Asal Carefour ke atau asal dari pantai ???

Share

Salam Bahagia
Dalam orang duk kalut dengan perhimpunan bersih tu , saya dirumah bersihkan apa-apa yang patut , termasuklah bersih kan bilik tempat tinggal anak angkat sekor ni .. dalam tengah bersihkan biliknya , una si penyibuk tanya saya satu soalan yang memang tak disangka-sangka..

una : ibu kura2 ni asal carefour ke asal pantai ?
kakak : pantai lah ..
una : tapi ….
ibu : tapi apa ??
una : mana boleh meletas (menetas) di carefour …

saya diam terus , sambil berfikir .. tahu pulak dia kura2 ni spesis menetas dan habitat asalnya pantai (dia ingat penyu ) saya tak pernah borak dengan diorang pasal kura2 dengan lebih detail lagi , memang beli kura2 tu di carefour

Comel tak ? kura2 ni utk kakak sebenarnya , sbb dia lulus peperiksaan kelmarin , dia minta kura2 so beri je tak mahal sangat pun.. kos untuk beli kura2 ..

kura2 – rm8
bekas -rm8
makanan – rm6.5

yang tak best .. tambah lagi kerja ibu.. adeiii

sekian
puanbee

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

2 Comments:

  1. Pingback: Peminat Kura-Kura | Puanbee.com

  2. Pingback: AKTIVITIKU DI RUMAH | PuanbeeDOTcom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *