Kawan-kawan

Aku Jeles

Kawan-kawan

Tengok je gambar tu semua , sambil-sambil borak dengan si kay (suami saya ) , dia cakap ..

depa semua pandai jaga badan .. sayang ?

wuuuuuuuuuuuuuuuuu terasa sentap sekejap ..

so korang tahu kan ..

saya dah diet , saya dah amalkan hidup cargas ,

tapi badan asyik naik ..

orang cakap sebab saya ambil perancang jenis suntikkan .. so saya dah pun berhenti perancang tu …

lepas ni rasa nak mula jebakkan diri dalam pemakain corset pula lah .. lepas tu nak main badminton , setiap petang kalau boleh ..

Azam Tahun Baru ke ni ?

Nak kurus untuk kay .. mueheheh …..

p/s : Corset tak beli lagi , badminton pun tak beli lagi kahkahkah .. banyak impian .. semoga terlaksana ..ada yang boleh share ada yang tak boleh share 🙂 harap maklong ..

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

40 thoughts to “Aku Jeles”

  1. Pingback: Berat Turun 4 kg Dalam Masa 2 Minggu . YES ! | Diet Bersama Puanbee
  2. Hendak mengekalkan bentuk badan perlu disiplin kalau ada semua peralatan bersukan sekali pun tapi tidak bersenam tidak guna juga. Ada beberapa senaman yang tidak mengeluarkan belanja besar tapi boleh diamalkan di rumah.

  3. huhu..sedihnya bila suami ckp gitu..sy pun selalu kena usik nga asben…tp ya la susah kan nak turunkan berat ni,…nak naik senang amat..huhu

  4. pagi2 leh senamrobik di rumah bee.. 🙂

    bee muda lagi.. sure kadar metabolisme masih tinggi..

    kakyong memang kena tegar.. hari2 kawat kaki.. hihikhikk.. jalan setempat ala2 berkawat.. 15-30 minit.. kdg2 dpt 10 minit jer lebih2 lagi kalo anak2 dah bangun..

    1. hehe metabolisma memang rendah tu yg naik berat mendadak kakyong , kakyong kawat kaki ye ..

      bee hari2 turun naik tangga 6 kali tinggakt 4 , drive anak2 ke sekolah 6 trip dan pergi pasaraya tau .. tapi berat cenggitu je ..

  5. Bee..sama la… ambil jenis suntikan tu jgk.. Badan naik mendadak.. Lani dah dekat 7 bln stop, berat badan x nmpk perubahan… kena diet n exercise jgk ni.. 😛

  6. same2lah kita mendietkn diri ye bee …
    mmg nis pun ade dengor perancang jenis suntikan ni menaikkn bdn… nis x ambik pun naik bdn,klu ambik..hah ! obesiti gamaknye… haha

    tp suami nis xpenah sound mcm tu , tau bini sensitif giler..kah2 …

  7. aduh dua tiga hari lepas en suami pun tegur yg sama..sentap jugak.sebelum nie beliau tidak pernak berbunyi langsung pasal tak pandai jaga badan.huhu..kutu pun rasa badan makin naik,walhal dah berenti ubat..

    pastu esoknya boleh plak beliau kata, sy tgok ayang klu mkn byk ke sikit ke mmg tak boleh turun dah badan kan? muahaha..

    azam nak turunkan sikit gak,tp en suami kata nak macam dulu.kena turun 10kg uwaaa..umpama mimpi dalam mimpi..:)

  8. Salam Bee,

    HAHAHAHA ok samalah kita bee memang sentap bila suami cakap macam tu kehkehkeh, jom slim dan cergas sama2 bee ekekeke.

    oh dah berhenti ambil suntikan ye?, akak dulu ambil memang badan naik mendadak wooo macam dipam-pam lepas tu akak amik IUCD, selamat 4 tahun haziq takde adik heheee, tapi baru buang IUCD 2 hari lepas..opss!!

    1. kahkahkah tu lah kak , terdiam sy waktu tu ..

      ni dia mesti baca ni .. wekk ..

      benci2 ..

      a’ah berenti lah ambik , tk boleh tahan sebulan 3kg berat naik..turun sekejap 1kg , naik balik 2 kg ..wat pe gitu … tp tetap ambil jenis lain .. hehehe

      opsss /.. nanti haziq bakal dpt adik ye ?

      jom kak ..selim dan cargas balik .. benci kutukan itu ..

        1. tak kak , maksud bee .. dia dah kira markah , belum keluar keputusan lagi ..

          kan ke commenluv bee problem kat entri contest tu sampai bee terpaksa disable plugin commenluv ni ,

          tapi sekarang bee aktifkan balik sbb tahu denaihati dah tengok hehehe

          1. ooo gitu, apa pun akak doakan nama kita berdua naik heheheeeheee *senyum panjang nie* ekekeke

            baguslah ada commluv semula 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *