Salam hujung minggu ya . Saya baru tahu 2-3 hari ni , ada kawan-kawan saya sendiri yang baca blog saya , tetapi di sebabkan diorang baca sembunyi-sembunyi mana lah tahu kan. Seorang kawan tu memang berminat sangat nak buka blog untuk mecatat aktiviti beliau , dan di jadikan sebagai hobi. Saya memang alu-alukan kedatangan penulis baru dalam dunia blog ni. Sebab bagi saya.. suri rumah kalau duduk rumah je , tak buat apa-apa macam bosan sangat. Lepas tu mula lah nak lempiaskan marah kat suami sebab tinggal kita kebosanan hari-hari kan? Oleh itu bagi saya blog memang terapi. Sedih suka …
Cuaca tak menentu , minumlah banyak-banyak air kosong .. jangan pandang rendah walaupun air itu kosong tapi khasiat atau manfaat untuk tubuh badan kita memang sangat banyak.   Mengambil air kosong dalam kuantiti yang cukup akan melancarkan sistem pencernaan manusia dan mengelakkan masaalah seperti sembelit. Air kosong melambatkan pertumbuhan zat-zat yang mengakibatkan kanser.Mencegah penyakit batu karang dan ginjal. Perawatan kecantikkan – tubuh akan menyerap air daripada kulit sehingga menyebabkan kulit kering.Air dapat melindungi ,melembab dan menyihatkan kulit. Kesuburan – Meningkatkan produktiviti hormon kaum lelaki dan wanita. Menyihatkan jantung –  Ubat strok kemampuan air melancarkan peredaran darah dan sistem penafasan membuatkan ia betindak untuk menguatkan otot-otot …
Ucapan Bajet 2013 oleh YAB DATO’ SERI MOHD NAJIB TUN HAJI ABDUL RAZAK PERDANA MENTERI DAN MENTERI KEWANGAN . Ketika membentang RANG UNDANG-UNDANG PEMBEKALAN (2013) di DEWAN RAKYAT pada  Jumaat 28 September 2012 Dengan tema  ” MEMAKMURKAN NEGARA MENSEJAHTERAKAN RAKYAT , SEBUAH JANJI DI TEPATI “ DOWNLOAD TEKS UCAPAN PENUH DISINI —- >  LINK P/S : Masih membaca dan meneliti bajet 2013 ni , banyak sangat pula dah .. Related : Bajet 2012 : Yuran Sekolah Di Mansuhkan Bajet 2012 :Perubahan Dalam Skim Persaraan Swasta Untuk Pekerja Swasta Bajet 2012 (Live Streaming dan siaran langsung)
Ok ini adam dan hawa yang dating di klcc part 2 , part pertama kakyan dah update .. seronok pula tengok budak-budak ni. Kak Yanmie cakap , Aiman pemalu dengan perempuan , tapi ni makan kentang putar satu mangkuk kongsi dengan Husna apa kes ? lalala … Kau cedok , aku cedok , kau cedok , aku cedok .. sampai habis …. Waktu ni ibunya pergi toilet bawa Haziq. Adam dan Hawa Part 1 
Mendapat ilham untuk menulis tentang surah Al-Kausar setelah bergosip di WhatApp. Terima kasih kawan. Bukan gosip tak baik.. yang baik-baik aje ..saling menasihati … bagus gak sebenarnya … Surah Al-Kausar Bismillahirahmanirahim.. Asal usul Surah Al-Kausar Surah Al- Kausar adalah surah yang paling pendek. Hanya mengandungi 3 ayat yang diturunkan di Makkah. Al-Kausar bermaksud sebuah sungai yang mengalir di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata yang indah dan cantik.Rasa air sungai ini lebih manis daripada madu. Warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi. Surah ini disifatkan sebagai penghibur hati Nabi Muhammad SAW kerana diturunkan ketika …