Ikan pekasam

ikan pekasam

Boleh tak buat entri ala-ala ww juga ? Ikan ni goreng ranggup , makan dengan nasi panas .. phewwww ^^) lazat tak terkata … nak order / borong  mariiii….

RM7 untuk ikan sepat dan talapia (300g)

Pos bergantung pada tempat dan berat. Ciri-ciri terbaik cukup masin + masam. Semasa goreng ikan tak ada letupan beras terjadi di tempat kejadian. :p

Beli di sini — LINK

Posted from WordPress for Android

Peti Sejuk Terkini MITSUBISHSI ELECTRIC FOLIO JX / BX & Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik

Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik ini di bawakan oleh Model peti sejuk terkini iaitu MITSUBISHSI ELECTRIC FOLIO JX dan BX . Ewah serupa pakar dalam pemilihan untuk peti sejuk pula ye. Dari maklumat yang saya terima peti sejuk memang memainkan peranan penting dalam sesebuah rumah. Setiap rumah mesti ada peti sejuk. Dari peti sejuk lah anak-anak akan mendapatkan makanan berkhasiat dan sedap-sedap ( serta merta terbayang kek dalam peti sejuk )

Sedikit Info Tentang Peti Sejuk Baru Jenama MITSHUBISHI ELECTRIC model terkini FOLIO JX dan FOLIO BX.

Peti Sejuk Terkini MITSUBISHSI ELECTRIC FOLIO JX / BX & Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik

Mitsubishi Elektrik Sales Malaysia Sdn Bhd kini mmperkenal Peti Sejuk terkini Siri Folio JX dan Folio BX. Dengan bercirikan Smart Cube iaitu keupayaan menyimpan barangan lebih besar dan lebih bergaya. Selain dari itu Struktur Penebat Kepanasan Nipis Baru juga di sertakan iaitu rekaan pintu dan dinding peti sejuk yang lebih nipis tanpa mengurangkan prestasi penebatan keseluruhan peti sejuk. Read More

Dua dalam satu

Edit tema blog lagi , takde kerja kot … tak lah sebenarnya ada benda nak buat selepas semalam seronok sangat sambut ” hari besar ” sampai lupa nak jenguk email/blog. Ada email masuk 2-3 untuk bekerjasama dengan puanbee.com termasuklah kerja yang dah sebulan lebih buat tapi tak habis-habis.

Selain dari blog seperti biasa la kelam kabut dengan anak-anak. Saya sekarang kemas rumah skip-skip , masak pun skip-skip .. harap-harap suami ku besabar la buat sementara waktu. Sebab nya buat apa yang mampu je , kadang-kadang kaki bengkak , pinggang macam nak patah , kadang-kadang kaki kekejangan , kadang-kadang bukan kaki tapi ibu jari kaki je yang kejang.

Anak dara bertiga ni kan , suka benar salin baju .. sehari kena basuh 3 kali , jemur 2 kali je , sekali lagi kena jemur malam , penyakut dan peyidai pun tak muat la nak sidai baju diorang ni. Tu belum tambah baby yang akan datang ni. Kan dah terluah perasaan di sini. Hahaha

Sebenarnya malas ya amat nak edit blog pun , ni kira terpaksa rela dah. Kenapa tah pagi tadi tiba-tiba CPU USAGE meningkat menjadi 100% , ingatkan di sebabkan theme , jenuh la juga tukar sampai 4 kali. Rupanya di sebabkan oleh ” plugin Contact Form ” kerana CPU tinggi blog jadi error 508. Tu pun tak tahu dah berapa lama error . Tak tengok di webmaster lagi … entah-entah dah lama gitu kot.

Guna background pokok-pokok untuk mencari ketenangan konon nya.  Read More

Edit dan terus update blog – applikasi cymera + wordpress

image

Tengah cuci kereta ni , walau proton tak setanding kereta lain , i like proton wira ni .. dia banyak berjaya .. sebenarnya nak cerita lain , applikasi cymera ni best la kalau nak edit gambar atau letak watermark pada gambar sebelum di upload terus ke blog mengguna applikasi wordpress ..

Ermmmm ..

Posted from WordPress for Android

Sukaneka Sekolah

Salam … sabtu dan ahad lepas saya hadir ke sekolah , 2 hari berturut-turut ada majlis sukan di sekolah anak-anak. Ini adalah penyebab kenapa saya tolak jemputan event atau majlis-majlis yang melibatkan blogger dan juga apa-apa kerja yang perlukan saya memberi komitment setiap hari. Anak-anak dan blog mesti lah saya pilih anak-anak kan.

sukan Read More

Drama : Sinopsis Love You Mr. Arrogant ( Adaptasi Novel : Aliesha kirana )

Slot Akasia kini akan menayangkan drama baru bertajuk Love You Mr. Arrogant. Drama Cinta Jannah akan tamat dalam masa 2 hari lagi. Drama Love You Mr. Arrogant akan di tayangkan pada 25 september 2013 setiap hari isnin – khamis jam 7 petang seperti biasa. Para pelakon yang terlibat di dalam drama ini adalah Azlee Khairi sebagai Mr. Arrogant , Zara Zya sebagai Zaara Amirah ,Hanez suray sebagai Sherry , Keith Foo sebagai Hardy Hakimi , Norish Karman sebagai Puan Sri Maryam dan Mustapha Kamal sebagai Tan Sri Zahir.

drama love you mr arrogant
love you mr arrogant

Sinopsis Drama Love You Mr. Arrogant Read More

Nokia Lumia 925 : Apa Yang Menarik Telefon Pintar Window 8

Terima kasih di ucapkan kepada pihak Nokia Malaysia kerana memberi peluang kepada blogger mak – mak ini mencuba sendiri Nokia Lumia 925 merupakan telefon pintar yang menggunakan Sistem Window 8 sebagai Sistem Operasi nya.

Window 8 yang sudah tersedia terpasang di dalam telefon pintar ini begitu lancar beroperasi kerana kuasa memproses processor Dual core Qualcomm Snapdragon S4 dengan clock 1.5GHz yang menjadi punca kuasa utama telefon pintar ini. Buat pengetahuan semua kapasiti bateri adalah sebanyak 2000mAh , dan ianya lebih dari mecukupi.

nokia lumia 925 review

Dengan paparan AMOLED 4.5 inci yang diberi nafas baru dengan sistem PureMotion, bersenjatakan pula dengan sebuah kamera belakang 8.7 MP yang menggunakan lens Carl Zeiss, Lumia kali ini bukan calang-calang Lumia. Ini Nokia Lumia 925.

Ketebalannya hanya 8.5 mm  , nipis dan ringan … al-maklumlah puanbee biasa guna tab yang besar lagi berat dan ini memberi satu kelainan dari segi rasa.

Melihat pada design asas diperbuat daripada aluminium di keliling tepi telefon pintar tersebut. Di belakang pula, diperbuat dari bahan polycarbonate dengan kemasan yang terasa seperti getah membuatkan perasaan premium pada telefon pintar tersebut.

Skrin pula diperbuat daripada Gorilla Glass 2 dikatakan mampu menahan pelbagai keadaan lasak dan mengelakkan calar. Read More

Survey Kasut Online Lagi !! Mak Buyung Nak Makan Angin

Perut dah buncit pun nak makan angin lagi. Sekarang ni agak stress mental dan fizikal lah , fizikal agak letih menguruskan anak-anak , mental agak letih melayan kerenah seseorang. Walau stress anak-anak kita mana boleh abaikan ye dak ? Nak handle anak ni , mak memang kena aktif selalu .. boleh tak boleh .. boleh la …. hihihi ~

jalan-jalan tesco Read More

Piknik dengan kawan sekolah rendah

Dah lama dah ber piknik nya pun , raya kelmarin .. ter-rindu pula nak piknik lagi , di KL ni tak pernah berpiknik , mungkin tak ada orang kuat , nak pergi sorang bawa anak-anak ke taman takut. Bukan takut apa , takut terleka , tak terjaga hilang pula anak dara bertiga tu. Di Taiping orang tak ramai berpiknik , jadi ruang dan keselamatan tu terjaga sikit.

Kawan-kawan ni la kawan satu sekolah rendah dulu-dulu , kampung lain-lain tau .. jauh la juga. Dah lama tak berhubung sejak masing-masing pandai facebook tu lah berhubung balik. Kena berterima kasih juga la di facebook ni .. hahaha ….  Tu pun .. duduk jauh-jauh masing-masing.

EMA TAIPING

Ema ( blog ema ) dan anak-anak nya ~ anak saya nampak padang jangan harap la nak duduk diam … orang jarang-jarang jumpa tanah kan .. sebab tu tak ada gambar diorang di tikar ajaib tu . Mak yang boyot je tak tahan nak bejalan belari jadi kita melepak je . Goreng sosej , ayam , bawa sos , air dengan cawan lepak sambil makan.  Kita piknik di depan Zoo Taiping. Kalau orang memang asal dari Taiping tak suka masuk Zoo tu .. kenapa ? tak tau nak cakap , dah bosan kecik-kecik pun situ je tempat mak bapak bawa jalan-jalan. Read More

Kalendar Cuti AM & Cuti Sekolah 2014 ( Persekutuan & Negeri )

Kalendar cuti am 2014 dan kalendar cuti sekolah bagi Perseketuan dan Negeri lain dalam Malaysia telah pun di keluarkan oleh Bahagian Kabinet, Perlembagaan Dan Perhubungan Antara Kerajaan. Walaubagaimana pun kalendar cuti sekolah tertakluk pada perubahan semasa. Jika ada di anatara yang merancang untuk bercuti atau mengadakan majlis besar di tahun 2014 boleh lah merujuk kepada info yang telah saya kongsikan di bawah ini.

Jadual cuti am , cuti sekolah 2014 mengikut Persekutuan dan Negeri

Kalendar Cuti AM 2014  & KALENDAR  Cuti Sekolah 2014 ( Persekutuan & Negeri ) Read More