Pilihlah Mamil untuk menjaga sistem penghadaman anak-anak.

Sebagai ibu bapa kita selalu ingin sesuatu yang terbaik buat anak-anak kita. Betul kan? Sebagai ibu tinggal di rumah macam saya ni, memang pantang jika ada salah seorang anak megadu sakit, saya risau jika mereka sakit atau tak sihat ianya akan membuatkan saya menjadi huru hara. Kesian pada yang sakit, kesian juga pada anak-anak lain yang sihat tak dapat membuat aktivi harian seperti biasa. Jika boleh saya nak tengok anak happy dan menjalani hari dengan aktif. Anak kalau sakit, duduk diam di satu sudut.. Tak seronok tengok mereka begitu.. Betul tak? Biar lah rumah huru hara sikit …. Baru meriah…

Continue reading

Kalau hari hari pergi dobi …

Sekali basuh baju di dobi RM20 , kalau hari-hari mau beratus-ratus bajet untuk basuh baju tu semua. Ni gara- gara air takdak kawasan ampang … Cuba kira kalau dapat bayaran banyak tu , berapa dah simpanan kita ? Tapi kita simpan untuk akhirat sana nanti. Betul tak ?

Continue reading

Persiapan baju raya semudah A,B,C

Salam dan hai .. Ramadan dah bermula , mula lah episod mencari membuat persiapan raya sambil-sambil menunaikan ibadah puasa tu kan .. Mom kan multifuntion .. Dalam satu masa boleh buat macam-macam. TOP BLOUSE PLUS SIZE Puasa ke tidak , Mom / ibu / mak / mama lah yang bekerja keras dalam membuat persiapan untuk bersahur , berbuka , beribadah dan beraya. Betul tak ? Dan ini lah saya .. Sebulan lepas saya dah beli baju raya anak-anak .. Tema royal blue dan saya masih belum jumpa baju yang sesuai untuk saya pada waktu tu .. Al-maklum lah orang plus size .. Bukan tak ada baju yang berkenan , bila dah bekenan harga pula melampau tinggi. Jadi .. Selepas survey jubah di banyak website saya jumpa satu website online yang menjual pelbagai barangan dari baju , jubah , aksesori , beg tangan dan banyak lagi barang lain-lain yang unik dan comel ada menjualjubah plus size .. Saya beli baju , aksesori , beg dan jubah … Harga baru RM158.40 untuk…

Continue reading