Pertama kali buat blog apa perlu buat dahulu ?

panduan blogger baru

Salam hujung minggu ya . Saya baru tahu 2-3 hari ni , ada kawan-kawan saya sendiri yang baca blog saya , tetapi di sebabkan diorang baca sembunyi-sembunyi mana lah tahu kan. Seorang kawan tu memang berminat sangat nak buka blog untuk mecatat aktiviti beliau , dan di jadikan sebagai hobi. Saya memang alu-alukan kedatangan penulis baru dalam dunia blog ni. Sebab bagi saya.. suri rumah kalau duduk rumah je , tak buat apa-apa macam bosan sangat. Lepas tu mula lah nak lempiaskan marah kat suami sebab tinggal kita kebosanan hari-hari kan? Oleh itu bagi saya blog memang terapi. Sedih suka…

Continue reading

7 + 1 = 8 Manfaat Air

Share

Cuaca tak menentu , minumlah banyak-banyak air kosong .. jangan pandang rendah walaupun air itu kosong tapi khasiat atau manfaat untuk tubuh badan kita memang sangat banyak.

manfaat air kosong

  1.   Mengambil air kosong dalam kuantiti yang cukup akan melancarkan sistem pencernaan manusia dan mengelakkan masaalah seperti sembelit.
  2. Air kosong melambatkan pertumbuhan zat-zat yang mengakibatkan kanser.Mencegah penyakit batu karang dan ginjal.
  3. Perawatan kecantikkan – tubuh akan menyerap air daripada kulit sehingga menyebabkan kulit kering.Air dapat melindungi ,melembab dan menyihatkan kulit.
  4. Kesuburan – Meningkatkan produktiviti hormon kaum lelaki dan wanita.
  5. Menyihatkan jantung –  Ubat strok kemampuan air melancarkan peredaran darah dan sistem penafasan membuatkan ia betindak untuk menguatkan otot-otot dan ligamen.
  6. Menenangkan – Air hangat dapat melebarkan pembuluh darah dan mencegah kekakuan otot,menghilangkan rasa nyeri,serta menenangkan fikiran.
  7. Menguruskan badan. – Minum air sebelum makan akan membuatkan anda kurang makan.
  8. Memberi kesegaran pada tubuh

Related :

  1. Lakukan Terapi Air Untuk Menguatkan Sistem Petahanan Tubuh Melawan Penyakit.
  2. Khasiat yang penuh walaupun sekadar air kosong

 

Bajet 2013 : Teks penuh ucapan Bajet 2013

bajet 2013

Ucapan Bajet 2013 oleh YAB DATO’ SERI MOHD NAJIB TUN HAJI ABDUL RAZAK PERDANA MENTERI DAN MENTERI KEWANGAN . Ketika membentang RANG UNDANG-UNDANG PEMBEKALAN (2013) di DEWAN RAKYAT pada  Jumaat 28 September 2012 Dengan tema  ” MEMAKMURKAN NEGARA MENSEJAHTERAKAN RAKYAT , SEBUAH JANJI DI TEPATI “ DOWNLOAD TEKS UCAPAN PENUH DISINI —- >  LINK P/S : Masih membaca dan meneliti bajet 2013 ni , banyak sangat pula dah .. Related : Bajet 2012 : Yuran Sekolah Di Mansuhkan Bajet 2012 :Perubahan Dalam Skim Persaraan Swasta Untuk Pekerja Swasta Bajet 2012 (Live Streaming dan siaran langsung)

Continue reading

Adam Dan Hawa Dating di KLCC ( 2 )

dating

Ok ini adam dan hawa yang dating di klcc part 2 , part pertama kakyan dah update .. seronok pula tengok budak-budak ni. Kak Yanmie cakap , Aiman pemalu dengan perempuan , tapi ni makan kentang putar satu mangkuk kongsi dengan Husna apa kes ? lalala … Kau cedok , aku cedok , kau cedok , aku cedok .. sampai habis …. Waktu ni ibunya pergi toilet bawa Haziq. Adam dan Hawa Part 1 

Continue reading