Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.
This entry was posted in Blogging Life and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

  1. Sara says:

    Salam puan..sy nak bertnya skit memandgkn puan ade pengalaman tukar domain..sy baru bertukar domain,jadi ape lg yg perlu sy buat untuk redirect dari blog lame ke blog baru?harap membantu..ade setting atau hosting provider memang dh buat semua?

  2. boni says:

    pergh…. patutlah ranking saya jatuh merudum.. adoi.. nak kena naikkan balik ni.. pergh…

  3. kakyong says:

    wah, tahniah Bee… cepat melonjak dgn jayanya… kakyong slow & steady… menten jer ala kura2..

  4. pneumedic says:

    TQ KAK BEE SEBAB SIARKAN SEMULA HUHU..tpi silap taip name tu pneumedic le..waa..rasa syg plak nak tukar kak bee..takut tuka2 xnaik sgt plak..tapi betul gak kata kak bee tu..kejap je kot..lagipun usia blog saya ni..BARU 2 BULAN!!..skang alexa 656+++ KAT MALAYSIA BELOW 2K LAGI HUHU..syg ar..tapi rase mcm nk tuka wawawa

  5. Ummi Hanie says:

    wahh..mantop gak tu ..caiyok2

  6. NzA says:

    belum brkesempatan nk menuntut ilmu dr bee…cbuk manjang…BW pn curi2 waktu…hu…

  7. PuanBee says:

    @deqdeqbukan lah deq 2 bulan daftar alexa blog lama sikit

  8. PuanBee says:

    @Gayahspearsada tips tak gayah ? bg naik cepat sikit..

  9. deqdeq says:

    wah…baru 2 bln lebih dgn blogspot…skrg dh ada domain sendir tu….cayalah…

  10. Gayahspears says:

    samelah gayah sis.. bila tukar (dot)com ni angka jadi makin byk pulak 🙁 kena mula balik..huhuhu

  11. PuanBee says:

    @sw33tdarlingoh da reg kena download toolbar dia baru senang nk tengok

  12. sw33tdarling says:

    aritu dah try register… tapi tak reti betoii nak tengok….
    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

  13. PuanBee says:

    @kak ina kl (1)bee pun tak berani lah nk tukar hosting..kena banyak belajar..

  14. PuanBee says:

    @Rafina Mimi Zairul Murnikan sini pun senang jer nk komen kan..

  15. kak ina kl (1) says:

    memang betul..kalau tukar ke hosting lagi bagus.

    akak pun tak berani nak tukar hosting..pasal tak pandai nak godek

  16. Rafina Mimi Zairul Murni says:

    ooo gitu plak..xpe la mana2 pun..sini pun bleh shout hehe 🙂

  17. PuanBee says:

    @Rafina Mimi Zairul Murnishout mengong ..nk kena tukar!gud pasi rafina!

  18. Rafina Mimi Zairul Murni says:

    bee..mana shout?? 🙂 slmt pg..

  19. PuanBee says:

    @tiefazatielama dah ifa.. 🙂

  20. PuanBee says:

    @Ummirosshaha alah tak buat papaer pun daftar jer ummmie

  21. tiefazatie says:

    sis..wah..ada plak pemenag ga sis tue..ifa ttgl nie..haha

  22. Ummiross says:

    bunyi cam best je ada domain sendiri,tapi ummiross tak berapa pandai mende2 ni bee…

  23. Yanie J says:

    thniah sis da de domain sndr 🙂

  24. PuanBee says:

    @.::: Princess MOMOY :::.heeh saja jer nak tengok kemampuan diri boleh pergi sampai tahap mana!

  25. PuanBee says:

    @sissyirasyira..pelan2 kayuh.. 🙂

  26. sissyira says:

    kak syira pun ngah pening ni.

  27. PuanBee says:

    @nurnur insyallah..

  28. nur says:

    puanBee
    tahniah dah tukar domain.. moga akan terus berjaya..
    ALL IN ONE

  29. PuanBee says:

    @Atika Natashahee sabar..nanti akk bg link apa itu domain..

  30. PuanBee says:

    @cikpuanhadybee pakai domain jer..tk berani nak beli hosting sekali kena study dulu!!!

  31. PuanBee says:

    @sissyirayer ker ? erm memang tak perasan lah!

  32. Atika Natasha says:

    alamak..ika xphm..ape kebende d0main ni eh..sedih den tak phm bnda2 gini..huhuk..

  33. sissyira says:

    kak

    kalau kak perasan, entry kita macam lambat je kelaur kat blog org lain..huhu..

  34. cikpuanhady says:

    perghh..balik dari bercuti nih bee dah ada domain sendiri..cayolah.. bee pakai domain dan hosting ape? brape byr setahun?

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *