Penting ke melatih anak ke tandas sendiri a.k.a potty trained ?

Ermm topik , Adakah penting melatih anak ke tandas sendiri a.k.a potty trained ? terlintas di fikiran nak tulis. Selepas ada orang tanya , ” eh syamim pakai pampers lagi ? ” yah .. syamim dah 2 tahun 5 bulan. Dalam gambar tu syamim tahun lepas. Sekarang walaupun baru berusia 2 tahun 5 bulan dah nampak masam 3-4 tahun. Pandai cakap dan buat lagak pula tu. Jadi ramai orang akan terkejut sedikit bila dia poo poo dan beri tahu saya depan orang tu. “ Ibu syamim yak ” biasa nya itu la ayat si syamim. Dan orang akan “ apa ? syamim…

Continue reading

Pageview sebulan blog Puanbee.com

Tadi , nampak seorang blogger update status tanya pageview blog di facebooknya. Baru lah tergerak hati nak tengok pageview blog sendiri. Ok lah pageview ni sebab jarang sangat update blog sekarang. Tetapi saya menerima traffic 100% dari google. Mereka mencari info dan kebanyakkan tips yang saya tulis dari pengalaman saya sendiri. Sebenarnya saya ada masaalah theme blog. Kalau anda perasan kejap-kejap tukar. Saya tengah mencari theme yang betul betul kena dengan jiwa. Header dalam proses. Kemudian saya akan buat sesuatu untuk mendapatkan income menggunakan blog ini. Saya tak rasa ada blogger guna cara ini lagi. Saya nak cuba dahulu sendiri.…

Continue reading

Giveaway – Menang Gold Coin 0.5g akan tamat

Assalamualaikum dan hai. Wahhh pejam celik dah pun sampai 30 / 5 / 2016. Iaitu tarikh tamat giveaway menang gold coin 0.5gram keluaran powergold. Rugi betui sapa tak sama sertai. Sebab ? sebab tak ramai pun sertai giveaway ini. Maka semua yang telah join akan di masukkan nama ke random.org dan seterusnya saya akan pilih pemenang dari situ. Atauuuu saya minta anak saya cabut undi sahaja. Amacam ? Apa pun saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada 6 blogger yang menyertai giveaway ini. Semoga kalian murah rezeki dan kalah menang adat pertandingan kan. Yang menang tu tahniah. Dan yang kalah mungkin…

Continue reading

Sambutan hari guru 2016 #LAILA7YEARS

Allhamdulillah , cikgu kirimkan gambar dan video anak yang buat persembahan untuk Hari Guru pada tahun 2016. Laila .. dah banyak kali buat persembahan ni. Sekolah tu memang semua anak murid akan terlibat. Cuma bila dah besar sikit tu kurang lah nak share gambar. Selain laila ada lagi 2 orang kakak bersekolah di sekolah yang sama. Saya hanya nak simpan gambar anak , sekarang ni dah tak print gambar macam dulu dulu dah. Anak-anak boleh tengok blog je lah ye. 10 TAHUN akan datang mereka akan baca dan tengok sendiri gambar dan story dari ibu. 

Continue reading