Search Results for : sembelit


Sembelit dan Baby Syamim 21

Salam dan hai .. masaalah sembelit pada anak kecil pula , biasalah kan .. kehidupan berkeluarga ni memang tak dapat lari dari masaalah kecil begini , Baby syamim .. berusia 1 tahun 2 bulan sekarang… walaupun masih lagi meneruskan penyusuan ibu , tetapi syamim dan mula makan , macam-macam makanan dia makan .. termasuklah kadang-kadang tumpang sekaki makan dengan kakak¬†– kakak bertiga tu. Walaupun begitu ¬†biasa lah di umur seperti syamim tu akan belajar untuk makan pelbagai jenis makanan , tetapi makanan rutin nya adalah bubur nasi ditambah dengan sayur sayuran dan protein . Disebab kan syamim suka makan juga […]


sembelit dan berak berdarah

Sembelit ? Buang Air Besar Berdarah ? 15

Jika anda sembelit atau buang air besar berdarah itu adalah masaalah besar , untuk kelegaan cepat , semulajadi dan selamat eloklah cuba minum lactolite ini. Walaupun berharga agak mahal kata sesetengah orang , tetapi cuba fikir sudut positifnya pula. CARA MINUM LACTOLITE / HARGA DAN ORDER Mahal RM158 sekotak , ada 25 paket , harga satu paket RM 6.32 Ada yougurt Ada Inulin Ada Vitagen Mudah buang air besar Lawas Kan pembuangan Elakan gastrik Membersihkan usus/kolon Selesa kan perut kempiskan perut tak perlu beli yougurt lagi , tak perlu beli vitagen lagi semua ada di dalam. Tetapi jika beli yougurt […]


Lactolite – Ubat Sembelit , Kempiskan Perut & Buang Toksin 33

Lactolite ni lah rahsia kempis , ubat untuk orang yang mengalami sembelit dan orang-orang yang hendak kuruskan badan nya. Makan lactolite tak perlu ambil yougurt dan minuman kultur hidup atau apa-apa minuman seumpamanya lagi dah , ini lagi senang. Nurich Lacto-Lite Minuman campuran serbuk yougurt kultur hidup & Inulin , menggabungkan serbuk yougurt dengan kultur hidup , Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria (bakteria baik) dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik. Siapa-siapa yang mengalami masaalah sembelit , kegemukkan , susah buang air besar boleh ambil lactolite. Malam makan esoknya boleh flush habis semua makanan yang ada […]

yougurt dan kultur hidup

Anak ku Syamim , jadi lah lebih lagi .. 3   Recently updated !

Assalamualaikum dan hai semua, tetiba keluar tajuk macam tu kan? Bukannya apa, semua ni terjadi gara-gara tertengok iklan terkini Dugro di Youtube dan televisyen baru-baru ini. Tajuk iklan tuh ” Dear Mom ” dan saya rasa budak comey tu seperti anak sendiri ja. Memang tersentuh kalau anak kita buat sesuatu yang sweet sangat tu. Sebagai ibu, mesti setiap orang ada pengalaman moment terindah bersama anak kecil kita kan? Jom share moment indah tu dengan saya. Saat saya menulis ni teringat pula gelagat si Syamim, agak susah nak luahkan dengan kata-kata, tapi saya cuba lah yer. Syamim ialah satu – satunya […]


REVIEW APA RASA CHIA SEED YANG SEBENAR ?

Assalamualaikum dan hai semua. Kali ni saya nak review apa rasa chia seed yang sebenar. Khasiat ramai orang dah tahu kan ? viral dah di facebook tentang chia seed ni kan ? Chia seed dalam gambar saya menang dari contest anjuran Dianarashid.com , Chia seed ini pula merupakan dari pada Slimtreats. Semasa giveaway berlangsung saya tengah lapang dan tergerak hati nak join. Itu je .. mana tahu saya menang. Allhamdulillah rezeki dari Allah dan juga terima kasih di ucapkan kepada dianarashid.com dan slimtreats. Jadi apa rasa sebenar chia seed ini ? Rasa chia seed kosong. Jika kita rendam dengan jus […]