Makan di D’Malee Classic Seafood

Salam……. pukul betapa bertolak sekarang singgah di lumut dulu , walau hati ni nak sangat cepat sampai .. tapi kita kena ikut apa kata driver ..

Anak-anak masing2 dah macam-macam bunyik .. cepat lah ayah .. cepatlah ayah ….

Singgah rumah bujang memang ayah depa tak kasi kami turun dri kereta lah jawabnya .. sempat update blog ni …

mai layan kedai makan yang kami singgah ni , sedap .. kalau korang tersinggah lumut boleh lah terjah kedai ni …

20120531-215657.jpg

20120531-215732.jpg

20120531-215742.jpg

20120531-215759.jpg

Balik Perak

Seronoknya nak balik perak dah ni .. cuaca mula-mula nampak cantik sangat .. tiba je di antara lebuh raya tanjung malim hujan lebat sangat .. gelap jalan .. terpaksa bawa kereta pelahan dan dipasang lampu depan belakang tambah lagi lampu kecemasan , waktu macam ni memang bahaya .. mana tak nya … sekali sekala ada terasa kereta tergelincir ke tepi , ke tengah .. tatotttttt … walau apa pun moga kami selamat sampai …. hujan masih lebat le tika entri ni ditulis …

layan gambar yuk …

20120531-180421.jpg

20120531-180431.jpg

20120531-180439.jpg

20120531-180451.jpg

20120531-180457.jpg

Projek Jahit Manik Hampir Sedekat

Perghhh lama betul projek jahit manik ni berlangsung , hampir 3 bulan rasanya .. sekarang betul-betul selesai . Cuti sekolah baru ada masa untuk sabar menjahit kalau tak memang tak senang duduk kan …

hantu

Menjahit di temani dengan budak panjang akal ni … pakai bedak konon-konon hantu … pastu cakap kat ibu .. “pergi tido , tatot hantu “

menjahit manik

Acaner ? boleh tak ambil upah ? hoho kalau sempat lah kan .. lepas ni nak belajar menjahit pulak .. Sebenarnya terpaksa habiskan jahit manik ni , baju tu nak pakai pergi kenduri adik ipar nanti , baju lain semua dah sempit , baju baru tempah …. 2 bulan jugak hantar ke tukang jahit , tapi tak siap , bukan tak siap saja , potong pun tidak .. nampak sangat kan ? Lain kali pergi tempah kedai cina lah puas hati.

P/S : Ada seorang pembaca blog saya asyik tanya di mana nak beli E-Book crumble tu kan. Maaf ya saya dah email tapi awak tak dapat pulak , sekarang ni kalau masih berminat boleh klik link ini

MasterChef Selebriti Malaysia : Kenapa Mejar Dr. Faiz Tersingkir

Antara dua Azwan Azli dan Mejar Dr. Faiz nak sokong siapa ? eii kalau saya memang nak Dr. Faiz tu ada sampai akhir episod , tapi ye lah .. kalau tak ada orang nak buat drama ni tak best lak Masterchef Selebriti ni.. alahai .. dah kurang mood nak tengok rancangan ni….

Dr. Faiz

Layan je le gambar , episod pertama dah tersingkir , kecewa den , patutnya tak ada penyingkiran di awal-awal ni .. Lepas ni nak sokong sapa ? tak tahu lagi .. rasa nak sokong Angah lah pulak .. hehe .. tenggelam punca orang kata…

masterchef selebriti malaysia

Nak komen pasal masakkan pun kita tak merasa kan , haha so sokong lah sapa yang kita suka … tapi cara si Angah tu masak panggang memanggang ni suka sangat .. macam pro je .. biasa kan saya nonton rancangan memasak di Chanel Astro 703 , memang ada rancangan masak yang kas tuk Grill .. best kan .. kalau saya dapat dapur macam tu ..

Ramai yang cakap .. Mesti Azwan Azli akan lambat tersingkir sebab nak naikkan rating rancangan tersebut , betul ka ? sama-sama nantikan lah ye …

Gambar 

Lelaki Romantik | Bueno

Bueno Dan Lelaki Kacak Romantiknya

Lelaki kacak yang romantik tersebut adalah Mr Kay a.k.a suami saya , alahai sapa nak puji lagi kalau tak bini sendiri yang puji ye tidak ? Lelaki kacak yang romantik tak semestinya suka bermain kata indah , memuji dan sebagainya. Lelaki kacak saya ni , kalau nak dapat pujian dari dia memang boleh di ibaratkan “jauh panggang dari api” tapi ada beberapa perangai romantiknya yang terjadi sendiri. Yang kadang-kadang kita tak perasan pun yang dia tu romantik.

Lelaki Romantik | Bueno

Contohnya sifat lelaki kacak saya ni.

Suka beri hadiah walaupun sikit tapi dia akan ingat setiap tarikh penting macam ulangtahun kelmarin yang mana kadang-kadang saya sendiri terlupa. Satu lagi .. dia suka sangat makan bueno , ais krim dan coklat. Kalau cuti mesti nak beli benda-benda gini untuk di makan bersama dengan famili.

Paling buat saya rasa macam romantik sangat , entah sejak bila perangai di begitu pun tak perasan , setiap kali dia makan bueno ni mesti dia akan tinggalkan satu untuk saya , kadang-kadang dia balik kerja agak lewat , saya dah tidur dulu ..esok pagi nampak bueno dalam peti ais.. Kadang-kadang berenti di stesen minyak pun beli bueno satu dan share dengan saya , untuk anak-anak dia beli benda lain. Romantik kan ?

Terharu ai tau … sebenarnya saya rasa terharu dengan ingatan dari dia .. sebab saya kalau makan apa-apa bantai makan sampai habis .. hahaha.. ades..

Contest lelaki kacak hampir tamat , dah bersedia ke ? Nampaknya blog yastro mengungguli carta , syabas beteh …saya tak berapa nak menang sangat dah ni.. saja layan trend terkini blogger .. kehkehkeh ~ oii update lah nama penaja.

P/S : Oleh itu lelaki kacak haruslah bersifat romantik begini , baru lah wife rasa terharu doplohpatjam

3 layer aneka rasa kek , jelly dan puding jagung di masukkan sekali dalam satu acuan

Baru teringat saya dapat feedback macam-macam pertanyaan dalam entri saya yang ini. Ada yang tanya , apa rasa puding berwarna warni tu , ada yang tanya bagaimana nak buat jelly , ada yang tanya kuih jenama apa. Ok meh sini kita terangkan satu-satu …Saya suka buat benda macam ni dengan anak-anak, ye lah .. budak-budak bila nampak sesuatu yang baru mesti puji-puji ibu depa , mau tak kembang .. “hebat lah ibu , hebat lah ibu …” pujian budak-budak kan ikhlas.

resepi
3 layer aneka rasa kek jelly dan puding jagung di masukkan sekali dalam satu acuan

Ini adalah paduan 3 rasa , 3 layer , di bawahnya ada kek pandan , di lapis pulak dengan buah anggur , kemudian saya tuangkan jelly yang telah di masak keatasnya , hari esoknya keluarkan balik dari peti ais dan buat puding jagung dan tuang lagi ke atasnya… Resepi puding jagung DISINI Read More

pakai bengkung selepas besalin

Bengkung Paling Senang Nak Di Pakai Selepas Bersalin

Pemakaian bengkung selepas besalin memang popular dalam adat tradisi orang melayu di Malaysia ni , namum berapa ramai yang praktikkan pemakain bengkung ni ? Saya sendiri beri berbagai alasan untuk tidak memakai bengkung ketika selepas beranak , dan natijahnya .. perut mengembang , bukan buncit macam lelaki yang buncit tu , tapi sebaliknya kulit yang menggelebeh..

Untuk mengembalikan kulit perut seperti sediakala memanglah kena berdisiplin memakai bengkung. Bengkung juga banyak pilihan di zaman sekarang , nak yang mahal ? nak yang murah ? bergantung pada si pemakai …

Tapi alang-alang dah membeli apa kata kita beli sesuatu yang sangat bermanfaat untuk kesihatan badan kita , berkualiti .. tahan lama , serta mudah untuk di pakai .. maklumlah selepas bersalin , pegerakkan agak terhad kan ? susah nak bergerak sebab luka-luka jahitan , sebab sakit batu meroyan sebagainya lagi… jom tengok kenapa korang harus pilih bangkung yang dari Premium Beautiful ini.

pakai bengkung selepas besalin

  1. 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  4. Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  5. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  7. Ada FIR untuk pengaliran darah , membuang selulit serta membakar lelemak di kawasan perut.

Harga mengikut saiz korang , kena sukat dalam inci , very ekslusif kan ? beli bengkung pun ada saiz , disukat mengikut badan dan nak pakai pun mudah .. Sebanarnya selepas beranak , adalah masa paling sesuai untuk kembali langsing , jaga lah sebelum terlewat … sangat rugi kalau korang beli corset lepas tu tak pakai sebab tak selesa , biar beli mahal sikit dan boleh pakai hari-hari , nak cuci pun senang.. saya cakap bukan kerana saya nak jual benda ni tak.. saya berani cakap sebab saya dah pakai lebih 8 jam sehari .. dulu2 semasa beranak kan anak saya yang tiga orang bermacam jenis corset saya beli tau …tapi semua tk boleh pakai lebih dari 2 jam.. sebabnya selepas besalin makan memang kita jaga dah , cuma perlukan bantuan untuk kecutkan kulit perut yang mengembang selama 9 bulan tu kan ?

Harga bermula dari RM 600- RM900

Hubungi saya puanbee

tie2kay@gmail.com

P/S: Fasha Sanda dan Yanmieonline meh sini beli bengkung 🙂

Si Jelita & Si Kacak Dalam Rancangan Masterchef Selebriti Malaysia

Rancangan Masterchef mendapat sambutan hangat bukan saja di negara luar malahan di Malaysia. Si Jelita dan Si Kacak yang pada asalnya bukan lah seorang chef kini akan berentap dalam rancangan Masterchef Selebriti Malaysia. Tidak sabar rasanya nak tengok semua peserta yang merupakan selebriti bertanding dalam rancangan Masterchef untuk pusingan kedua.

Astro kini telah membuat keputusan untuk menerbitkan program realiti MasterChef Selebriti Malaysia, yang akan disiarkan melalui rangkaian Astro Ria (saluran 104). Program ini disertai oleh 16 selebriti Malaysia dan memulakan penggambaran pada 27 Mac 2012.

Si Lelaki Kacak  Dalam Masterchef Selebriti Malaysia 

Masterchef Selebriti Malaysia

Boleh ke ? Tomok ni memasak yek ? Read More