RESEPI : MINUMAN HERBA ORANG CINA SELEPAS BERANAK

Tertarik dengan perkongsian seorang wanita bernama Diena Wong di Facebook , saya pun turut berkongsi resepi belia di wall , tapi takut hilang nanti lama-lama kan. Maklumlah tangan ni ada saja nak update facebook tu.  Jadi saya kongsikan di sini. Selain kita membeli herba-herba lepas besalin yang di jual secara online atau tokoh jamu. Kita boleh juga cuba herba orang cina ni.Tak salah kan mencuba. Rasanya anak ke – 5 ini saya nak cuba resepi yang di kongsikan ini memandangkan review di komen status Diena Wong sangat baik. Nak baca boleh ke wall beliau. Dan ada video  juga di sana.…

Continue reading

Bakal hadir nombor 5

Sebenarnya .. tak tahu nak ceritakan atau nak khabarkan bagaimana ..  gembira tetapi dalam masa yang sama aku tak bersedia langsung nak mengandung sembilan bulan sepuluh hari sekali lagi. Tak bersedia nak melalui situasi megandung tanpa suami disisi. Ianya amat menyedihkan. Walaupun nampak macam okay sahaja. Jauh di sudut hati aku selalu rasa sedih bila suami tak ada di saat – saat memerlukan. Aku sebelum ni dah bertekad kalau nak mengandung pun biarlah suami dah balik kerja dekat-dekat. Tapi dah di takdirkan ” terlekat ”  pula. Syamim pun dah putus susu ibu setahun lebih. Hurmmm .. kelat rasa hati aku…

Continue reading

Kungfu Steam Seafood – Rasa seafood sebenar

Hai .. Salam ramadan dan salah sejahtera buat sahabat pembaca blog puanbee.com. Diharapkan semua anda berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu. Meh sini akak nak rekomendasi satu restoran seafood yang saaaaaaaaangattttttttt sedap masakan nya. Saaaaangaaaatttttt fresh dan manis isi seafoodnya. Tak tipu .. sungguh ni akak cakap. Restoran Seafood Kungfu Steam terletak di Puchong Selangor . Akak pergi makan dengan anak-anak. Enjoy sangat makan di situ cuma terkilan sebab ayahnya tak ada. Akak dengan anak-anak memang peminat seafood  tau . Set Makanan Tengah Hari – Ramen Seafood Pilihan Istimewanya di sini , anda pilih nak makan mee dengan bahan…

Continue reading

Tak ada masa untuk mencuci ? Ini berita gembira untuk mereka yang tinggal di kawasan Kuala Lumpur dan Petaling Jaya.

MAMA WOSH – Menyediakan perkhidmatan (Dry Cleaning & Delivery ) untuk kawasan Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. MAMA WOSH mencuci pakaian harian seperti t-shirt , stokin , seluar dan lain lain pakaian anda . Bukan sahaja terhad kepada pakaian malahan juga boleh mencuci barangan kelengkapan rumah lain seperti selimut , tuala , cadar , sarung kerusi , lapik meja dan lain lain barangan berkaitan kain. Selepas pakaian / barangan anda di cuci MAMA WOSH akan melipat pakaian anda dengan penuh kasih sayang. Anda juga boleh meminta MAMA WOSH menggunakan pencuci organik jika anda alergik terhadap sabun pencuci biasa. Mama WOSH…

Continue reading