Review Buku Disney Dalam Bahasa Melayu Dan Buku-Buku Dari Filem Disney

Assalamualaikum dan Hai .. Apa khabar ? Dah lama saya nak tulis review tentang buku  Disney Edisi Bahasa Melayu ni. Tapi masa sangat tidak mengizinkan. Sibuk sungguh dengan hal duniawi. Allhamdulillah bertambah koleksi buku di dalam rumah ni. Kena cari almari baru pula lah. Dah banyak sangat buku . Pertama kali sila lah tengok video keterujaan anak-anak di dalam video di bawah. Sayang sangat sebab ter”over” merakam sampai panjang video tu. Langsung tak boleh upload ke youtube mahupun facebook. Sekali pandang buku buku edisi Bahasa Melayu Keluaran Advantage Quest ini sangat lah menarik. Buku nya di datangkan dengan material yang berkualiti ..…

Continue reading

Manusia

Manusia suka agungkan title , contohnya title suami .. isteri kena hormat suami walau apa pun terjadi. Suami pun bukan semua perfect macam Nabi. Isteri pun bukan semua perfect macam malaikat. Semua tak sempurna. Bila isteri dah mula berperangai pelik , suami kena tengok apa salah yang dia da buat. Tapi tak . Dia lah manusia paling sempurna sampai tak nampak langsung salah dia. Kalau lah isteri tu tak sabar dan di canangkan satu dunia salah si suami. Comfirm tak akan ada yang hormat lagi si suami tu. Sebab ada orang lain akan menilai kita . Sebab manusia tak sempurna. Selalu ada…

Continue reading

Kisah di akhir september

Assalamualaikum, rasanya nak tulis panjang-panjang la pulak. Ada orang nak baca ke ? tak nak takpa la , tak paksa. Julai , Ogos dan September sangat sangat mencabar diri sebagai isteri dan ibu. Kadang-kadang menagis sendiri. Rasa macam nak terjun banggunan pun ada. Rasa je tau. Tapi bila tengok muka anak-anak , rasa diri ini kuat semula. Julai dan Ogos sehingga sekarang. Suami bekerja tak dapat gaji. Tak faham dengan syarikat tu. Sesetengah pekerja dapat gaji. Sesetengah pekerja tak dapat. Kot ye pun ekonomi tengah teruk. Anda syarikat besar tak kan basic pun tak boleh dulukan. Dah memang tak ada…

Continue reading

Biodata Hisyam Hamid | Drama abang bomba i love you

Assalamualaikum , mana datang la biodata Hisyam Hamid ke blog ni. Akak tak update lagi woii .. Dah lama tak berapa follow drama. Sibuk menjahit baju sekarang. Untuk tidak menghampakan peminat DRAMA ABANG BOMBA , I LOVE YOU nah akak update kan biodata pelakon utama di Hisyam Hamid. Beliau sudah pun berkawin selama lebih 8 tahun dan beliau artis atau pun Singapore , bukan artis Malaysia kan.. Tapi glamour di Malaysia. Anak-anak den suka sangat .. mak nya jeling jeling tumpang tengok je lah .. Memeriahkan suasana.

Continue reading