Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

Share

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

37 Comments:

  1. Salam puan..sy nak bertnya skit memandgkn puan ade pengalaman tukar domain..sy baru bertukar domain,jadi ape lg yg perlu sy buat untuk redirect dari blog lame ke blog baru?harap membantu..ade setting atau hosting provider memang dh buat semua?

  2. pergh…. patutlah ranking saya jatuh merudum.. adoi.. nak kena naikkan balik ni.. pergh…

  3. wah, tahniah Bee… cepat melonjak dgn jayanya… kakyong slow & steady… menten jer ala kura2..

  4. TQ KAK BEE SEBAB SIARKAN SEMULA HUHU..tpi silap taip name tu pneumedic le..waa..rasa syg plak nak tukar kak bee..takut tuka2 xnaik sgt plak..tapi betul gak kata kak bee tu..kejap je kot..lagipun usia blog saya ni..BARU 2 BULAN!!..skang alexa 656+++ KAT MALAYSIA BELOW 2K LAGI HUHU..syg ar..tapi rase mcm nk tuka wawawa

  5. wahh..mantop gak tu ..caiyok2

  6. belum brkesempatan nk menuntut ilmu dr bee…cbuk manjang…BW pn curi2 waktu…hu…

  7. @deqdeqbukan lah deq 2 bulan daftar alexa blog lama sikit

  8. @Gayahspearsada tips tak gayah ? bg naik cepat sikit..

  9. wah…baru 2 bln lebih dgn blogspot…skrg dh ada domain sendir tu….cayalah…

  10. samelah gayah sis.. bila tukar (dot)com ni angka jadi makin byk pulak 🙁 kena mula balik..huhuhu

  11. @sw33tdarlingoh da reg kena download toolbar dia baru senang nk tengok

  12. aritu dah try register… tapi tak reti betoii nak tengok….
    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

  13. @kak ina kl (1)bee pun tak berani lah nk tukar hosting..kena banyak belajar..

  14. @Rafina Mimi Zairul Murnikan sini pun senang jer nk komen kan..

  15. memang betul..kalau tukar ke hosting lagi bagus.

    akak pun tak berani nak tukar hosting..pasal tak pandai nak godek

  16. Rafina Mimi Zairul Murni

    ooo gitu plak..xpe la mana2 pun..sini pun bleh shout hehe 🙂

  17. @Rafina Mimi Zairul Murnishout mengong ..nk kena tukar!gud pasi rafina!

  18. Rafina Mimi Zairul Murni

    bee..mana shout?? 🙂 slmt pg..

  19. @tiefazatielama dah ifa.. 🙂

  20. @Ummirosshaha alah tak buat papaer pun daftar jer ummmie

  21. sis..wah..ada plak pemenag ga sis tue..ifa ttgl nie..haha

  22. bunyi cam best je ada domain sendiri,tapi ummiross tak berapa pandai mende2 ni bee…

  23. thniah sis da de domain sndr 🙂

  24. @.::: Princess MOMOY :::.heeh saja jer nak tengok kemampuan diri boleh pergi sampai tahap mana!

  25. @sissyirasyira..pelan2 kayuh.. 🙂

  26. kak syira pun ngah pening ni.

  27. @nurnur insyallah..

  28. puanBee
    tahniah dah tukar domain.. moga akan terus berjaya..
    ALL IN ONE

  29. @Atika Natashahee sabar..nanti akk bg link apa itu domain..

  30. @cikpuanhadybee pakai domain jer..tk berani nak beli hosting sekali kena study dulu!!!

  31. @sissyirayer ker ? erm memang tak perasan lah!

  32. alamak..ika xphm..ape kebende d0main ni eh..sedih den tak phm bnda2 gini..huhuk..

  33. kak

    kalau kak perasan, entry kita macam lambat je kelaur kat blog org lain..huhu..

  34. perghh..balik dari bercuti nih bee dah ada domain sendiri..cayolah.. bee pakai domain dan hosting ape? brape byr setahun?

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *