Riang Ria Raya

Walaupun agak kelam kabut … tapi manis sekali pengalaman macam ni dengan anak-anak .. sibuk sekarang ni … kita update pun ringkas-ringkas sahaja la …….. Ini adalah projek untuk meggunakan   Dulux Inspire Membawakan Warna Cat Terkini & Trendy Untuk Anda Sempena Hari Raya 2013 . Nanti kita sambung dalam entri lain … pegalaman cat rumah .. seronok … walaupun macam nak patah pinggang mak buyung.

Continue reading

Beli Kasut Online Di Zalora

Nak cerita juga la pengalaman shopping di zalora ni , sebenarnya tak suka nak tulis kalau beli apa-apa pun , tapi sebab zalora ni best sangat perkhidmatan dia jadi kita share. Saya beli kasut online .. pergh macam tak percaya .. sebab apa kaki saya bukan saiz biasa-biasa selalu pergi Jaya Jusco cari kasut mesti ambil saiz US tu pun selalu kehabisan saiz wuuuuu  , kalau ambil saiz korea ke , thailand ke , malaysia ke memang tak muat walaupun saiz tu paling besar ok.  Tahun lepas tak ada kasut raya sebab tak ada saiz je .. dan habis stok.…

Continue reading

Semak status kemasukan PLKN sms dan online

Salam … dalam sibuk nak beraya adik-adik juga ada yang sibuk hendak melihat status kemasukkan ke Program Latihan Khidmat Negara ( PLKN )  dan juga status penempatan. Terlalu banyak carian mencari info terkini di sini. Tetapi dah lama tak update pasal PLKN , last update tahun 2011 dan 2012. Jadi ini lah dia info terkini bagi tahun 2013/2014 , jika adik-adik hendak membuat semakan secara online dan sms.

Continue reading

Anak-anak main bunga api

Setakat main bunga api je la yang boleh ye . Mercun tak boleh ye sayang-sayang .. bahaya sikit .. kalau setakat pop-pop tak pa. Anak-anak tak minta pun bunga api ni , ayah nya pula beli lepas tu kirim mesej suruh bagi anak-anak main bunga api. Kesian .. hati tu ada nak bersama-sama anak-anak untuk memeriahkan bulan puasa dan raya ni , tapi kerja untuk mencari nafkah tu lebih penting. Bulan puasa ni ayah kena kerja lebih , tak jumpa anak-anak sangat , ayah balik anak dah tidur.

Continue reading