Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cuba teka berapa RM untuk satu troli ini ? Ini aktiviti biasa , saya beli barangan dapur yang besar-besar , susu 2-5 paket , semua kelengkapan syampu sabun ubat gigi cukup sebulan. Sebab paling utama tak suka kejap-kejap kena pergi kedai dan beli barang sikit-sikit. Susah nak bajet. Beli baju sebab hari lahir aliya (si kakak) , konon-konon nak bagi hadiah , tapi kena beli 3 pasang.. #pengsanmak.

Korang bagaimana pula ?

shopping & lifestyle blogger

Kisah kenapa 29/2 tak ada di dalam kalendar berulang lagi , setiap setahun sekali saya kena jawab benda ni , sampai bila la dia nak faham ni. Tapi kali ni umurnya dah masuk 9 tahun. Soalan lain sikit la .. mula-mula di katanya kalendar tak betul , dah tengok 2-3 kalendar sama jek , dia guna tarikh 29/3 punya tarikh untuk sambut birthday dia. Haihh .. anak kan ..

—————

Awal bulan shopping , hujung bulan buat apa ?

Saya jawab

Tengok kalendar menghitung hari ahaks.

Kamu .. kamu dan kamu sila sambung ayat di atas.

Ringkas je update penat sungguh la akhir-akhir ni. Ermm .. saya tukar hosting nak tahu ke hosting apa pula ? ehem ~

Comments

  1. sy shopping awal bulan.. kikiki..

  2. MaMa3HerOO :

    Awal bulan shopping..ujung bulan gigit jari..kikiki..samalah akk pun kalo shopping penuh 1 troli..stok untuk 1 bulan..kalo untuk lauk2 tu sminggu skali kene beli.

  3. beli pukal2 gini lebih jimat kot kan bee… nak beli ulang2, duit minyak lagi.. tenaga lagi…

    nis shoppin gini dgn hubby jer… sbb nis x pegang duit dapo… so beli sikit2 je kalau dah putus stok sgt2…

    hurmm.. kesian Aliya masih x faham ye… insyaAllah 10thn nnti dah mula faham kot.. owh, hepi besday ye Kakak 🙂

  4. Meriah shopping ye kak.. Hehe.. Anak akak lahir 29/2 ke?

  5. Agaknya seratus dua jugak tu..hehe

    Bagus jugak beli bk2 sekaligus..senang budgetkan puanbee?

    Hujung bulan? kejar bos….

  6. Shopping hal yang menyenangkan ya bagi wanita
    selamat shopping ria mbak

  7. Shopping biasalah hujung bulan,1 troli lebih kurang rm300 tapi belum campur daging,ikan & sayur,isteri peruntukan rm80 seminggu x 4 hu…hu…!

  8. dia lahir 29/2 ke?
    orang bujang cam saya beli barang sikit2 je. dynamo dengan sabun tu satu sem tahan. basuh baju pun seminggu 2 kali. haha

  9. Puan Bardboo :

    Akhir bulan duk rumah je tak payah keluar2.. Hihi

  10. dulu masa gaji bulan mmg nyoping 1kali je.. beli semua kelengkapan tuk 1bulan.. xkira susu ank, biskut, milo, semua bahan kering yg boleh disimpan 1bulan la.. termasuk le bahan mentah tuk seminggu mmg mencecah rm400. tapi la ni xlagi.. kalo p pon mmg nyoping juga rm100 tu harus le habis.. jajan bagai.. nk jimat p sensorang atau n hubby je time ank2 tadika.. heheheh

  11. dah penat shopping p ler cuci pinggan guna mind n spirit tuh
    karang hilang sikit.. kih3…

    hujung bulan selalunya buat kira2 nak bg gaji… kih3

  12. hoho..rajinnya keluar shopping. 🙂

  13. Macam tu dah hampir ratus 🙂

  14. Kpah sopin dua kali sebulan… Awal bulan dan tengah bulan….

  15. shopping sekali banyak, kena gayanya bolej jimat banyak. cuma bila beli barang dapur dgn anak2 kena tambah budget jajan sekali…

  16. biasa PM beli sikit2…sebab kerja pun dalam shopping complex,mudah…hehe

  17. biasa 1 troli mcm ni saya beli… RM300

  18. saya biasa shopping pada hari gaji atau sehari selepas gaji.. hehehee

  19. Saya biasanya membeli belah pada hujung bulan kerana gaji masuk sebelum hujung bulan.

Speak Your Mind

*