JELITA IMAGES : Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi.

Haiiiii .. ada yang mencari – cari jurugambar yang menawarkan pakej fotografi untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi di kawasan KEDAH dan kawasan yang berhampiran ? Disini Jelita Images menyediakan pakej yang agak murah dan lumayan untuk korang wahai bakal pengantin.Sebelum memilih jurufoto perkahwinan atau jurufoto untuk majlis yang akan anda anjurkan , ada mesti dah ada checklist majlis tersebut ada acara apa , dan korang mesti tahu jurufoto itu menawarkan pakej dan servis bagaimana kan ?

Di dalam sebuah pekahwinan semestinya ada 3 acara ini.

  1. Nikah
  2. Bersading
  3. Bertandang

Jika korang survey harga , mesti lah megambil berat tawaran jurufoto terbaik untuk ke tiga-tiga acara di atas. Wajib tau. Paling penting , sebelum pilih jurufoto korang mesti tengok hasil bidikan mereka dan testimoni. Jangan main bedal aje. Tak guna kalau pakai jurufoto viral sangat tapi lepas dapat deposit jurufoto tersebut lesap. Pilih lah jurufoto yang betul-betul menjalankan amanah yang di berikan. Hari perkahwinan merupakan BIG DAY buat kita. Semua moment harus di rakam. Tak kira bagaimana pun.

Di samping pilih jurufoto berdasarkan hasil kerja. Kita juga kena bijak meguruskan kewangan kita.Duit macam airrrrrrrrr .. jadi buat pilihan bijak. Ni pakej RM1500 include semua boleh sangat. Pilih jurufoto berdekatan dengan kawasan kita lagi mudah nak cari sebelum dan selepas majlis kan ? korang tinggal di mana ? jangan lupa survey betul-betul.

Jelita Images merupakan jurufoto profesional yang telah lama bertapak dalam dunia fotografi sejak 2011 lagi. Telah lama ..dan mereka serius dalam menjalanakan kerja. Kalau tidak , mereka tidak mampu bertahan.

Year End Sale 2017 is back!!!

HARGA PROMOSI PAKEJ PHOTOGRAPHY 2 EVENT NIKAH DAN SANDING HANYA RM1599 Sahaja! (sebelum RM1999)

Yaa betul!! Harga hanya RM1599 untuk NIKAH + SANDING! Cepat booking sekarang! sebelum tarikh majlis anda penuh 2018 nanti !! rugi kalau lambat 

2 EVENT (NIKAH + SANDING) RM1599

  • Exclusive photobook + case (40ms)
  • canvas frame size 20×20
  • termasuk outdoor juga ya!!
  • gambar dalam pendrive eksklusif

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai detail pakej yang lain, 
boleh pm page Jelita Images atau whatsapp terus

http://www.wasap.my/60124224321

# tertakluk pada terma dan syarat
mai booking dengan kami ! 

Atikel Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi ini di bawakan oleh JELITA IMAGE 

P/S : Hakaq dulu sedihh .. kawin ambik gambar guna camera kodak aje ..tk macam korang sekarang jeles aiii ..

Open order baju PRA sekolah – Tshirt putih dan seluar sukan biru

Dah beli baju-baju dan kelengkapan anak masuk ke sekolah ke ? saya masih belum beli apa-apa , baru beli kain untuk di jahitkan bat baju sekolah anak-anak. Tak ada anak masuk PRA atau Tahun 1 , jadi rilek lah . Saya nak open order baju sukan PRA sekolah atau anak – anak  tahun 1 akan pakai baju ni ( sementara nak dapat baju sukan ). Tshirt Putih berkolar , boleh order lengan pendek atau lengan panjang. Seluar track warna biru gelap. Ni pakaian standart lah tahun 2018. Kalau tak sempat beli di pasaraya beli lah dari kami. Kualiti di jami top top.

  • RM25 je per set LENGAN PENDEK
  • RM27 per set LENGAN PANJANG.

Seluar rm15
Baju putih lengan pendek rm10
Baju putih lengan panjang 12

** Untuk size 32 ke atas tambah RM2 dari harga sebenar

 

 

Kain putih nila
Tebal dan berkualiti dr segi jahitan dan kain.Tip top
Size 24 ke 30

kenapa kena beli dengan kami ?

