Pergi Event Bawa Anak

Gambar anak-anak semasa pergi Event Mrbean tempoh hari , saja nak simpan sikit dalam blog , kalau lah apa-apa terjadi pada laptop ,menagis tak berlagu lah jawabnya, terlalu banyak gambar disimpan dalam laptop , Pendrive 8gb dah tak cukup. Ada cadangan tak nak pakai apa untuk simpan gambar-gambar ya ? Saya memang buta sikit bab laptop atau benda digital ni , nak cuci semua gambar tu ..perghhh banyak sangat pula. Atau kalau ada blogger yang buat bisnes cuci gambar ni boleh rekemen pada saya. Tapi mau cari harga lain dari kedai-kedai yang ada ni lah.

Baju merah anak akubiomed , una dan kakak memang sporting bab bergambar layan. Seronok kalau dapat pergi event bawa anak-anak , lagi bagus kalau ada event yang melibatkan anak-anak. Event mewarna ke , Event makan-makan ke kan .. Ok sila jemput saya .. he he he  Read More

event blogger

Squad Sunlight Melamar Puanbee

Rezeki jangan di tolak orang kata. Serius lah .. Squad Sunlight ni melamar puanbee.com untuk bekerjasama dalam mempromosi kan produk sunlight dan juga memberi sesuatu untuk pembaca blog puanbee.com. Kali pertama Squad Sunlight hubungi saya , meminta saya mengadakan contest untuk pembaca puanbee.com. Maaf saya terpaksa tolak jika begitu. Bukan apa .. untuk mengadakan sesuatu contest perlukan komitmen. Saya tak boleh beri komitmen tuk contest buat masa sekarang ni. Saya ada dua program. Satu contest penubuhan fan page baru saya dan satu Seminar Jom Kurus Kevin Zahri. Tu pun Untuk Contest Fan Page tu saya tunda dulu. Buat satu-satu kan.

event blogger

Tetapi Squad Sunlight hubungi saya melalui email semula , tak apa jika saya tak nak uruskan contest , saya cuma perlu anjurkan contest. Yaaa.. begitu .. tak pe lah .. saya terima selain saya dapat. Pembaca setia blog pun dapat. Saya suka begitu. Kadang-kadang macam tak sampai hati nak cerita benda-benda yang kita dapat tapi orang tak dapat. Tetapi itulah lumrah blogger kan , kalau tak  begitu tak ada cerita pula.

Tapi yang saya terkilan tu .. 30hb , 7hb dan 8hb saya memang ada program. Untuk 30hb dah janji dengan rafinamimi nak temankan dia sign novel sayang cikgu ketat-ketat dia ..huwaa.. 7Hb kemungkinan akan pergi buat review makanan di satu tempat. 8Hb comfirm lah saya hadirkan diri untuk Seminar jom kurus. So terpaksa mungkin janji dengan Rafinamimi (Harap kak mimi tak kecik hati). Insyallah akan diusahakan jumpa jugak pada hari tu .. kita lari lah sekejap.. maraton gitu.

Ok ada tak orang nak sponsor atau hantar squad untuk cat rumah ? serabut dah tengok dinding rumah haku ni…nak cat sendiri tk larat nak ubah perabot , maklum le rumah sekangkang kera aje. Nak upah orang bajet lak mau lebih , rasa tak berbaloi lak sebab nya ni rumah sewa. Mintak tongtong dengan tuan rumah pun tak mau. Cissskkeeeek! (sekadar nukilan…sebab malu la pula rasanya Squad Sunlight tu nak datang rumah alahai…)

Insyallah .. harap berjalan lancar.

P/S : Blogger sporting kan ? boleh bekerjasama dalam apa saja bentuk pengiklanan sebenarnya .. saya tak demand tinggi-tinggi sebab nya buat permulaan saya perlukan langkah yang pendek untuk melangkah lebih panjang. Jadikan setiap apa yang di tawarkan sebagai profile blog 🙂 . Saya memang pakai sunlight pun .. ngeeee~

P/S 2 :  Nak ambik report kad kakak.

 

anak akubiomed

Blogger Di Event Mr Bean

Banyak entri nak update tetapi tertangguh , banyak sangat cerita , kalau dulu asyik fikir nak tulis apa , tapi sekarang ni asyik fikir bila masa nak update pula. Hurm itu lah di lema blogger saya kira. Bukan saya seorang tetapi semua blogger akan mengalami nasib yang sama. WordPress kena update lagi ek ? malas betul nak tekan butang update tu .. nanti ada lagi error ..penat den!

Sini tengok blogger yang sempat saya jumpa dan ambil gambar semasa di Majlis Pelancaran MR BEAN  setelah di teliti gambar akubiomed tak ada pulak. Tapi gambar anaknya si abang koning adalah.

anak akubiomed
Bersama anak akubiomed Read More

The Curve

(MAKAN LOG ) Mr Bean Malaysia Bertempat Di The Curve

Suka Makan “Bean” ? Atau Sukakan Mr Bean ? Saya Suka Kedua-duanya… betul ni , bukan lawak tau .. saya suka makan makanan atau minuman berasaskan kacang soya , saya suka juga Mr Bean , saya suka .. saya suka….

Oleh sebab itu .. saya tak menolak apabila saya di jemput untuk merasa makanan yang berasaskan kacang soya di The Curve pada hari khamis lepas.

Sebelum tu … mari kita perkenalkan makanan apa yang puanbee duk kecohkan disini.

The Curve

Tengok gambar di atas … ada ke gerai yang menjual produk makanan segera berasakan soya yang ber set-set macam di atas ? percaya atau tidak .. walaupun saya macam tak percaya .. semua makanan di atas saya dah cuba.. jom lah korang cuba makanan ni .. tak jauh di The Curve dekat-dekat Ikea tu je.

Makanan segera yang menyihatkan dan juga sedap…

Perniagaan gerai segera berasaskan soya mula pada tahun 1995 , rangkaian utama bertempat di Singapore yang kini telah pun berkembang ke China , Jepun , Korea Selatan , Filipina dan sekarang ke Malaysia pula . Gerai Mr Bean yang bertempat di The Curve adalah gerai pertama di Malaysia , ya ..pertama tapi .. bukan terakhir.

Saya bertuah kerana menjadi orang terawal yang di jemput merasa makanan dan minuman di gerai Mr Bean yang pertama di Malaysia ini. Saya cadangkan kalau ada produk baru boleh lah jemput puanbee lagi.

Makanan di Mr Bean

Lokasi :
Lot K-G19-W, Ground Floor, The Curve Shopping Mall, Mutiara Damansara

Tujuan Mr Bean menjemput saya adalah untuk menyebarkan dan memberi pendapat jujur dari orang Malaysia gitu .. so pendapat saya memang akan jujur ikut apa yang saya rasa , tapi Mr Bean bertuah kerana saya bukanlah seorang yang terlalu cerewet dalam memilih makanan dan soya juga menjadi makanan kegemaran saya.

Mari saya perkenalkan produk MR Bean Malaysia denga komen-komen tak berapa pedas… tau tak masa merasa makanan tu .. saya terbayang saya ni di ibaratkan juri makanan dalam rancangan Masterchef .. awww kemain gediknya .. hehe.
Makanan pertama adalah PENKEK yang di perbuat dari Susu Kacang Soya , tepung dan juga bahan-bahan lain.

Yang saya nak cakap .. PENKEK Mr Bean SEDAP

Ada dua perisa yang saya suka …. Perisa Cheese Dan Perisa Tuna.. yang lain-lain boleh lah ..sebab apa dua je saya suka ? sebabnya sebelum PENKEK MR Bean di keluarkan mereka dah pun fikir , penkek mana yang akan menjadi pilihan bagi pelanggan-pelanggan mengikut usia tertentu.

mr bean

Penkek Mr Bean adalah sangat fresh , bila ada orang order baru di buat , Penkek Mr Bean hanya akan di simpan lebih kurang 4 jam sahaja , kemudian jika tak habis di jual mereka akan buang. Semua nya di lakukan demi kerana menjaga kualiti dan kesegaran makanan dan minuman yang di jual di gerai Mr Bean ,itu adalah kualiti standart yang mereka amalkan. Read More

madu pelega batuk

#WW Misi mencari madu

Misi mencari madu tetapi bukan madu tiga ok . Orang di rumah ni semua mengalami batuk yang amat kuat , selsema tetapi tak demam. Rasanya saya sorang yang masih sihat didalam rumah ni.

