Abang Boleh Pakai Tak Benda tu ?

Ahaaa .. sekali puanbee pun dah terjebak guna produk mary kay tau! aii tak kan promot gedebuk gedebak pastu tak pakai produk tu kan , mesti lah pakai .. dah seminggu dah ni dapat satu set produk Mary Kay , beli dari Juenita sani dari blog tetikus rusak tuuuuu ~ Yang pasti lepas cuba pakai produk mary kay semasa dalam kelas skin care dengan juenita tu saya memang “ter”suka dengan produk mary kay ..

Sebelum ni saya pakai produk carca marba je , pencuci dari jenama tu , pelembab jenama ni , losyen jenama lain pulak , masker jenama lain -lain , haa.. sekali dah tua-tua (tua kerrr ?? ) ni nak cuba pakai satu jenama je lah , lagi pun dah cuba produk jenama Mary Kay memang best!

mary kay produk

Dah seminggu ni duk tekad siang malam basuh muka ikut tertib , pakai masker baru sekali hehe .. seronok je lepas bergelut dengan anak-anak siang hari , malamnya pakai masker sebelum tidur ..ikut kata juenita 30 minit je , saya hantam sampai sok pagi , si suami lak tak tahu saya pakai masker malam sebelum tidur tu , sekali bangun pagi terkejut dia..

masker mary kay

Gambar sebelum tidur , snap sendiri je .. lalala ..cun tak ? malas ah tunjuk gambar real selepas pakai produk ni lagi , mungkin dalam sebulan ke nanti baru nak tunjuk gambar sebelum dan selepas .. nak tengok ada perubahan tak .. tapi masker ni pun sekali pakai dah nampak perbezaan nya , lagi-lagi tang bintik-bintik hitam di kawasan hidung tu .. orang kata bintik-bintik tu adalah resdung , betul ek ? tapi sesetegah orang kata ianya adalah liang pori-pori tersumbat , banyak faktor yang membuat kan liang pori-pori tu tersumbat , antaranya muka tak cukup bersih lah ..

Tetiba semalam suami tanya

“abang boleh pakai tak benda tu “

“benda pa bang ??”

“ala benda yang sayang pakai hijau-hijau tu”

Ehee memula tak dapat tangkap pe benda lah yang hijau-hijau ni (korang jangan fikir bebukan lak!) sekali dia tunjuk tiub masker tu .. baru tahu .. ok sebenarnya lelaki ke perempuan ke boleh je pakai , tak sebut pun masker tu di proses untuk orang pompuan je , kalau nak diikutkan lelaki lagi lah banyak liang pori-pori yang tersumbat , lelaki lagi lah malas nak cuci muka bagai kan ? kan ? lain le kalau kacip fatimah ke .. mang sah-sah untuk perempuan .. hahaha .. korang …

Ok lah ni dah siap buat entri nak pergi pakai kan masker tuk suami saya lak , kekonon buat facial di kedai ek.. tapi guna tangan bini lagi afdal .. merapat kan hubungan gitu ..

Korang nak beli Masker ni hubungi lah Juenita dari blog?http://www.tetikusrusak.net/

email pun boleh , call boleh , mesej pun boleh ..ikut korang lah 🙂

Juenitasani@marykay2u.com
019-3049345

39 Comments

  1. Ummi Hanie 2 November 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 5 November 2011 Reply
  2. titan 1 November 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  3. Jendela Hati 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  4. nza 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  5. makdaraterdiva 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  6. Huzaifah 31 October 2011 Reply
  7. Shah Blogger 31 October 2011 Reply
  8. akubiomed 31 October 2011 Reply
  9. ummiross 31 October 2011 Reply
  10. QmaRidh 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
      • QmaRidh 1 November 2011 Reply
        • puanbeeAuthor 2 November 2011 Reply
  11. UpProfits 31 October 2011 Reply
  12. hafizal 31 October 2011 Reply
  13. gnesop 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  14. Fakarepain 31 October 2011 Reply
  15. juanita 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  16. kakngah 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  17. mama tomell 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 5 November 2011 Reply
  18. mama tomell 31 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 1 November 2011 Reply
  19. yanmie 30 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 30 October 2011 Reply
  20. puan kutu 30 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 30 October 2011 Reply
    • juanita 31 October 2011 Reply
  21. syamila 30 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 30 October 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.