Ada apa di Johor ? Nak tidur hotel apa versi bajet ? tujuan ke Negeri Johor adalah sesaja , melawat lokasi tempat kerja encik suami , kali ini saya akan drive bertemankan anak saudara dan anak-anak. Harap sangat semua anak-anak beri kerjasama. Tak pernah drive sendiri ke Johor , sebab tu lah agak terasa gusar sedikit , risaunya jika terjadi perkara tidak di ingini seperti tayar  kereta pancit di highway tempoh hari. Saya telah pun buat beberapa peracangan , rasanya hotel akan di tempah terus dari Agoda.com. Saya nampak dan berminat dengan hotel murah yang berharga cuma RM70-RM90 Semalam untuk satu bilik. …
Masaalah Susah Tidur Malam kini dapat di atasi dengan Sutra Deep Sleeps Aromatherapy. Apakah korang mengalami susah tidur di malam hari ? Saya sendiri dah cuba seminggu. Sekarang memang dah dapat tidur lena. Walaupun tidur lewat kalau kita dapat  tidur tu lena dah memadai bagi saya. Kalau sebelum ini saya tidur memang tak lena ya ampun. Mata pejam tapi bunyi cicak ke , bunyi suis aircond off sendiri pun saya dengar tau . Tahu-tahu dah bunyi alarm jam 5 pagi. Bila azan subuh terpaksa la bangun ye tak ? saya selaku ibu mithali ni dah tentu akan bangun siap-siap untuk hantar anak …
R&R Lancang terletak di dalam laluan LPT Highway (Lebuhraya Pantai Timur). Saya bergerak dari Gambang ke arah Kuala Lumpur. Saya dengar R&R Lanchang ni ada kisah seram nya ye ? LPT pun sama ye ? Allhamdulillah kami ke gambang tu pukul 11 malam dari KL , singgah juga di R&R dalam jam 2 pagi tak ada apa-apa usikan. Saya tak nak cerita kisah seram tu , nak cerita pasai ikan patin dia sedap sangat. Pertama kali saya makan ikan patin masak lemak sedap. Serius .. tak pernah rasa lagi ikan patin masak lemak pahang. Kedai makan nombor berapa tak ingat dah …
Salam , saya dapat resepi untuk buat kimchi sendiri ni dari group facebook , saya suka simpan resepi di blog , maklumlah kalau buku asyik hilang sahaja , ribuan terima kasih kepada kakak Nora Sabri kerana berkongsi resepi kimchi ini dengan begitu detail cara nak buat tu. 1 : kobis dibelah dua dan basuh. Toskan 2 : Lumur kobis dengan garam kasar sehelai demi sehelai. Perap selama 6 jam atau lebih. 3 : Bilas kobis dengan air dan buang sisa sisa garam. Tos kan.
Masuk Arrahnu?? Hmmmm xde duit la tu.. Kadang2 mentaliti org masuk barang kat arrahnu sebab xdak duit.. tengah pokai, sempit hujung bulan.. xdak duit nak makan, pakai.. Biasa la mulut org, kita  tak boleh pegang dan jahitkan. Arrahnu memang tempat anda pajak barang, tapi pajakkan tu lah yg menolong anda simpan aset dlm masa 6bulan.. Mari sama2 kita belajar lg sekali.. bg mudah hadam, mudah faham.. Contoh: Rantai tangan  : 8.74g Harga sy harini : 165/g upah RM49 (165×8.74)+49 =1,491.10 Jadi, anda perlu bayar kat sy, RM1,491..