UPDATE 17/7/2013 : Saya menerima email dari pengarah pemasaran Naqia Corporation SDN BHD. Madu zafran merupakan madu tiruan yang meniru madu naqia. Madu naqia tidak pernah rebranding produknya. Sila ke  — >>   Madu Naqia Palsu : Memo Penafian   untuk penjelasan lebih jelas.

madu pelega batuk

Saya mencari madu naqia tapi madu naqia tak jumpa , rupanya madu naqia telah di buat branding baru , Madu Zafran pula.

Anak-anak dan suami sangat serasi dengan madu ni , batuk teruk mana sekali pun .. selepas suap sesudu madu batuk mereka akan reda. Sebab tu saya tak suka beli ubat batuk dah.

Serasi bersama

Minta Tolong

Kali ni terpaksa mintak tolong dari rakan blogger yang bijak pandai lagi. Saya memang dah buntu sangat-sangat. Jika sebelum ni saya pakai theme warna ungu tu dah memang puas hati sangat-sangat tetapi sejak update wordpress kepada versi terbaru , saya perasan theme atau blog saya ni ada masaalah lain.

Semasa pakai theme ungu tersebut saya lupa nak print skrin , tapi ini lah masaalah yang saya hadapi ..

Theme Ungu : Bila klik tajuk contoh lah link nya ini

Pasang Streamyx , Unifi Secara Percuma Seluruh Malaysia

tetapi untuk perengan pertama entri jadi ada link , kita boleh klik link tu tetapi akan dapat macam ni linknya

undefined

  • Kemudian broken link terjadi , memang banyak sangat . Walaupun sebenarnya saya tak letak link pada perengan pertama entri tu. Faham tak ? lupa nak print skrin.

Tapi saya tukar theme pulak , theme sekarang ni  theme thesis , dah tak ada undefined di entri , tetapi ada pada atas navigation.

Contoh tengok dalam gambar.

Yang ini Normal.
link http://puanbee.com/

blog error undefined

Kadang-kadang akan naik macam dalam gambar di bawah.

blog dengan error undefined

Bila klik disitu akan naik ERROR macam ni …

link nya

error blog

Buat ni untuk tatapan @anarmnet @yanmie @affanruslan . Terima kasih korang ..

  • Semalam , kelmarin dah minta tolong pada diorang ni
  • Kelmarin blog saya tak boleh update ke wordpress versi baru , tapi dah settel atas bantuan Affanruslan.
  • kak yanmie cakap delete di cpanel theme lama , install lain .. masaalah ni tetap timbul.
  • Seterusnya sajalah pergi Optimize Database secara manual , sebab lama tak optimize guna tutorial dari blog Anarm – Link (saya memang simpan link ni untuk kegunaan dalam masa panjang.) Pun selepas optimize , masaalah ni ada juga.

Tak sedap hati lah bila ada error macam ni. Tolong rekomen pada sapa2 yang pandai bab ni.

UPDATE : 29 JUN Error dah tak ada , punca dari iklan initty .. rasanya javascript tk boleh letak di atas header tu .

food blog

Food Review Saji.my | Iklankan Pernigaan Restoran , Hotel , Gerai Anda Disini.

Jika anda menjalankan perniagaan restoran , hotel , buffet , gerai , stimbot .. atau apa-apa jenis makanan yang korang jual korang boleh mula beriklan di Saji.my . Saji.my adalah sebuah website yang menyediakan review makanan dan lokasi terletaknya makanan dari Malaysia , makanan yang hebat-hebat , makanan yang sedap-sedap dari pelbagai kategori di satu tempat bagi memudahkan pengguna membuat rujukan bagi mencari tempat mana hendak dituju ketika mencari makanan sedap-sedap untuk di jamu kepada keluarga dan sahabat handai tak kira dari mana pun ia.

food blog

Bersempena kedatangan Ramadahn Al- Mubarak ni , saya pasti ramai orang sangat suka menjamu selera di luar , tak kurang juga ada yang membuat jamuan kepada anak-anak yatim , pekerja , golongan korporat , bisnesman , bisneswoman ingin mencari tempat makan dari pelbagai rasa , citarasa bukan ?

Jika jawapannya ya …sila ke website saji.my dengan klik pautan yang telah di sediakan di bawah.

Website Saji.My
Like Facebook Saji.My

Ini lah masanya semua hotel-hotel , restoran , gerai ingin melariskan pernigaan masing-masing , kebanyakkan lauk pauk untuk bulan ramadhan ini amat berbeza. Luar biasa kesedapannya .. (sambil senyum dan angkat kening).

Apa yang menarik lagi saji.my membenarkan pengiklan masukkan sendiri gambar-gambar , video sendiri sebagai alat untuk promosi anda. Penggunaan bahasa yang santai juga memberi anda kelainan ketika melayari website saji.my tersebut. Apa yang pasti .. korang harus ke website saji.my untuk melihat makanan – makanan , restoran yang lebih menarik bagai di kata.

Untuk Iklankan perniagaan anda secara percuma atau berbayar , anda boleh mula ikut aturan di bawah.

  • Klik link ini
  • Klik ” Add Place “

Isi kan borang selengkapnya , boleh masukkan jenis makanan yang ingin di iklan kan. Contoh sebahagian borang di bawah.

food review

Apa yang menarik , korang boleh masukkan gambar mahupun video di ruangan yang disediakan.

Dan setelah semuanya lengkap di isi boleh klik butang “Review Your Listing ” dan submit , ikut step-step yang di sediakan , semua amat mudah sekali dan korang akan dapat pengiklanan seumur hidup website saji.my tersebut. Bagus kan ?

Jadi ramai-ramai lah ke website Saji.My untuk melihat makanan dan tempat yang menarik untuk di lawati oleh kamu seisi keluarga. Jom join Saji.my dan kongsikan pengalaman best makan anda. Moga-moga boleh jadikan sebagai panduan tentang tempat makanan yang sedap di Malaysia untuk orang lain. Sharing is Caring kan ? 🙂

pasang talian internet secara online.

Pasang Streamyx , Unifi Secara Percuma Seluruh Malaysia

Streamyx + wifi hanya RM60. Promosi pasang UniFi jimat kos pasang sebanyak RM200.

Itulah tawaran perkhidmatan yang di beri oleh Anjung Streamyx.Jika korang tak sempat nak pergi daftar Streamyx ataupun UniFi korang, atau korang tak tahu di mana ada kedai terdekat untuk pasang UniFi dan Streamyx tersebut. Korang boleh terus menghubungi Team Anjung Streamyx yang menawarkan perkhidmatan 24jam sehari,tiada bayaran tambahan (mengikut terma-terma yang telah di tetapkan)  , jimat masa , menjaga privasi , proses yang pantas , permohonan ringkas serta pemasangan seluruh Malaysia.

PROMOSI Anjung Streamyx : Daftar Talian Internet dengan Anjung Streamyx hari ini. Thumbdrive Ini Menjadi Milik Anda.

pasang talian internet secara online.

Bermula 11 jun 2012 , Anjung Streamyx akan melancarkan promosi di mana setiap pelanggan yang mendaftar talian internet di Anjung Streamyx akan mendapat satu Thumbdrive 8gb dari jenama terkenal. Promosi adalah terhad.

*ANDA DI JEMPUT MEMBACA TERMA DAN SYARAT DARI ANJUNG STREAMYX BAGI PEMASANGAN TALIAN INTERNET STREAMYX DAN UniFi ANDA Dengan klik pautan di bawah.

  1. Kelebihan menggunakan perkhidmatan Anjung Streamyx
  2. Promosi UniFi Jimat Kos sebanyak RM200 hanya di Anjung Streamyx
cordless phone
Cordless Phone percuma untuk pelanggan yang melanggan streamyx blockbuster deal 1MB ke atas.

Selain dari promosi di atas Anjung Streamyx juga mengadakan banyak lagi promosi besar-besaran untuk mereka yang sedang mencari talian internet untuk di pasang di kediaman , pejabat , sekolah masing-masing.

 Streamyx Blockbuster Deal.

Streamyx blockbuster deal (BB) adalah pakej jalur lebar dari TM yang di wujudkan bagi menggantikan Streamyx Combo pada awal tahun 2010.Keistimewaan Pakej Streamyx Blockbuster Deal ini adalah percuma kos pemasangan sebanyak RM75 dan percuma kos pengaktifan sebanyak RM88  bagi pakej ini. Dengan melanggan pakej ini juga pelanggan tidak perlu lagi membayar sewa talian telefon bulanan RM25.

Harga streamyx blockbuster deal di tawarkan pada harga  bermula dari :

1) Blockbuster Deal 384 Kbps (RM60/bulan)

  • PERCUMA modem WiFi
  • PERCUMA id TM Wifi
  • KADAR RATA 25sen/minit ke telefon bimbit dan talian tetap lain

2) Blockbuster Deal 512 Kbps (RM90/bulan)

  • PERCUMA modem WiFi
  • PERCUMA id TM Wifi
  • KADAR RATA 25sen/minit ke telefon bimbit dan talian tetap lain

3) Blockbuster Deal 1 Mbps (RM110/bulan)

  • PERCUMA modem WiFi
  • PERCUMA id TM Wifi
  • PERCUMA cordless phone
  • PERCUMA telefon ke talian tetap TM seluruh negara
  • KADAR RATA 10sen/minit ke telefon bimbit dan talian tetap lain

4) Blockbuster Deal 2 Mbps (RM130/bulan)

  • PERCUMA modem WiFi
  • PERCUMA id TM Wifi
  • PERCUMA cordless phone
  • PERCUMA telefon ke talian tetap TM seluruh negara
  • KADAR RATA 10sen/minit ke telefon bimbit dan talian tetap lain

5) Blockbuster Deal 4 Mbps (RM140/bulan)

  • PERCUMA modem WiFi
  • PERCUMA id TM Wifi
  • PERCUMA cordless phone
  • PERCUMA telefon ke talian tetap TM seluruh negara
  • KADAR RATA 10sen/minit ke telefon bimbit dan talian tetap lain
Hubungi Anjung Streamyx di : http://anjungstreamyx.com
Email : blogrekastudio@gmail.com
YM : blogreka
No. Telefon :
  • 019- 365 4538
  • 012 -331 4215

Latihan Teater Hari Ke Dua

Hari jumaat si kakak buat latihan teater lagi. Dia dah boleh buat sikit-sikit cuma malu dan untuk cover malu , si kakak suka senyum lagi. Alahai geram tengok dia .. belakon watak marah pun senyum , watak terkejut pun senyum , watak mati pun senyum .. tapi nak masuk kumpulan teater tu , tapi tak nak buat …

Saya rasa macam ,biar aku ke lah yang masuk teater ni

Tapi ye lah bila fikir balik , diorang berlatih dengan orang tak kenal. Budak Malaysia campur dengan budak Arab . Bahasa memang lain sangat-sangat , tapi itu lah satu- satu pengalaman terbaik untuk kakak.

20120624-094330.jpg

20120624-094339.jpg

Tengoklah sesi latihan yang saya intai dari tepi-tepi .. kakak punya bangga sebab belakon dalam teater siap pergi bercerita dengan kawan-kawan disekolah. Paling tak tahan bila dia balik dan cakap ibu ada 3 kawan sekolah agama nak masuk teater

apa hang ingat ibu ejen pencari budak ke ?

ishhhhhh

20120624-094631.jpg

Gambar akhir .. tak sabar nak tengok penyudah teater ni , tapi nampak budak2 baik budak Malaysia mahupun budak Arab sama naik je ……

MAIN BANYAK ……

Shopping Online : Tea Pot Unik Dari Kwerkee

Ingat tak post lepas pasal Kwerkee.com ? yang jual barangan unik tu .. meh cek nak tunjuk barang cek beli pulak ..comel sangat , mesti mak-mak geram tengok nya kan. Kwerkee hantar barang ni dari singapore , jauh tu tapi barang selamat sampai ke tangan puanbee siap kena sound dari adik posmen.

Shooping barang berjenama di Reebonz

“Kak kalau tengok ada miscol sampai 4-5 tu dari saya lah tu , col tak angkat2 ”

sorry na dik , akk ko nih sibuk manjang , mungkin tengah drive , tak pun tengah lepak makan roti canai keras tadi , tapi bukan sebab tu akak tak angkat fon ,tapi sebab anak aku pergi silent kan phone tanpa pengetahuan aku .. adeiii ..

Comel kan tea pot ni , siap ada sarung berjambul lagi tu .. sebenarnya dirumah saya ni , walaupun 10 tahun kawin memang tak de tea pot , selepas anak-anak ku yang aktif tu pecahkan semua , memang tak beli dah …ni lah yang pertama .. Read More