Atas Permintaan Kakak

Share

Walaupun hati asyik berada di blog Denaihati untuk contest gadjet impian yang sedang berlangsung , nak tak nak masa saya perlu juga diluangkan untuk anak-anak , udah lah sibuk.. nak berkempen pun tak sempat lagi .. harap sangat dapat sokongan padu dari kawan-kawan semua.

donut coklat

Sambutan hari maulidur rasul baru je di buat disekolah agama kakak dan tadika una (diorang satu cawangan , so buat sekali lah )

kakak mintak ibu masak lah apa-apa nak jamu pada kawan-kawannya .. dia mintak saya buat ayam madu.. perghh ayam madu nak panggang pagi-pagi hari tidaklah saya ..

sudahnya buat donut coklat ni , paling senang dan budak-budak pun suka makan donut yag ada warna-warni gitu ..

donut coklat

Semalam , sambil2 balas komen sambil buat donut .. 2kg tepung saya buat sorang-sorang sampai 3 pagi , lepas tu bangun subuh goreng dan celup coklat pula.. sekarang ni pun mengantuk ya amat .. tapi tahankan contest punya pasal huhu..

una : maulidur rasul
una : maulidur rasul

Una di pagi hari , biasa una masuk sekolah jam 11 , tapi hari ni kena bangun awal ..nasib tak mengamuk bagai .. una pakai tudung kakak tu nampak labuh pula..

kakak : maulidur rasul

si kakak banyak songeh ..orang beli tudung polka dot punya cantik kat dia, boleh kata tak lawa..rela pakai tudung putin plain gitu .last2 tudung polka dot bagi jek pada una ..

Donut tu semua dah habis ..memang laku .. ramai yang cakap coklat tu sedap sangat melebihi donut ..hahah coklat pekat kan..

Ada kisah lucu pasal Maulidur rasul ni. Nanti saya citer ekk .. Jom tolong komen banyak2 .. korang kan rajin .. jom lah .. hikssss

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

26 Comments:

  1. banyaknya bee..kakak tu macam nak pergi berniaga pulak.;.hehe

  2. donut coklat,mak budok pun suke bee ! pehh…gigih tu sampei kul 3 pagi … kakak kena kenang byk2 jasa ibu ni ..hmm 😉

  3. haha..dah nama pun donut. mesti la sedappp..

  4. Coklat memanglah sedap pb. Xpe, yg penting laku habis licin

  5. wey xsangka sampai kul 3pg hang buat dounut nih… nampak menarik juga.. seronoknya bila kerja kita dihargai anak2… (^_~)

  6. Anak-anak tentu gembira apabila permintaan mereka dapat ditunaikan. :Sedap donut yang disalut cokelat tambahan ada taburan gula yang berwarna-warni -)

  7. mesti sedap donut tu sbb tu habis .. =)

  8. rajinnya kak.. tp kalau tak ibunya yang melayan kerenah anak2, siapa lagi kan…
    budak2 pun memang suka donut2 ni ditambah pulak dicelup coklat… lagi sedap la budak2 makan.

  9. rajinnya cik bee kita… cekelat tuh.. i like.. hik3

    budak2 ni bee. kadang2 tak suka kain tuh walaupun kita
    kata cantik. lebih kurang mcm aku gak masa kecik.. sanggup
    tak mau pakai baju raya yang mak aku buat. songket kuning.
    memang cantik tapi aku tak nak… nak juga pakai yang plain.

  10. mak aih 2kg tepung? memang banyak tu…budak2 kalau nampak coklat, memang cepat je habis..

  11. Cik Rose Cute

    Cantik tudung polka-dot sesuai gan bajunya…Biasa anak sulong perempuan cam tu lah…Anak cik rose si kakak kadang2 susah…kalau pasal tudung gan baju..hihihi

  12. comelnya anak puan bee..
    rajin puan bee buat donut..mesti sedap ni 😀

  13. selamat berkempen pbee. kesihatan kena jaga juga tu.

  14. aku buat donut agak batat. cer bee kongsi resepi bee pulak…

  15. 😀 Lihat donut tu.. rasa lapar la…

  16. hehe.. dapat kat budak2 benda manis memang laju ja habis.. 🙂

  17. rajin maknya membuat kuih yerk…….ank2 pun comei2 mcm maknya…ehehehehee

  18. sedapnye donut coklat tu..

  19. Alahai comelnya bertudung si kecik tu..
    Teringin pulak nak makan donut bila tengok donut bee ni…

  20. Colorful donuts…rajinnye Puan Bee buat donuts…:)

  21. alolo comeynye kakak n una pakai baju kurung. nak donut sket boleh bee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *