Month: January 2012

hidup ibarat roda

Si Dia Berubah

Sakit ke? Kurusnya bukan sebarangan. Anak matanya juga tak seceria dulu. Normah ada dengar cerita pasal saya, kan? Kisah sebegitu, memang cepat tersebar. Musibah manusia lain memang sentiasa menjadi bahan berita hangat di mana sahaja. Hidup ini kan, semua orang tahu , ia seperti roda. Sekejap ia di atas, dan tidak selamanya ia di bawah. …

Si Dia BerubahRead More »

Merlin 4

Merlin Buat Ku Malas

Sekarang ni malas sangat nak online , rasa masa tak cukup pulak ,asyik nak tengok cerita fantasi Merlin lah.. oh ya , tahu lah korang semua layan korea je kan ? tapi saya dah ikut Merlin ni dari siri 1 tapi siri lain tak sama dengan siri 4.. aiii susah pula nak terangkan disini , …

Merlin Buat Ku MalasRead More »

Donut Coklat

Donut Coklat

Bila balik kampung diet kemana-mana , adik-adik , kakak-kakak , mak-mak , opah , ipar duai semua meriah je masak-memasak ni , seronok sebab bila masak je makanan lincin , ramai makan tu yang buatkan seronok masak-masak di kampung. Donut ni adik yang buat , lepas tu anak sedara merengek-rengek nak kan topping coklat pulak …

Donut CoklatRead More »

upcoming bloggers of the year

Upcoming Blogger Of The Year – Jom Undi

Sticky post : Update blog terbaru di bawah đŸ™‚Salam , dengan ini saya telah pun mendaftar diri sendiri untuk masuk bertanding dalam anugerah WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012. Antara tujuan dan motif saya memasukkan blog sendiri dalam anugerah hebat ini adalah untuk meletakkan blog personal saya selari dengan blog-blog hebat yang lain. Dengan …

Upcoming Blogger Of The Year – Jom UndiRead More »

pemandangan kampung

Indahnya Di Kampung

Di majlis perkahwinan seseorang , sambil-sambil melepak lepas makan , saya rakamkan beberapa keping gambar anak-anak ni , suka lah tengok pemandangan kampung. Foto di ambil di Port Well Matang Taiping , Perak .. sangat suka bila pulang ke Taiping , jiwa rasa aman walupun cuaca panas membahang , mungkin kerana Taiping adalah tempat saya …

Indahnya Di KampungRead More »