Ada Beza Tak Foundation Mary Kay dengan Foundation Lain ?

Saya dapat foundation free , korang ada ?? jangan jeles na.. oleh kerana saya dah lama teringin nak tengok a.k.a membelek-belek dulu sebelum membeli foundation jenama Mary Kay dari puan Juenita , so puan Juenita datang memberi terus foundation tu kat saya ..perghhh .. ” jue ko memang terbaikkkk “

Masa jue datang punyalah seronok berborak dan melayan anak-anak sampai kitaorang lupa untuk bergambar .. hukhuk sedih ..tak pe next time kita jumpa lagi ..

foundation mary kay yang best!
foundation mary kay yang best!

Kulit saya jenis kuat berpeluh , bila pakai make-up , apa-apa make-up lah mesti tak kekal lama , so benda paling nak nampak kan kulit cantik adalah foundation , lain-lain tu tak ler kisah sangat heheheh .. kulit dah lincin okey ye! tapi tetap nampak tak serata, gelap , kusam dan sebagainya ..

Eh suri rumah tak perlu lah berfoundation bagai ..

Sapa kata ? Perempuan tetap perempuan walaupun suri rumah , kalau perempuan tak buat semua ni seolah-olah hidup tak meriah ..setuju tak ? heheheh …

Setakat ni saya hanya sesuai pakai satu je jenis foundation , iaitu jenama Mustika ratu , jenis stick … itu je yang sesuai dan selesa pun tak boleh pakai lama-lama sebab foundation itu jenis menutup liang pori-pori , bila pakai lama sikit mula rasa ada benda menebal di muka ni ..

Saya memang dah selalu mencuba foundation , kebanyakkannya buang je tak pun bagi kat adik-adik sebab tak sesuai ..sayang duit weiii ..

sebelum pakai apa-apa
sebelum pakai apa-apa

Tapi lepas cuba foundation mary kay ni best juga , tubenya kecik je korang .. tapi nak pakai nya hanya ambil sedikit , picitkan dihujung jari ..titikkan di muka dan sapu rata ..

Mula-mula saya punyalah picit dan tenyeh banyak-banyak macam foundation lama saya .. sudahnya dah rupa opera cina , basuh sekali guna sabun tak tanggal pula tu .. lepas basuh berkali-kali ..saya cuba sapu lagi ..ambil sedikit je ..dan sapu rata ..lepas tu muka saya berpeluh balik macam biasa .. dan foundatin Mary Kay tak tanggal dan tetap selesa dimuka saya .. itu yang penting ..

selepas pakai foundation Mary Kay
selepas pakai foundation Mary Kay

Korang boleh tengok sendiri lah muka saya tanpa foundation dan dengan foundation .. hahah .. tudia siap tunjuk bukti lagi uh… bukan nak bodek-bodek ke apa , Mary Kay memang best lah korang .

Saya walaupun duk rumah je , tapi saya malu kalau muka tak berbedak depan suami .. korang cam mana ?

Sekian
Nak beli foundation marykay leh ler email je pada Juenita ( juanitaasani@yahoo.com ) atau telefon beliau di 019-3049345

Dan satu lagi , kita rancang nak buat perjumpaan KSRS termasuk buat aktiviti yang menarik , kita buat hand spa , lips spa , eye care , facial session , make-up session .. dan banyak lagi ..korang nak tak join ????

46 Comments

  1. sya 12 April 2012 Reply
  2. asya 5 January 2012 Reply
  3. cik ain 12 November 2011 Reply
  4. Jendela Hati 29 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
  5. chii 28 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
      • chii 29 September 2011 Reply
        • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
          • chii 29 September 2011 Reply
            • puanbeeAuthor 2 October 2011 Reply
          • chii 2 October 2011 Reply
  6. lizz 28 September 2011 Reply
  7. yanmie 28 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 28 September 2011 Reply
  8. ayu jamal 28 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 28 September 2011 Reply
  9. madammondoq 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  10. puan kutu 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 28 September 2011 Reply
  11. Huzaifah 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  12. Ummi Hanie 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
  13. titan 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
  14. tiefazatie 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 29 September 2011 Reply
  15. Nurul 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  16. Lela-Lelord 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  17. ummiross 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  18. kakngah 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply
  19. juanita 27 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 September 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.