5 TIP TERBAIK UNTUK GURU YANG MEMPUNYAI MURID BERMASALAH

Saya yakin ramai pembaca blog adalah di kalangan guru guru. Zaman sekarang blog memang menjadi sumber rujukan semua golongan termasuk guru. Sebab cikgu pun perlu mengikuti perkembangan semasa malah dah ramai guru ada blog & account media sosial. Bukan sesuatu perkara baru pun.

Tanggungjawab seorang guru memang besar, lebih lebih lagi di era yang mencabar ni. Memilih kerjaya sebagai guru kena perlu minat & perlu ada rasa amanah untuk mendidik. Bukan sekadar untuk dapat gaji setiap hujung bulan. Tugas sebagai guru sekarang tu semakin berat. Jadi jika anda bersedia & mampu.. Pilihlah kerjaya sebagai guru. Tapi kalau sekadar untuk kelangsungan hidup bagi mendapat pendapatan, Takut anda akan rasa terbeban dengan tugasan seorang guru.

Jadi hari ni saya nak kongsikan tip yang berguna untuk semua guru guru terutama yang ada murid yang ada masalah pembelajaran. Mungkin boleh membantu cikgu cikgu untuk handle murid mempunyai 5 masalah ni.

Ia bukan saya boleh di pratikkan oleh para guru malah ibu bapa kat rumah yang ada anak yang mempunyai masalah tersebut pun boleh cuba tip ni. Semoga perkongsian ini memberi manafaat kepada semua.

Speak Your Mind

*