Apabila pintu terkunci dan kunci ada di dalam !

 

Berkenaan dengan tajuk ! apabila pintu terkunci dan kunci ada di dalam apa kamu semua buat ? Telefon semua di dalam !
  1. Menangis {tak kan kot ! malu kat anak}
  2. Mengelabah tak tahu nak buat apa ?
  3. Meminjam telefon jiran dan call suami minta dia balik beri kunci ?
  4. Meminta pertolongan jiran ?
  5. Usaha sendiri sebolah daya ?
haaa bee pilih no 4 dan no 5..
Adeilah tadi lepas hantar kakak bee pun balik berlenggang lenggok , dalam hati berbunga-bunga sebab baru terima gift dari kak lelord nih..dalam kepala duk pikir nak update blog memandangkan dah berapa hari tak dapat BW sampai lebam kan..ada dah kawan2 yang terperasan bee tak macam biasa…terima kasih pada yang prihatin ! terharu bee…
Tapi selepas masuk ke rumah bee letak kan kunci , telefon dalam rumah…bee pikir nak pergi angkat kain sambil duk panggil si una dan baby masuk dalam rumah {deme kalau keluar susah nak masuk balik..} tengah angkat kain2 tu…una main pintu ntah apa di belek nya..bee pun biar lah ! sekali pintu tertutup diam..bee try bukak ! alamak dah terkunci ! adei lah nak marah una ke angin ni? angin kuat yang menyebabkan pintu tu tertutup dan una pulak tekan tombol pintu tu..alahai…dalam hati kalau call kay kompom kena bebel..waa tak sanggup daku !..habis tak kan nak bertapa kat luor pulak ! dah lah panas hari ni..mati2…
Sekali bee terpikir nak masukkan una kot tingkap..gagah lah bee umpil tingkap tu, buka cermin satu persatu..part yang paling best una tak nk menjerit dia sekuat hati..apa daa una ingat ibu nak buat apa lah kat dia tu…ish tak boleh kena jugak paksa una masuk lg pun salah dia..sapa suruh main pintu tu kan…una punyer menjerit sampai jiran2 ku datang ..untie sebelah siap bawak ang pau , limau , cekedis nak pujuk una tu…lawak eh…dah una dah setuju nak masuk…bee pun masukkan kaki dia dulu..eh mana tau kepala dia besar lah tak muat ..bawak una keluar balik..pinjam tukul dari jiran..ketuk besi tingkap tu sampai bengkok dan lebar sikit…dah kena pujuk una lagi..huhuh ! last2 dia tak mo jugak apa lagi paksa lah..kesian una yer…elok dia masuk dia ambil kunci..huiss selesai masaalah…
Una pun cakap ibu jolok una kot tinggkap tu kenapa? ibu tak sayang una ker ? wakaka bukan tak sayang nak oiii !! nak mintak sapa lagi kalo ibu yg masuk kompom tk muat silap2 dah masuk sekerat tk boleh keluar kena pulak panggil bomba datang selamat kan ibu..naya tui…eh yang bagus nyer…una dapat ang pau lah ! masuk tabung terus dia…..senyum jer !
Gambar tak der no! camera pun terkunci ekekek!
korang ada pengalaman gini ?

Comments

  1. BIONIC WOMEN :

    semalam kita pun gitu..tapi kita gi taman depan umah, bawak Dhiya, terlupa kunci x bawa, selamba jer tutup pintu, last2 terpaksa tunggu hubby balik kerja..then buat2 ler xder paper..seb bek ler selang waktu x lama..

  2. The Closed Life :

    this might occur once in a blue moon, so it might well be a treasured experience for both of you. :D

  3. cikpuanhady :

    huhhuu..tak pernah lagi sejak kawin nih..tapi kalu duk asrama dulu pernah la..tp takper, opis asrama ada simpan kunci xtra..

    hehe, sian una sampai ingat tak sayang kat dia..

    Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

  4. Adinda Amy Sensei :

    alahai…

  5. penah kena!!!!!!!! tapi bukan rumah.. bilik!
    dah bilik sah2 la saye sorang je yg ade kuncinya!
    naseb baek dinding bilik tu bersambung ngan bilik sembahyang.. ade dibuat pintu kat situ, then makcik xnak tutup dinding tu.. so, halang dengan lemari,dah lemari tu x cukup tinggi, ade la ruang sikit boleh ngintai…
    naseb baek saye tak gemok yu!!! kut tak, pintu tu pecah kut.. haha! berpeloh2 eden.. patah penyangkut baju! huuu.. serba sedikit pengalaman saye.. :p panjang.. heeee

  6. kesian dkt kak bee..kesian dkt una jugak.. tapi klako lak bile tang una tnye ibu die xsyg kat die dah ke suh masuk ikot tgkp hehe….

  7. hehehe..lucu plk terkunci dr dlm..cik tom pernah alami pintu terkunci…pastu cik tom jd siperman jap panjat tingkap…sib baik jiran xde dah pi kerja..lawak plk bila ingt…hehehe

  8. @kakchik@ellasamalah kita kak chik kan..

  9. @sarah-najwanekeke bee lg malas tel hubby tu bebel kuat tak tahn ! ngehh

  10. @rizwan's sweethearthaha fda memang lawak lah !

  11. kakchik@ella :

    saya pilih no. 4 dan 5 ye.

  12. sarah-najwan :

    akak pilih tel hubby bee..
    malas nk susah2 umpil sana sini..
    minta tel jiran..tel hubby..hehe

  13. rizwan's sweetheart :

    fda ada pengalaman tu bee… lawak giler… masa tu kat umah ampang prima kondo, bndr baru ampang.. fda ingat mr.busyuk dah amek kunci atas dining table… fda lenggang kangkunglah kuo… mr.busyuk lak pk fda bawak kunci siap2… sudahnyer dia kunci pintu. masa nak bukak mangga gril, soh dia bukak, dia soh fda. dia cakap kunci pada fda. bertekaklah kamu jap. dah le terkunci kat tengah2 antara pintu amsuk umah ngan gril luar umah. last2 mr. busyuk umpil tingkap, masukkan fda ikut tingkap tu g amek kunci. nasib lorr fda kecik.. hehehe

  14. @ummirossadoi yg nih lg teruk huhu sabar je lah!

  15. @NzAyer lah kak..trgis sungguh uan tu kecik lg nasib dia tahu nk ambil kunci tu di mana kalo tak habislah !

  16. @Ummi Haniehaa tu lg sennag bee nih susah sikit..kena kodek2 dgn penuh berani !

  17. @Izan Ishaktu lah kak kita nih banyak pikir tu selalu jd cam ni!

  18. ummi pun pernah kena camni Bee, puas usaha 3 beranak,akhirnya suami tefon bengkel kereta ummpil cermin kete ambik kunci spare.

  19. ooooooo..tragis sungguh kalu jd camtu…akak prnah alami saat cemas camtu.mmg stress la……

    sian una…ttp una mmg anak yg bijak kan….

  20. Ummi Hanie :

    haha…same le kes,tp kat umah my mom…mujur le tingkap tu jenis bukan kaca satu2 tu … grill pulak bukaannye besau2 , so sng je hulur ank masuk dlm bilik yg terkunci tu … ;)

  21. Izan Ishak :

    mmg bahaya gitu kan bee. k.izan plak selalu je pintu bilik depan terkunci. ada skali kunci ntah letak kat mana…puaslah hubby dok cuba bukak guna kad yg tak guna…

    **alolo…siannya una..ingat ibu tak sayang dia eh~

  22. Izan Ishak :

    mmg bahaya gitu kan bee. k.izan plak selalu je pintu bilik depan terkunci. ada skali kunci ntah letak kat mana…puaslah hubby dok cuba bukak guna kad yg tak guna…

    **alolo…siannya una..ingat ibu tak sayang dia eh~

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge