Arrhh tesion. .sinki tersumbat lagi. .

Puan-puan mesti tension dan benggang tak tau nk lepas kan kat sape kan.? Bila sinki buat hal. .satu-satunya tempat paling penting dalam rumah. .mana taknye. .nak masak , nak membasunh pinggan mangkuk , nanti air pulak melimpah-limpah . Dah kena mop air pula jika setakat mop takpe lagi. .ni kena ceduk air. .huh!  Menambahkan kerja. .

sinki cantik

Nak petua Selesaikan masaalah sinki tersumbat ? Ok saya share petua dengan korang semua eh. .!  

klik link ini untuk tips sebenar 

Sinki tersumbat ? Cara senang dan berkesan.

  1. Potong je paip sinki yang kat bawah tu , Bila suami n anak2 nak makan ,tunjuk je sinki yang rosak tu , mintak diorang beli je, (housewife boleh dapat cuti ok!)
  2. Ambik paku dan hammer. .paku tu letak je tepi buat hiasan ,tapi gunakan hammer ketuk sekuat hati korang bagi melepaskan tension.
  3. Curahkan semua asid2 yang ada semuga benda2 yang tersumbat itu dapat terhakis.

Amacam ada berani ? Jangan ikut petua melingkup tu yea , petua sebenar adalah :

Ambil secawan cuka ,perahkan jus limau nipis agak-agak banyak juga , sukatan dalam secawan juga. .campurkan kedua-duanya nya kemudian curahkan pelahan-lahan  ke dalam sinki. .untuk menghakis kotoran yang terhimpun di dalam tu, kemudian biarkan selama 30 minit ,dan curahkan air panas yang melegak . .sinki korang akan kembali stabil. .hehe. .kalau tak boleh jugak. .memang kena repair okey. .

sekian

P.S : Update entri lama (29/9/2010) .. hehehe … ni semua sebab hafizul komen disini…

19 Comments

  1. liza 13 September 2014 Reply
  2. Norasikin 7 May 2012 Reply
    • Ummi Hanie 8 May 2012 Reply
  3. Denaihati 5 May 2012 Reply
  4. azmanisma 5 May 2012 Reply
  5. syamila 5 May 2012 Reply
  6. syamila 5 May 2012 Reply
    • Hafizul 6 May 2012 Reply
  7. titan 5 May 2012 Reply
  8. akubiomed 5 May 2012 Reply
  9. sweetkurma 5 May 2012 Reply
  10. woot 5 May 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 May 2012 Reply
  11. Hafizul 1 May 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 May 2012 Reply
      • Hafizul 6 May 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.