Jahitan berkualiti dan kain pun berkualiti. Kemas dan selesa buat anak kita.

nak tak ? meh laa … beli 4 set ke atas percuma postage ke semenanjung. Kecuali sabah sarawak kena tambah RM5

beli 1 – 3 helai – postage rm8 sm / rm10 ss
beli 4- 6 helai  – postage rm10sm / rm13 ss
beli 6 – 10 helai  – postage rm15  sm / rm18  ss

kalau lebih : boleh tukar guna skynet atau citylink untuk banyak helai dan berat

 

Promosi beli 4 pasang  – postage FREE utk sm / RM 5 ss  ( TAMAT 1/1/2018 )

whatsapp pun boleh : 011-32095406

 

DIY : Ubahsuai tshirt ibu jadi tshirt anak

Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh.

Baju dah siap :

  • Bahagian leher saya gunakan ribbing , ribbing ni beli dah siap potong by set. Dijual oleh kawan di facebook. Boleh search nama fb dia Sarazam Othman. 
  • Cara pasang ribbing senang sangat jika nak di bandingkan nak buat  cara bias tu susah nak dapat kemas-kemas untuk newbie.
  • Ukuran baju , tekap sahaja baju anak. Tengok kedudukan yang sesuai. Untuk baju ni saya ambik logo tu dulu asingkan kemas2 . Bahagian yang tingal tu saya tekap lah dengan thsirt syamim yang masih besar dia pakai.
  • Untuk tangan boleh tekap atau buat sendiri sahaja.
  • Logo pasang siap-siap sebelum ikut step di bawah.
  • Cantum bahu dahulu.
  • Di ikuti tepi bawah ketiak.
  • Dan lengan.

tips jahit tshirt :

Guna tapak telfon dan mata jahitan 2.5. Setting tension jangan tegang sangat. Tu je .. insyallah menjadi.

Bahagian depan. Kalau anak besar sikit ambik je sekali leher tu . Tapi syamim kecik jadi saya buang leher buat baru. Kalau naka perempuan boleh buang lengan sahaja. Bahagian badan boleh buat bentuk A.

Bahagian belakang. Saya ambik logo kecik tu letak di lengan. Potong kemas – kemas sikit. Dan jahitkan dengan benang warna sama. Jadi tak nampak lah jahitan tampal kita tu.

Gambar di bawah. Nampak tak bekas saya tebuk. Atas kecik logo kecik. Tengan bawah tu bahagian body nya dan lengan. Saya ambik potongan dengan jahitan kelim bawah sekali. Jadi tak payah banyak kerja nak kelim kali ke dua kan

Jadi siap lah sehelai tshirt baru untuk syamim  hasil DIY . Lepas tu dia pakai sampa makan mangga masak ranum. Habis kotor .. tak sempat la ibu nak snap gambar cecantik.

Gitu

Ok la .. selamat malam .. esok pergi checkup di klinik ibu mengandung. Malam ni ada apa ya ? ada bunyik mercun pula.

Hari pertama cuti sekolah dan Katil ikea preloved

Assalamualaikum , hai hai hai. Hari pertama cuti sekolah. Dalam kepala nak buat banyak program lah berkenaan anak-anak. Tapi perkara pertama kena buat adalah kemas bilik anak dan rak buku. Rumah kecik saja , tak kemas setiap tahun macam ni memang tak boleh lah. Nanti tak cukup ruang.

Lepas tu , untuk beri suasana lapang dalam bilik , satu katil bujang terpaksa di lepaskan. Nak jual aje . tak mau simpan , memang tak ada ruang. Kalau boleh nak rumah macam rumah jepun . Lapang je gitu.

Katil ini di beli di ikea pada awal tahun hari tu. Masih elok. Tak ada rosak pun tapi memang nak luaskan ruang lah. Masing-masing dah besar. Si kakak pun rimas bilik sempit.

Dalam masa cuti ni cuma nak ajar mereka mengaji alquran dan baca buku bahasa english serta matematik. Lain tak adalah.

Mak pun terpaksa bekerja nak tampung kewangan ni memandangkan ayah tengah cari kerja baru.

Tak ada lain , harap ayah dapat kerja cepat. Risau sangat lah . Tahun depan nak naik sekolah. Mak pun nak beranak.

Doakan suami saya dapat kerja cepat ya …

sekian ,
Mak yang sedaya upaya membantu untuk keluarga.