Asal Carefour ke atau asal dari pantai ???

Salam Bahagia
Dalam orang duk kalut dengan perhimpunan bersih tu , saya dirumah bersihkan apa-apa yang patut , termasuklah bersih kan bilik tempat tinggal anak angkat sekor ni .. dalam tengah bersihkan biliknya , una si penyibuk tanya saya satu soalan yang memang tak disangka-sangka..

una : ibu kura2 ni asal carefour ke asal pantai ?
kakak : pantai lah ..
una : tapi ….
ibu : tapi apa ??
una : mana boleh meletas (menetas) di carefour …

saya diam terus , sambil berfikir .. tahu pulak dia kura2 ni spesis menetas dan habitat asalnya pantai (dia ingat penyu ) saya tak pernah borak dengan diorang pasal kura2 dengan lebih detail lagi , memang beli kura2 tu di carefour

Comel tak ? kura2 ni utk kakak sebenarnya , sbb dia lulus peperiksaan kelmarin , dia minta kura2 so beri je tak mahal sangat pun.. kos untuk beli kura2 ..

kura2 – rm8
bekas -rm8
makanan – rm6.5

yang tak best .. tambah lagi kerja ibu.. adeiii

sekian
puanbee

Trackbacks

  1. […] Pendek kata tak boleh nak sekat perangai semulajadi yang di warisi dari mak ayah nya , layan kan aje lah .. terimgat pulak kisah una tanya ” asal dai cerefour ke asal dari pantai ???” […]

  2. […] innity_zone = "20175"; innity_width = "780"; innity_height = "450"; innity_country = "MY"; ← Asal Carefour ke atau asal dari pantai ??? Anak-Anak Sidek dan Animasi Bola Kampung Di Astro […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge