Makcik kini menyerah kalah. Korang pakai cermin mata apa  ? Mari kongsikan sikit. Tujuh tahun lepas saya dah pun sepatutnya memakai cermin mata. Tetapi waktu tu saya buat cermin mata tapi rasa tak selesa. Waktu itu jika pakai cermin mata ketika memandu mesti nak langgar pembahagi jalan tepi-tepi tu. Jika pakai waktu berjalan mesti nak rasa tinggi rendah. Akhirnya fed up , terus tak pakai dah. Kos buat cermin mata tu dalam RM290. Bingkai ada offer RM90 ja waktu tu. Itu cerita tujuh tahun lepas.  Mungkin ada masaalah pembuatan yang buatkan saya rasa tak selesa. Kini …. setelah kepala selalu …
Assalamualaikum dan hai , satu – satunya anak lelaki kita sedang batuk dengan teruk. Sebelum ini ayahnya batuk , di ikuti dengan kakak bertiga. Kemudian mak ngah nya. Kemudian Syamim pun terkena batuk. Orang besar tak ada masaalah senang disuruh makan ubat mahupun madu. Tetapi kanak-kanak susah sedikit. Jika ahli keluarga mengalami batuk , saya biasanya akan cuba dulu berikan madu , kemudian jika tidak berjaya baru lah akan di berikan ubat batuk dengan arahan doktor. Biasanya batuk akan lega dengan cepat setelah di berikan madu. MADU asli ya.   Cara untuk merawat batuk dengan MADU. Ada beberapa cara boleh …
So, you’ve decided to buy an apartment building. As an investment and a living space, an apartment building can be both a profitable venture and a great place to live. You can take the top floor and rent out lower floors at various prices, turning your home – which some may consider a liability – into an amazing asset. While the upkeep of an apartment doesn’t make it an entirely passive form of income, it is a fairly good investment to make nonetheless. However, it can be a steep one as well. Whereas houses and condominiums are bought for a single family, an apartment …
Assalamualaikum dan Hai semua. Baru je saya update kisah buli di sekolah. Apabila buka facebook dah viral kisah Adik ni gunting lidah sendiri sebab takut di belasah. Ya Ampun , inilah yang saya takutkan. Budak-budak main kasar biasalah tu , tapi bila dah terjadi boleh buat apa ? Ibu bapa report polis , polis pula boleh buat apa ke atas kanak-kanak kecil yang berumur 9 tahun yang membuli tu ? Apa pula tindakan guru-guru pada waktu tu. Bagaimana dengan nama baik sekolah dan bla bla bla .. Apa yang paling penting , bagaimana adik ni nak ke sekolah lagi nanti. …
Assalamualaikum dan hai , kali ni saya nak cerita kan sedikit kisah anak-anak di sekolah. Bila kita sembang biasa , orang akan kata ” alah biasalah budak-budak “. Kecoh sangat sampai nak tulis dalam whatsapp guru-guru. Baru-baru ini , saya sendiri nampak anak saya di tarik tudung nya dari belakang , dari jauh . Kemudian kawan nya tu tarik barang  dari tangan anak saya. Ibu boleh bayangkan ya. Barang  tu saya baru je beli untuk semua anak-anak. Dan saya sangat pasti gam tu anak saya punya. Barang tu sikit pun saya tak kisah kalau dia nak. Ambil lah .. berapa …