Ulang tahun perkahwinan ke 12

Pertama kali , sungguh … saya bersyukur sangat kerana dengan izin-NYA , saya dapat mengharungi cabaran dugaan di alam perkahwinan. 12 tahun .. bertahan.. dugaan dari pelbagai sudut dah pun rasa , tak perlu di ceritakan .. yang lepas biarkan lepas .. kerana setiap perkahwinan pasti ada dugaan , cabaran tersendiri. Setiap hari , hanya mampu berdoa .. semoga perkahwinan ini kekal hingga ke akhirat .. semoga perkahwinan ini tetap utuh sehingga ke hujung nyawa. Semoga di tetapkan hati dan sentiasa wujudnya kasih dan sayang dalam keluarga yang di bina ini. Ulang tahun ke – 10 .. sambut meriah ……

Continue reading

Nak balik kampung ke tak nak ?

Dilema sebenarnya untuk saya , nak balik kampung ke tak nak .. ye lah .. kena drive selama lebih kurang 4-5 jam sendiri , hanya bertemakan 4 orang anak syurga , tak dapat di bayangkan .. anak kecil ni , semua pun faham kan .. tak boleh lama – lama duduk dalam kereta , ada lah benda yang hendak di gaduhkan. Risaunya nak balik kampung drive sendiri tanpa ayah diorang. Tapi , Last balik kampung bulan 3 rasanya , alahai dah rindu mak dan kampung halaman , lagi pun duduk di KL bukan ada apa sangat , habis tidak menghadap…

Continue reading

Bagaimana Ingin Mengembalikan Oxidize Silver Selepas Hilang

Susah juga nak tulis tajuk ini. Kebanyakkan tips dalam bahasa english. Dan saya tak dapat cari perkataan “Oxidize Silver” yang sesuai untuk di jadikan tajuk. Oh abaikan bahagian ni. Disini saya nak cerita berdasarkan pengalaman seorang kawan penggemar pandora. Satu hari beliau membawa gelang dan charm pandora untuk di cuci di kedai silver. Beliau tak tahu , bahawasanya , barangan pandora tak boleh di cuci dengan kaedah silver biasa. Kerana chemical yang di gunakan di kedai silver lebih kuat dan akan menghilangkan “Oxidize”. Oxidize ni sengaja di design kan oleh pandora agar charm kelihatan cantik menawan. Terima kasih kepada google…

Continue reading