Apa Celop! Pulak ..

Share

Dua tiga hari ni , asyik dengar una, anak saya yang 5 tahun tu duk cakap apa celop ?!!!… Apa celop ?!!! .. lebih kurang lah macam tu , padahal saya belum lagi menonton drama ni dengan dia , dia pun tak menonton lagi drama ni , jadi dimana una ni dengar trademark apa celop ni ? mesti pengaruh dari kawan-kawan di tadika dia.

drama aksi komedi apa celop slot aksi tv3

Jangan tak tahu , budak umur 5 tahun tengah suka nak belajar , bagi je ayat apa pun dia akan hafal dan hafal , kelmarin duk hafal Al-Fatihah , tau-tau dah tukar apa celop lak.

Saya ni pun baru tahu , apa daa ~ Apa celop pulak tajuknya ya , saya tak berapa suka nak kasi anak-anak kecil tengok drama ni , macam tak sesuai jek , baik lah anak-anak tengok kartun je.

Tengok sinopsis apa celop disini dan nilai sesuai tak nak benarkan anak-anak kecil tengok drama ni ? bagi saya .. tak boleh .. g tidor .. esok sekolah ..hikhik

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

36 Comments:

  1. Mmg best ar cite nih.

  2. malam mmg tak sempat nak tgok tv,layankan aiman tidur,kutu pun smp london juga!

  3. malam2 dah tak sempat nak layan tv. dok ayan kerja sek anis jer..

    kalo tak layan h/work anis.. masih tetap ade jer kerja nak buat..

  4. Sukati je nak guna perkataan macam ni… ada yang salah faham & salah guna pun ada. Tak bagus untuk nilai & bahasa

  5. hahaha.. patut la bapak aku cakap ape benda apa celop nie??
    nie bahasa mat2 dadah sebenarnya bapak aku cakap…
    bawah pengaruh xelok kot

  6. Haha.. best kot drama tu .. ape celop !

  7. Saya tidak benarkan anak-anak menonton drama “Apa Celop” tetapi ia tidak dapat menghalang jika mereka belajar daripada kawan-kawan sebaya. Setakat ini belum lagi kendengaran perkataan yang diharamkan didalam rumah saya.

  8. Ahlul Faradish

    Hmm ini lagi cuba2 comment lagi 😀

  9. setuju jugak cerita nih tak sesuai utk bdk2. mmg trend skrg bdk2 skrg myebut apa celop2.

  10. kanak2 x sesuai tengok ni rasanya..
    nnti dia tiru gaya mat plak kan…

  11. bukan budak2 jer terikut, mak bapak budak pun boleh terikut.. Apa celop!

  12. Apa celop!

  13. the sun daily

    saya akan tgk movie nie…huhu

  14. anak-anak pi tidoq… mak bapak boleh apa celop!!! ahaksss….

  15. Ahlul Faradish

    Test comment

  16. hehe budak budak cepat betul ikut kan hehe

  17. dgr tajuk pun xteringin nk tengok… wahahhaha~ anak2 nis belum terpengaruh lagik stakat ni kot… ank nis yg 4 thn tu pun dah boleh baca/hafal alfatihah dan surah an-nas…sejuk ati dengornye

  18. saya pun tak teringin nak tgk cerita ni, kenapa lah TV tak tapis tajuk2 drama guna bahasa yang betul sikit kan

  19. tengok tajuk tu pun saya dah tak suka..inikan plak nk tengok ceritanya..huhu

  20. W.HabibuRahman

    Ape Celop.Kureng menyegat lol crita dia.

    *Kalau kanak2 kecil tu eloklah kasi diaorang tengok cite y berunsurkan nilai2 murni.Mcm upin n ipin.Eceh.

  21. tak sempat nak tengok la.. baru je start layan vanilla coklat. Maaf agak ke belakang

  22. yer lah.. aper celop!! tu lbh kurang macam “aper cer” lah kowt… kan…
    aku sokong,anak2 kita xsesuai negok drama gini… ank aku Dhia Izz, kalo tgk citer rempit2 ni nanti dia try buat kat basikal dia… yg terkejut tu.. anak aku si adeQ syasya pun sama ngikut….
    ades…. mmg dak2 ni cpt belajar.. kalo yg elok tu xper la… ini yg negatif… xsesuai……. beb.

  23. Apecelop ala2 pecer lahh kan. Ntah laah. Budak2 ni memang pengaruh tv. ceceyh. baik tgk upin ipin je. lol.

  24. Bet gak citer ape celop nih.hehe

  25. cita best, tapi mcm persenda agama yg jadi tak best.. huhu..

  26. apa benda apa celup tu??

  27. mlm td baru tgk..kelakar gak crite tu…..

  28. Untuk kita sesuai la tengok Apa Celop ni..
    Anak menakan MJ umo 2 tahun pandai dok sebut ‘Apa Celop Bro’ heheee

  29. salam Bee..pernah tgk sekali tpppppppp cam tak paham jer citernya..dah malas negok.baik negok citer Merlin..hihihi

  30. betul, anak2 tengok katun n setara dengannya je, cerita lawak rasenya.

  31. la hai.. si adief umo 4 thn pun pandai ckp apa celop… aku lagi rela dia tgk Upin & Ipin la…

  32. saya setuju yang cerita ni kurang sesuai utk budak, bukan ada scene yg x baik pon, cuma cara style dan gaya bercakap memang x sesuai la dengan budak, rasanya utk org dewasa pon x sesuai, kita kalau boleh x mau la didik masyarakat dengan gaya gaya rempit mcm tuh

  33. hhuhuhu… Apa celop toddtttt…. Kuat betol pengaruh tv nie…

  34. zie pun tengok episod pertama jer..itu pun x habis… yg episod kedua tak teringin pun nk tgk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *