Perlu nyatakan sebab nak tarik diri dari melabur di ASB dengan membuat pinjaman di Maybank ????

Baru-baru ni … saya pergi ke Maybank. Saya ada buat pinjaman dengan Maybank untuk melabur dalam ASB. Dah lebih 7 tahun rasanya. Lama sangat dah .. bulan-bulan memang tak banyak mana , mampu je nak bayar bulan-bulan walaupun saya tidak bekerja.

Tapi .. hati saya duk rasa tak sedap je sejak dua menjak ni. Kali pertama saya pergi ke maybank untuk jual balik saham ASB tu. Mereka kata akan memproses borang tersebut dan hantar ke Taiping.

Kemudian diam. Itu tahun lepas. Potongan di dalam maybank saya masih berjalan.

Selepas saya dah melahirkan baby ni. Saya pergi lagi. Jumpa seorang kerani perempuan. Katanya … akan memproses borang untuk melihat status bayaran saya .. sama ada tertunggak atau tidak. Memang tak pernah tertunggak pun. Habis dah buat bayaran secara potongan dari dalam akaun maybank saya secara automatik. Kerani tersebut berjanji akan hubungi saya dalam masa satu hingga ke dua minggu.

Kemudian diam lagi.

Saya pergi lagi ke Maybank. Saya cakap nak tahu status. Pegawai ASB di dalam maybank buat semakan. Tak ada apa-apa status terkini. Beliau tanya saya kenapa nak berhenti dari membuat pelaburan. Saya cuma kata.

Saya tak nak lagi dah buat bayaran kepada maybank.

Pegawai tersebut cakap berulang kali ” kena tulis reason kenapa nak stop loan “

Apa ?

Saya masih ingat dulu. Saya tak nak pun buat loan dengan maybank. Seorang cik akak tu rajin call saya .. sampai dah 4 bulan dari tarikh saya buka akaun maybank pun dia call semata-mata nak pujuk saya membuat pinjaman untuk melabur di dalam asb.

Kenapa ?

Bila saya nak stop .. pegawai pegawai ni bertindak acuh tak acuh ? kenapa tak call saya ? kenapa perlu beri reason ?

Duit saya .. suka hati la ..

Geram sangat .. masih tak selesai ..

Kataya tunggu keputusan Maybank di taiping , sebab saya buat dulu di taiping.

Ok la .. cuti sekolah nanti balik taiping pergi tanya sendiri di maybank sana.

P/S : ada pengalaman ke , untuk stop loan dengan maybank untuk pelaburan ASB ni ? Hati rasa tak sedap la .. tak boleh teruskan. Sungguh !!

Tajuk panjang tak menahan. 🙂

Dadih Pelangi Julies Fanpage

Dadih Pelangi Julies Menerima Tempahan Untuk Sebarang Majlis.

Jika anda ingin tempah Dadih mudah dan ringkas , kenalkan … Dadih Pelangi Julies merupakan sebuah syarikat yang beroperasi di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Bagi anda yang berada berdekatan boleh lah order untuk majli-majlis keramaian , perkahwinan , party hari jadi dan majlis-majlis lain.. anda boleh terus ke Dadih Pelangi Julies Fanpage untuk melihat-lihat semua aktiviti terkini yang disiarkan oleh admin nya yang bernama Juliana termasuk untuk bertanya tentang tempahan dadih ini.

Saya dah rasa berkali-kali .. kebetulan Dadih Pelangi Julies ini ada datang membuka gerai jualan di KomplekS Belia dan Sukan Negara berdekatan sekolah anak-anak saya sendiri. Tak tipu dan menipu .. (apa punya ayat) , 6 jenis dadih di habiskan tak sampai 20 minit oleh anak-anak saya. Saya sempat simpan dadih perasa cappucino kesukaan saya. peminat kopi tegar ni. Perasa lain . … semua pun sedap-sedap .. kalau tak sedap .. takde maknanya anak-anak nak makan lincin dan laju gitu …

perkhidmatan membekal dadih
Jika ingin membuat tempahan dadih secara online

Terkini Dadih Pelangi Julies bukan sahaja menghasilkan produk Dadih yang berpelangi dan bewarna warni , malahan mereka mengahasilkan Dadih + Nata de coco dan Dadih + Lengkong. Kemain best … Dadih di campur dengan lengkong dapat meyejukkan tekak dan juga dapat mengurangkan suhu badan seseorang .. Elok sangat jika di hidakang ketika majlis perkahwinan kan .. semua orang tengah panas-panas buat rewang di sajikan dengan dadih .. cool jek ..

Dadih berperisa Manggo .. kau rasa ? sedap sangat kan .. ok .. sambil tulis sambil telan air liur .. teringin pulak daaa ~ sedapnya ampak .. maggo dan blackcurrent ni .. aih …  cepat-cepat buat tempahan dadih ini. Musim kenduri dah nak dekat. Risau tempahan penuh melepas lah nak hidangkan tetamu dengan juadah dadih yang sedap ni. Read More

Review Medina Essential selepas 3 bulan mengamalkan nya.

Ya ampun .. saya pemalas menulis sekarang dah lama berniat nak tulis pasal Medina Essential ni… Bukan malas sebab apa lah .. rata-rata dah tahu saya mak beranak 4 , suami lak jauh .. perkahwinan jarak jauh ni mencabar hokey … emosi  yang stabil dan semangat yang kuat memang kena ada , nak jaga 4 orang anak yang kecik2 belaka tu.

Weh .. tapi belum tahap menangis lah .. okay lagi.. Pastu sekarang saya buka bisnes online . jenuh lah study buat open cart .. hehe .. siapa friend di fb tau lah .. meroyan .. harap ampun la .. terpaksa korang layan saya kan.

medina

Ramai yang tanya .. rasa apa Medina Essential ni ?

Rasa manis , tak ada rasa fiber tapi mengenyangkan  , rasa macam epal , rasa manis  , rasa manis buah , rasa fresh. Dan itu je .. …  Manis lah .. kandungan nya kurma + delima dan pembagai lain bahan-bahan sunnah di masukkan.  Orang minum pagi dan malam semasa perut kosong kan. Saya minum apabila lapar , tak sempat nak makan , atau memang tak tahu nak makan apa.  Read More