Month: September 2016

Review Buku Disney Dalam Bahasa Melayu Dan Buku-Buku Dari Filem Disney

Assalamualaikum dan Hai .. Apa khabar ? Dah lama saya nak tulis review tentang buku  Disney Edisi Bahasa Melayu ni. Tapi masa sangat tidak mengizinkan. Sibuk sungguh dengan hal duniawi. Allhamdulillah bertambah koleksi buku di dalam rumah ni. Kena cari almari baru pula lah. Dah banyak sangat buku . Pertama kali sila lah tengok video keterujaan anak-anak …

Review Buku Disney Dalam Bahasa Melayu Dan Buku-Buku Dari Filem DisneyRead More »

Manusia

Manusia suka agungkan title , contohnya title suami .. isteri kena hormat suami walau apa pun terjadi. Suami pun bukan semua perfect macam Nabi. Isteri pun bukan semua perfect macam malaikat. Semua tak sempurna. Bila isteri dah mula berperangai pelik , suami kena tengok apa salah yang dia da buat. Tapi tak . Dia lah manusia …

ManusiaRead More »

Kisah di akhir september

Assalamualaikum, rasanya nak tulis panjang-panjang la pulak. Ada orang nak baca ke ? tak nak takpa la , tak paksa. Julai , Ogos dan September sangat sangat mencabar diri sebagai isteri dan ibu. Kadang-kadang menagis sendiri. Rasa macam nak terjun banggunan pun ada. Rasa je tau. Tapi bila tengok muka anak-anak , rasa diri ini …

Kisah di akhir septemberRead More »

Kurung moden

Hari ni raya haji pertama kali pakai baju kurung moden hasil tangan sendiri , sejak belajar menjahit terus ambil tempahan sampai tak sempat buat baju sendiri. Bila pakai baju hasil tangan sendiri rasa puas hati dan bangga sangat-sangat. Kerana sebelum ni ada orang tu kata , saya ni belajar menjahit hangat hangat tahi ayam je. …

Kurung modenRead More »