Apa yang di takuti semasa mengandung – klinik gigi kota damansara

Assalamualaikum , hai .. apa khabar semua ? haaa siapa setuju jika saya katakan .. salah satu masaalah atau sakit yang akan datang semasa mengandung dan sangat di takuti oleh ibu mengandung biasanya …. ialah sakit gigi. Ya ampun … semasa mengandung kalsium amat di perlukan oleh ibu megandung untuk pembentukan tulang janin. Jika tak cukup. Ini lah salah satu effect nya … gigi reput wehhh .. sakit nya azabbb bagai nak mati.

Setiap kali mengandung mesti ada gigi kena cabut , sebab tu masa di awal kandungan ada satu temujanji kena jumpa dengan doktor gigi. Saya dah pergi jumpa doktor gigi dan dah tampal semua gigi bermasaalah. Kiranya boleh tarik nafa lega lah.

Tau-tau ada gigi reput lagi. Terus ke akar gusi. Sakitnyaaaaaaaaaaaaaa tuhan aje yang tahu. Jadi sakit gigi ni memang perlukan rawatan. Segera lah pergi jumpa doktor gigi ya. Takut nanti sakit nak beranak + sakit gigi mau kena penerajang siapa-siapa yang duduk sebelah tuh.

Di atas aalah jadual klinik gigi kota damansara , Biasalah klinik kerajaan kena ikut jadual lah. Tapi kenapa saya share jadualnya ni  ? Sebab klinik kota damansara klinik baru. Memang kemas dan besar … serta orang tak ramai sangat. Boleh lah kita terima rawatan dengan keadaan selesa sikit.

Saya pernah pergi klinik kampung pandan tak ada aircond , klinik kelana jaya pun tak ada. Tapi kota damansara ada .. haa tengah sakit gigi tu duduk dlm ruang panas dengan sesak dengan orang mau lah stress kan.

Jadi klinik gigi kota damansara ni ok sikit lah. Murah dan selesa .. penting tu zaman sekarang .

Tapi kalau ada duit lebih pergi swasta lagi cepat lah.

Ni duk tunggu hari nak pergi buat rawatan jenuh telan panadol dengan sapu balm tok syed tu haa .. Balm yang konon2 untuk baby baru pun habis ibu pakai…

 

Muka baru je baik demam selama 2 minggu , tak makan apa-apa minum air masak je .. eh bukan tak makan la … makan tapi semulut dua .. sehari sekali gitu je lah .. atau minum air milo aje .. memang tak ada selera dan kekuatan semasa demam tu.

Demam yang paling teruk dalam sejarah .. mungkin sebab penat sangat… jadi untuk sembuhkan diri memang sekarang tengah rilek , makan minum tidur cukup2 dan nak start menjahit balik dah. Dah la tu .. suami anak-anak semua demam. Syamim yang kecik tu siap kena ulang ambik darah .. di syaki ada denggi.. adoiyai teruk bukan main2 … Tapi allhamdulillah semua dah sihat kembali. Syukur dengan nikmat sihat yang satu ni.

Semua jahitan tempahan orang yang delay kena siapkan sebelum besalin anak ke 5 nanti .. sekarang dah 33 minggu usia kandungan saya.

Kerja sendiri. Tak kerja tak de RM …

tak sanggup pula saya catu makan anak-anak ni. 🙂

Blog ini sebahagian dari diari saya … kalau bosan harap di ampunkan yaaa …

Terima kasih kerana membaca …

Apa pun .. saya doakan kalau ada yang kurang sihat dapat sihat seperti sediakala ya … makan ubat dan minum air kosong banyak2

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada masa memang saya tidur aje. Tapi ya lah .. letih pun kerja tetap jalan ya. Saya ni kerja tidak ber gaji bulanan , jadi tak boleh stop demi anak-anak tersayang. Suami saya masih belum dapat kerja laa .. huhuhu sadis.

Dugaan berbisnes macam-macam la hai .. menduga betui hati dan perasaan sensitif ibu mengandung .. haa tapi tak apa.. tetap cekal dan tabah demi mengharungi kehidupan gitu.

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Tips nya adalah , gunakan kerusi seperti di dalam gambar , ala-ala kerusi ceo di pejabat tu. Kerana kerusi jenis ini mempunya span tebal dan lapik belakang yang selesa dan sesuai dengan posture duduk. Kurang la lenguh.. bagi ibu mengandung .. hu hu hu toksah cakap la.. tak buat apa pun lenguh jugak. Tips ni mendapat feedback paling bagus di dalam group jahit yang saya join. Ramai tailor setuju dengan menggunakan kerusi jenis ini akan mengurangkan sakit pinggang dan tulang. Tukang jahit sepenuh masa kena jaga kesihatan juga ya ..

Kerja kerja juga , badan ni kalau tak sihat apa pun tak dapat dah. Ramai juga yang update emak dapat sakit saraf setelah sekian lama menjahit menggunakan mesin indstri tu kerana ada aliran elektrik di tapak penekan kaki tu. So tips dia sama ada balut segala tempat yang berhubung dengan kita , atau pun pakai selipar getah ketika menjahit.

Saya memang pakai dah selipar sekarang ni .. kaki selalu sakit la sejak2 mengandung ni. Kalau pakai selipar kurang sikit.Ayoyoyo sudah semakin tua ni. Macam-macam penyakit pula datang.

Okay lah .. nak tidur ..esok awal lagi dah kena pergi chekc-up perut .. waaaa ..2 minggu sekali dah sekarang.. bosan jugekkk .. tapi demi anak dalam kandungan kannnn ..

Nak beli baju pra ? tengok sini … tapi saya slow slow buat kerja , harap sabar yaaa ..

Open order baju PRA sekolah – Tshirt putih dan seluar sukan biru

 

Baby Balm Tok Syed – Pilihan baby balm untuk bayi dan seisi keluarga

Assalamualaikum dan hai semua , Baru sempat ya nak update blog. Entri khas untuk Baby Balm Tok Syed. Jadi .. baby saya belum keluar. Ini persediaan untuk menimang cahaya mata ke –  5. Barangan telah di beli sedikit demi sedikit. Tidak beberapa bulan je lagi. Berdebar juga walaupun kelahiran anak nombor 5.

Walaupun nama nya Baby Balm tetapi jangan risau semua ahli dalam rumah tu sesuai memakai balm ini. Saya dah cuba ke anak no-4 dan saya sendiri. Haaaa tak dan la baby keluar. Kena beli lebih nampak gayanya .

Saya gunakan balm ini ke atas syamim , anak no 4 semasa beliau selsema dan hidung agak tersumbat sikit. Sapukan ke hidung nya dan bahagian T muka semasa dan sebelum nak tidur. Berkesannnn.. Tak de la tidur tenganga susah nak nafas.

Saya biasalah .. orang mengandung selalu lenguh sana sini. Sapu ja untuk urut . Saya tak berapa suka minyak yang berbau kuat sangat. Kalau pakai di rumah okay lah. Cuba kau keluar rumah sapu minyak panas bau kaw kaw punya , macam orang dalam pantang bau nya. Cuba bayangkan .. haha .. jadi pilihan lain tak nak bau pelik-pelik nak urut kaki dan pinggang tu saya gunalah balm tok syed. Senang citer. Bau pun wangi dan fresh.

Tapi saya jarang keluar. Duduk dalam rumah je tetap tak berapa suka miyak bau kuat.

Kalau nak tengok macam mana rupa nya Baby Balm Tok Syed ni. Saya sediakan gambar besar-besar. Warna putih dan baunya lembut seperti ada bau lemon dan wangi. Macam mana nak bayangkan nih. Memang sedap baunya .. menyegarkan. Saya suka. Tak de lah bau menyucuk hidung tu.

Bahan di dalam Baby Balm Tok Syed 

Balm Bayi Tok Syed Berasaskan Bahan Semulajadi, Halal Lagi Suci Tanpa Paraben dan SLES Balm Bayi Tok Syed ni diformulasikan dengan 4 bahan semulajadi sebagai kandungan utama iaitu Beeswax (Lilin Lebah), Minyak Kelapa Dara, Minyak Bunga Matahari dan Pati Minyak Lavender. Kesemua empat-empat bahan utama ini mempunyai khasiat tersendiri yang membuatkan Balm Bayi Tok Syed ini mampu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat. Melalui beberapa peringkat R&D didapati keempat-empat bahan ini dapat memberikan kesan terbaik kepada pengguna.

Kenapa saya pilih Baby Balm Tok Syed ?

