Bila anak dara sakit perut

Assalamualaikum dan hai , Baca tajuk tu , tak tahu la nak letak gambar apa. Ibu malas letak gambar anak dara takut laris sangat. Lawak je .. Nak cerita la saat mendebarkan bila anak dara mula sakit perut sampai 4 hari ni. Risau juga. Bawa lah dia jumpa doktor. Husna baru 10 tahun , badan besar macam anak dara . Berat dah 42kg. Saya mulakan bicara dengan sakit si husna ni lah.  Saya pendekkan je lah . Sekali doktor cakap ” nak kata nak period awal lagi ” sambil pandang muka saya. Saya pun dengan spontan jawab ”  eh tak…

Continue reading

Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop With BRYAN YAP

Assalamualaikum dan hai , Siapa suka bawa anak kecil berenang ? berenang atau kata lain main air memang sangat menyeronokkan bagi kanak-kanak. Aktiviti ini memang dapat membuatkan anak leka sehingga jika tidak di pantau kanak-kanak mampu berendam lebih 6 jam sehari. Tetapi .. ada banyak perkara yang boleh dan tidak boleh di lakukan. Aspek keselamatan semasa bermain air tidak kira di mana sahaja perlu di titik beratkan. Didalam workshop Confident Swimming Babies & Water Safety yang di hostkan  BRYAN YAP bertempat di THE PARENTHOOD Sunway Pyramid  ini ada memberi ilmu tentang keselamatan anak-anak ketika berenang , di rumah , di waterpark.…

Continue reading

Anak ku Syamim , jadi lah lebih lagi ..

Assalamualaikum dan hai semua, tetiba keluar tajuk macam tu kan? Bukannya apa, semua ni terjadi gara-gara tertengok iklan terkini Dugro di Youtube dan televisyen baru-baru ini. Tajuk iklan tuh ” Dear Mom ” dan saya rasa budak comey tu seperti anak sendiri ja. Memang tersentuh kalau anak kita buat sesuatu yang sweet sangat tu. Sebagai ibu, mesti setiap orang ada pengalaman moment terindah bersama anak kecil kita kan? Jom share moment indah tu dengan saya. Saat saya menulis ni teringat pula gelagat si Syamim, agak susah nak luahkan dengan kata-kata, tapi saya cuba lah yer. Syamim ialah satu – satunya…

Continue reading

Semakan keputusan SPM 2016/2017 melalui SMS

Assalamalaikum dan hai , Keputusan SPM 2016 akan keluar pada 16 Mac 2017 ini. Semua calon yang mendaftar SPM boleh mengambil keputusan SPM di sekolah masing – masing bermula 10 pagi. Selain pergi ke sekolah , calon SPM juga boleh membuat semakan keputusan SPM melalui SMS ( mySMS 15888). Perkhimatan mySMS akan di buka pada 16 mac 2017 pada jam 10 pagi , dan akan di tamatka pada 22 mac 2017 , jam 6 petang Cara untuk buat semakan keputusan SPM melalui sms adalah : Taip kan SPM <jarak > No kad pengenalan calon < jarak> masukkan angka giliran  dan sms…

Continue reading