Tips Diet | Amalkan Memakan Epal Hijau

Share

Tips diet kali ini membawakan satu cara amalan memakan sebiji epal hijau setiap hari dan ia amatlah digalakkan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Ini kerana epal hijau bukan sekadar mempunyai pelbagai khasiat malahan ia juga mampu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan. Continue reading

Jika Susah Tidur ? Cuba tip ini.

Share

Susah tidur ? pastinya akan mengganggu rutin harian kita. Tidur merupakan salah satu nikmat untuk manusia.Jika dapat tidur yang lena ,  badan akan dapat beristirehat dengan sepenuhnya dan membuatkan kita aktif melakukan aktiviti seharian pada keesokkan harinya. Jika anda susah tidur , cuba lah tips ini. Semoga dapat membantu. Jika anda sedang hamil boleh cuba tips posisi erbaik ketika tidur bagi wanita hamil. Continue reading

Resepi : Roti John Untuk Sarapan

Assalamualaikum dan hai hai hai .. Kali ni nak share resepi roti john paling senang nak buat di rumah. Guna bahan yang tersedia di rumah je. Tak payah nak ke kedai semata-mata nak buat roti john. Walaubagaimana pun boleh je tambah bahan lain seperti cheese , daging atau ayam. Tambah cheese jadi lah roti john cheese , tambah ayam jadi lah roti john ayam kannn .. dan begitulah seterusnya.. Lain kali kita tambah udang jadi roti john special udang pula. Tak begitu cik jah ? Bahan – bahan untuk buat roti john : ROTI SOSEJ : Jenis panjang tu ada…

Continue reading

Kamus kasut

Assalamualaikum dan hai , terjumpa gambar ni di pinterest. Banyak nya jenis kasut ye .. Di antara semua , saya cuma ada sepasang kasut Dr. Marteen , Sepasang kasut Converse , Sepasang Wedges , Sepasang kasut Sukan dan sepasang Flip Flops. Lain dari tu tak pernah pakai derrr..  Yang selalu tukar pun wedges dan selipar flip flops tu. Jimat kan ? Sekarang teringin kasut yang viral di antara blogger pulak .. Mari menabung yee .. Kasut Dr , Marteen jenis mary jane , terasa macam nak let go je .. Pakai sekali dua je. Terasa rugi sangat. Korang pernah beli…

Continue reading