Oh saya tertarik dengan info yang balm ini tidak menggunakan bahan kimia SLES , Paraben dan sewaktu dengan nya. Saya mencari produk yang selamat dan terjamin kebersihan nya untuk bakal bayi saya nanti. Balm keluaran Tok Syed juga di kilangkan di kilang yang mempunyai GMP.

Tengok pakaging pun dah tahu kan. Boleh pos tak kan pecah atau rosak semasa dalam proses pengeposan tu.

Jangan lupa kalau dah beli Baby Balm Tok Syed ini , follow facebook mereka. Selalu ada CABUTAN BERTUAH uols. Menarik tau hadiah dia.

Hadiah Cabutan Bertuah & Pengedar

  1. 3X Loket Emas
  2. Galaxy Tab A With Pen Samsung
  3. Smartphone Mi A1 Android

Dah ada rasa nak beli ?

Bagaimana dengan harga ?

Harga RM80 sekotak
Kandungan 45gram
Nak beli klik link – Saya nak beli Baby Balm Tok Syed
Beli 3 bekas Baby Balm anda akan dapat harga RM65 satu bekas. Banyak tu kurang.. Boleh la saya beli pula.

Boleh like , follow dan pergi ke website Tok Syed sekarang.

Website Tok Syed 

Facebook 

NO. Telefon HQ : 0168262990

Senarai Stokis dan Pengedar Baby Balm Tok Syed

JELITA IMAGES : Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi.

Haiiiii .. ada yang mencari – cari jurugambar yang menawarkan pakej fotografi untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi di kawasan KEDAH dan kawasan yang berhampiran ? Disini Jelita Images menyediakan pakej yang agak murah dan lumayan untuk korang wahai bakal pengantin.Sebelum memilih jurufoto perkahwinan atau jurufoto untuk majlis yang akan anda anjurkan , ada mesti dah ada checklist majlis tersebut ada acara apa , dan korang mesti tahu jurufoto itu menawarkan pakej dan servis bagaimana kan ?

Di dalam sebuah pekahwinan semestinya ada 3 acara ini.

  1. Nikah
  2. Bersading
  3. Bertandang

Jika korang survey harga , mesti lah megambil berat tawaran jurufoto terbaik untuk ke tiga-tiga acara di atas. Wajib tau. Paling penting , sebelum pilih jurufoto korang mesti tengok hasil bidikan mereka dan testimoni. Jangan main bedal aje. Tak guna kalau pakai jurufoto viral sangat tapi lepas dapat deposit jurufoto tersebut lesap. Pilih lah jurufoto yang betul-betul menjalankan amanah yang di berikan. Hari perkahwinan merupakan BIG DAY buat kita. Semua moment harus di rakam. Tak kira bagaimana pun.

Di samping pilih jurufoto berdasarkan hasil kerja. Kita juga kena bijak meguruskan kewangan kita.Duit macam airrrrrrrrr .. jadi buat pilihan bijak. Ni pakej RM1500 include semua boleh sangat. Pilih jurufoto berdekatan dengan kawasan kita lagi mudah nak cari sebelum dan selepas majlis kan ? korang tinggal di mana ? jangan lupa survey betul-betul.

Jelita Images merupakan jurufoto profesional yang telah lama bertapak dalam dunia fotografi sejak 2011 lagi. Telah lama ..dan mereka serius dalam menjalanakan kerja. Kalau tidak , mereka tidak mampu bertahan.

Year End Sale 2017 is back!!!

HARGA PROMOSI PAKEJ PHOTOGRAPHY 2 EVENT NIKAH DAN SANDING HANYA RM1599 Sahaja! (sebelum RM1999)

Yaa betul!! Harga hanya RM1599 untuk NIKAH + SANDING! Cepat booking sekarang! sebelum tarikh majlis anda penuh 2018 nanti !! rugi kalau lambat 

2 EVENT (NIKAH + SANDING) RM1599

  • Exclusive photobook + case (40ms)
  • canvas frame size 20×20
  • termasuk outdoor juga ya!!
  • gambar dalam pendrive eksklusif

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai detail pakej yang lain, 
boleh pm page Jelita Images atau whatsapp terus

http://www.wasap.my/60124224321

# tertakluk pada terma dan syarat
mai booking dengan kami ! 

Atikel Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi ini di bawakan oleh JELITA IMAGE 

P/S : Hakaq dulu sedihh .. kawin ambik gambar guna camera kodak aje ..tk macam korang sekarang jeles aiii ..