Abang Boleh Pakai Tak Benda tu ?

Abang Boleh Pakai Tak Benda tu ?

Ahaaa .. sekali puanbee pun dah terjebak guna produk mary kay tau! aii tak kan promot gedebuk gedebak pastu tak pakai produk tu kan , mesti lah pakai .. dah seminggu dah ni dapat satu set produk Mary Kay , beli dari Juenita sani dari blog tetikus rusak tuuuuu ~ Yang pasti lepas cuba pakai produk mary kay semasa dalam kelas skin care dengan juenita tu saya memang “ter”suka dengan produk mary kay ..

Sebelum ni saya pakai produk carca marba je , pencuci dari jenama tu , pelembab jenama ni , losyen jenama lain pulak , masker jenama lain -lain , haa.. sekali dah tua-tua (tua kerrr ?? ) ni nak cuba pakai satu jenama je lah , lagi pun dah cuba produk jenama Mary Kay memang best!

mary kay produk

Dah seminggu ni duk tekad siang malam basuh muka ikut tertib , pakai masker baru sekali hehe .. seronok je lepas bergelut dengan anak-anak siang hari , malamnya pakai masker sebelum tidur ..ikut kata juenita 30 minit je , saya hantam sampai sok pagi , si suami lak tak tahu saya pakai masker malam sebelum tidur tu , sekali bangun pagi terkejut dia..

masker mary kay

Gambar sebelum tidur , snap sendiri je .. lalala ..cun tak ? malas ah tunjuk gambar real selepas pakai produk ni lagi , mungkin dalam sebulan ke nanti baru nak tunjuk gambar sebelum dan selepas .. nak tengok ada perubahan tak .. tapi masker ni pun sekali pakai dah nampak perbezaan nya , lagi-lagi tang bintik-bintik hitam di kawasan hidung tu .. orang kata bintik-bintik tu adalah resdung , betul ek ? tapi sesetegah orang kata ianya adalah liang pori-pori tersumbat , banyak faktor yang membuat kan liang pori-pori tu tersumbat , antaranya muka tak cukup bersih lah ..

Tetiba semalam suami tanya

“abang boleh pakai tak benda tu ”

“benda pa bang ??”

“ala benda yang sayang pakai hijau-hijau tu”

Ehee memula tak dapat tangkap pe benda lah yang hijau-hijau ni (korang jangan fikir bebukan lak!) sekali dia tunjuk tiub masker tu .. baru tahu .. ok sebenarnya lelaki ke perempuan ke boleh je pakai , tak sebut pun masker tu di proses untuk orang pompuan je , kalau nak diikutkan lelaki lagi lah banyak liang pori-pori yang tersumbat , lelaki lagi lah malas nak cuci muka bagai kan ? kan ? lain le kalau kacip fatimah ke .. mang sah-sah untuk perempuan .. hahaha .. korang …

Ok lah ni dah siap buat entri nak pergi pakai kan masker tuk suami saya lak , kekonon buat facial di kedai ek.. tapi guna tangan bini lagi afdal .. merapat kan hubungan gitu ..

Korang nak beli Masker ni hubungi lah Juenita dari blog?http://www.tetikusrusak.net/

email pun boleh , call boleh , mesej pun boleh ..ikut korang lah 🙂

Juenitasani@marykay2u.com
019-3049345

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

39 Comments

  1. nis pun jenis caca merba bee … ekekekeke ~

    klu MK serasi dah dgn bee , teruskan je yek 😉

    1. Author

      hehe biasee selit je bg syok baca ..tk de apa hal tersembunyi kikiki

  2. sat lagi mesti muka Bee brtmbah brseri2…xsabar tunggu…..

    skrg dh 1 bln akak cuba produk sf beauty..nnti byk juga kesannya……serasi kot.

    1. Author

      serasi tu yg penting kak.. bee pun tk sabar nak tunggu ni , sebab bee tengok orang lain punya gambar sebelum dan selepas memang berbeza sgt , tu kene test sendirik ni ..

  3. macam nak beli jugaklah.. 🙂
    nak2 lagi tang mosturiser dia tu

    1. Author

      nak email juenita ye .. memang terbaik.. nanti sy review selepas lama sikit pakai produk ni ..

  4. bagi la abang pakai kak. . jg kesihatan kulit dan kecantikan untuk akak gak. bukan org lain ehee 😀

  5. Terkejut eden setelah scroll ke bawah keluar muka yang ada tepung Gomak 🙂

  6. hehe betul tu bee, tangan bibi lebih afdal!

  7. wah Mary Kay!! sy dah setahun guna MK.. seyes mmg produk paling BEST!! tak kan tukar ke produk lain lg dah.. 😉

    bile guna MK kene byk sabar sbb hasilnya ada yg cepat ada yg lambat bergantung pada skin prob masing2..

    sy amik masa yg agak lama utk pulihkan semula wajah sy sbb sblm jmpa MK, mcm2 produk sy guna tmasuklah produk yg tkenal n mahal.. produk mahal x smstinya sesuai ngn kulit semua org.. tp MK mmg best lah! 🙂

    sy guna MK + supplement VCO + collagen.. Alhamdulillah.. kulit jadi sihat & cantik 🙂

    1. Author

      bagus nih , boleh berkawan ,VCO + mary kay dan shaklee produk yg saya amalkan ..ok kulit memang tk de masaalah .. masaalah malas bersenam je nih heh

      1. produk shaklee akk mkn yg mane? vitamin E ke vitamin C ke.. time bile akk mkn VCO & shaklee.. mesti jarakkan dlm 2 jam kn… dah usha2 jugak produk shaklee tuh… mcm best..

        1. Author

          produk shaklee , ade vit c , vit b , vitale , ostematrix .. banyak kan .. VCO akk berenti sat dulu , suami akk dah bebel mcm2 nak makan hehe …

  8. Incik abang pun nk kulit bersih berseri jugak..hehe

  9. laki pompuan boleh pakai yer..
    lelaki pun kena kaga kehensoman kan>? hehehe

    1. Author

      ye lah sop , jaga sikit2 sudah kang kang kang .. haha malas sambung

  10. tolong !!!!!!!! arghhhhh !!!!!!

    ade hantu !!!!!!!!

    hehehe

  11. PB…hmmm…ada silap sket tu pakai masker. Jgn pki bawah kelopak mate yer..
    Ada buat bulatan kat area mata x seblm pakai….xdenga cakap cekgu neyy 😛

  12. bebudak tak rqst nk pakai sama ke??
    hihihi!!!

    1. Author

      bebudak toksah ckp lah kakngah memang tk request pun dah gapai2 .. tp kena warning siap2.. jgn sentuh brg ibu maklum ler mahai…

    1. Author

      dah nampak hasilnya sikit .. muka mcm cermin je heheh .. puas hati den

  13. MT pon baru je dapat produk ni hasil dari menang GA PB yang lalu..sangat teruja nk try tapi sayang nak guna..huhuhu

    1. Author

      loh guna lah MT , best tau at – least MT leh dpt kulit berseri2 nanti heheh ..

  14. Amboiii bee sapu masker kat cik abang pulak, hehehe oklah tu hahahha tapi tak tau nak kata nie, tegelak baca ;D

    1. Author

      haa jangan ingat lain sudah ..nak sapu masker . tp dia tk balik lagi kahkahkah

  15. hahaha abg pun nak pakai?baguslah abg nak..mengeratkan hubungan gitu..

    kutu punya yg tester tu belum cuba pun. skang kulit muka dah gelap sikit pasal dah tak cuci pakai pencuci yg selalu kutu pakai.ssh nak carik produk tu..tak semua tempat ada.

    foundation marykay dah cuba..suka jugak pasal muka tak berminyak n tekstur dia nipis kt muka..:)

    1. Author

      sebab hidung dia byk benda2 hitam2 tu , teruk kot ..resdung ke apa tah memang elok lah bg dia pakai ..

      biasanya kan kutu kalau kita pakai sesuatu produk , pastu kita berhenti , pastu muka jadi hitam , teruk , byk jerawat , byk jeragat ke .. maknanya produk tu byk bahan tak elok..

      a’ah faoundation dia memang best pun .. bee pakai gaksss.. tak berkilat muka kita bagus ,,,

    2. Kan2..PK..
      Apa lagi buat la n3 macam bee…:D

      Tapi mmg foundation dia sgt2 ringan.
      Pakai la tebal camne pun. tetap xde rasa macam berminyak2…:)

  16. bila rajin buat rawatan muka..insya allah muka akan nampak berseri..kan bee…. 😉
    p/s : comluv ada problem eh….

    1. Author

      a’ah nk muka berseri2 tu .. heheh .. entah problem kot.. hari ni benda pelik2 jd.. ade ke patut rss penuh satu tempat komen di pingabcknya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *