Sembelit dan Baby Syamim

Salam dan hai .. masaalah sembelit pada anak kecil pula , biasalah kan .. kehidupan berkeluarga ni memang tak dapat lari dari masaalah kecil begini , Baby syamim .. berusia 1 tahun 2 bulan sekarang… walaupun masih lagi meneruskan penyusuan ibu , tetapi syamim dan mula makan , macam-macam makanan…

Read More

Sembelit ? Buang Air Besar Berdarah ?

Jika anda sembelit atau buang air besar berdarah itu adalah masaalah besar , untuk kelegaan cepat , semulajadi dan selamat eloklah cuba minum lactolite ini. Walaupun berharga agak mahal kata sesetengah orang , tetapi cuba fikir sudut positifnya pula. CARA MINUM LACTOLITE / HARGA DAN ORDER Mahal RM158 sekotak ,…

Read More

Lactolite – Ubat Sembelit , Kempiskan Perut & Buang Toksin

Lactolite ni lah rahsia kempis , ubat untuk orang yang mengalami sembelit dan orang-orang yang hendak kuruskan badan nya. Makan lactolite tak perlu ambil yougurt dan minuman kultur hidup atau apa-apa minuman seumpamanya lagi dah , ini lagi senang. Nurich Lacto-Lite Minuman campuran serbuk yougurt kultur hidup & Inulin ,…

Read More

Anak ku Syamim , jadi lah lebih lagi ..

Assalamualaikum dan hai semua, tetiba keluar tajuk macam tu kan? Bukannya apa, semua ni terjadi gara-gara tertengok iklan terkini Dugro di Youtube dan televisyen baru-baru ini. Tajuk iklan tuh ” Dear Mom ” dan saya rasa budak comey tu seperti anak sendiri ja. Memang tersentuh kalau anak kita buat sesuatu…

Read More

Detox Tea Review : Slimming & Detox Tea By Medina Desire

Siapa yang mengambil kesempatan sambil berpuasa sambil diet ? Saya diet bukan untuk kurus tapi untuk kurang kan beberapa kilogram sebelum raya. Nanti raya makan pun tak jaga oiii , lepas habis raya macam – macam penyakit datang. Kali ni nak rekomen kan korang beli dan cuba teh ini. Slimming…

Read More

Tips Diet | Amalkan Memakan Epal Hijau

Tips diet kali ini membawakan satu cara amalan memakan sebiji epal hijau setiap hari dan ia amatlah digalakkan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Ini kerana epal hijau bukan sekadar mempunyai pelbagai khasiat malahan ia juga mampu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan. Recent search :khasiat saleri (52)khasiat…

Read More

Mama Muda Juice : Rahsia Mama Kekal Cergas Sihat Luar Dalam

Assalamualaikum dan Hai .. Nak tahu rahsia mama mama di luar sana dapat kekal cergas sihat luar dalam ? Nak tahu bagaimana wanita yang telah berkahwin menjaga diri sendiri agar sentiasa HOT di hati Abang ? Sesambil tu saya nak ajak korang jadi muda dengan Mama Muda Juice. Saya nak…

Read More

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih…

Read More

Ubat cacing – Bila last makan ubat cacing ?

Bila last makan ubat cacing ? saya teringat nak beli selepas nampak satu posting di facebook yang menjadi viral. Bila dah baca sampai habis , mungkin ada sedikit tanda-tanda anak tu ada cacing terdapat pada laila. Laila 6 tahun , tak mahu makan .. jenuh kita paksa. Perut buncit sikit…

Read More

Moeder susu khas untuk ibu menyusu dan hamil yang ingin memperbanyakkan susu

Kali ni saya nak memperkenalkan Moeder yang mmpunyai fungsi untuk menambah khasiat dan pengeluaran susu ibu. Seterusnya ibu ibu yang hamil dan menyusu dapat menjaga kesihatan diri sendiri dan bayi mereka di samping dapat menyempurnakan perjalanan menyusu bayi selama 2 tahun. Saya percaya ramai ibu di luar sana berhajat untuk…

Read More

Masaalah Keputihan – Penawar keputihan dengan Buah KK

Isu dan masaalah keputihan ni paling banyak mendapat view di blog saya , Terima kasih kepada awak-awak yang datang membaca , namun di dalam artikel tersebut saya hanya berkongsi info. Maaf sekali lagi , sejak artikel tersebut di tulis di dalam blog ini , ianya telah pun memakan masa bertahun-tahun.…

Read More

Pilihlah Mamil untuk menjaga sistem penghadaman anak-anak.

Sebagai ibu bapa kita selalu ingin sesuatu yang terbaik buat anak-anak kita. Betul kan? Sebagai ibu tinggal di rumah macam saya ni, memang pantang jika ada salah seorang anak megadu sakit, saya risau jika mereka sakit atau tak sihat ianya akan membuatkan saya menjadi huru hara. Kesian pada yang sakit,…

Read More

Majlis Pelancaran Nutri Shinewhite Dari Medina Essential.

Nutri Shinewhite adalah produk yang baru sahaja di lancarkan pada bulan Mac 2014 baru-baru ini. Nutri Shinewhite tidak seperti makanan ” white-white ” yang lain kerana kandungan di dalam setiap sachet Nutri Shinewhite dari Medina Essential ini merupakan pemakanan sunnah , bahan makanan yang di amalkan dan menjadi kegemaran Rasullulah…

Read More