Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

37 thoughts to “Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain”

  1. Salam puan..sy nak bertnya skit memandgkn puan ade pengalaman tukar domain..sy baru bertukar domain,jadi ape lg yg perlu sy buat untuk redirect dari blog lame ke blog baru?harap membantu..ade setting atau hosting provider memang dh buat semua?

  2. TQ KAK BEE SEBAB SIARKAN SEMULA HUHU..tpi silap taip name tu pneumedic le..waa..rasa syg plak nak tukar kak bee..takut tuka2 xnaik sgt plak..tapi betul gak kata kak bee tu..kejap je kot..lagipun usia blog saya ni..BARU 2 BULAN!!..skang alexa 656+++ KAT MALAYSIA BELOW 2K LAGI HUHU..syg ar..tapi rase mcm nk tuka wawawa

  3. memang betul..kalau tukar ke hosting lagi bagus.

    akak pun tak berani nak tukar hosting..pasal tak pandai nak godek

  4. perghh..balik dari bercuti nih bee dah ada domain sendiri..cayolah.. bee pakai domain dan hosting ape? brape byr setahun?

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *