Biodata Randy Pangalila dan Biodata Elfira Loy Pelakon Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Share

Biar mimpi sampai ke bintang di lakonkan oleh Elfira Loy 17 , dan Randy Pangalila 20 tahun , Sebuah telemovie baru arahan Michael Ang menggandingkan pelakon Malaysia dan Indonesia bakal mendapat sambutan hangat tak lama lagi. Telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang membariskan pelakon utamanya Randy Pangalila dari seberang dan Nurul Elfira Loy dari Malaysia akan ditayangkan di Astro Ria.

Sebelum ini sudah dipukul canang oleh syarikat Cube Film milik pengarah Michael Ang bahawa kedua-dua bakat muda bersinar itu akan disatukan dalam sebuah drama. Drama yang asalnya diberi judul Selagi Adanya Cinta dan kemudian berubah menjadi Dalam Hati Ada Taman dirancang penggambarannya Januari lalu.

Namun dek kesibukan jadual seni Randy di Indonesia dan komitmen pelajaran Elfira dengan pelajaran termasuk bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia bulan depan, penggambaran drama itu dijangka diadakan pertengahan Disember ini. Randy kini adalah bintang remaja yang semakin meriah populariti di negaranya.

Biodata Randy Pangalila

Info Biodata Randy Pangalila dan Gambar Dalam Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

NAMA PENUH: Randy Dionysius Pangalila
UMUR: 20 tahun
TARIKH LAHIR: 19 Oktober 1990
DRAMA: Alisha, Gue Banget, Cinta Kirana, Cinta Melody, Nada Cinta, I Love You, Cinta Fitri, Cinta Piano
FILEM: Oh Baby, Kutukan Suster Ngesot, Saya Cinta, Bajingan, Pasangan Romantis, Tiga Cinta.

Biodata Randy Pangalila dan Biodata Elfira Loy Pelakon Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Biodata Elfira Loy

NAMA PENUH: Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri
UMUR: 17 tahun
TARIKH LAHIR: 8 Mac 1994
ASAL: Kuala Lumpur
KELUARGA: Anak kedua daripada empat beradik
DARAH CAMPURAN: Melayu, Cina dan Arab
KOMERSIAL TV: Institut Jantung Negara (IJN), Honda Icon, Mee Sedap dan Chikades

Kini rancangan Biar Mimpi sampai ke bintang akan di tayangkan pada 22 Disember 2011 ini jam 9 malam di Astro Ria , suka Elfira Loy berlakon , lagi-lagi dalam drama Qalessya..

P/S : Jom tengok Trailer Biar Mimpi Sampai Ke Bintang Lakonan Randy Pangalila & Elfira Loy

Kacak tak ? nak tahu cara untuk jadi lebih kacak , sila ke sini tengok entri lelaki kacak – LINK

Comel Lote Collections Butik Online Untuk Kanak-kanak

Share

Jika anda tercari-cari barangan kanak-kanak murah dan pelbagai Butik Online Comel Lote Collections adalah amat bersesuaian sekali kerana apa ? tengok gambar di bawah pun tahu kan ada koleksi barangan kanak-kanak yang amat cantik.

Terlambat tahu tentang contest ni , saya dapat tahu pun dari kakyong.com, kalau tak boleh juga di buat entri kreatif-kreatif kan , tapi tak mengapa lah .. suka betul saya tengok beg egg shell ni comel , teringin nak sambar untuk una dan kakak nanti , tapi kalau menang pun ok juga .. menang satu , boleh beli satu saja kan ? kalau tak menang kena beli beg lain.

jimat*

12 Egg Shell

Inilah barangan yang saya nak sangat beg Egg Shell untuk una , 5 tahun ke tadika nanti , kalau dapat syukur alhamdulillah 🙂

permainan gegirl yang comel
permainan gegirl yang comel

Buat pengetahuan korang Comel Lote Collections ni bukan berniaga secara online sahaja , malahan ada butik nya sendiri dan beberapa kali masuk majalah …wah wah wah .. oleh itu ini adalah butik kegemaran ramai , jom lah shopping di butik comel lote collection sekali .

Tempat tidur baby yang selesa
Tempat tidur baby yang selesa

Banyak lagi sebenarnya , korang boleh lah tengok-tengok sendiri nanti .. cuci mata pun boleh juga , orang kata apa ?

” window shopping atau cuci mata itu menenangkan “? ye ke ? errr..

beg sekolah untuk budak lelaki - Cars backpack
beg sekolah untuk budak lelaki – Cars backpack

Cars Bag Pack ni Pun best..

kalau lah ada anak lelaki kan …

Info Tentang Butik Comel Lote Collection

Location

  • Lot B5, TESCO Bukit Beruntung, Jalan Orkid 1, Bandar Bukit Sentosa, 48300 Rawang, Malaysia

About

Description

  • Comel Lote Collections membekal dan menjual pakaian serta aksesori bayi dan kanak-kanak. Produk kami berkualiti tinggi dengan warna yang ceria sesuai dengan karakter kanak-kanak dan pastinya menggembirakan ibubapa. Pakaian yang dijual adalah dari fabrik cotton yang lembut dan selesa bagi anak-anak. Selain itu terdapat juga soft toys, cloth books dan juga lampin kain semuanya kami pilih sendiri bagi menjamin kualiti yang berterusan.

General Information

  • Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami melalui
  • SMS: 010-3340589

Awards

  • Kosmo 9 September 2009
  • Majalah Feminin Februari 2010
  • Majalah Pa&Ma Jun 2011
  • Majalah NUR Julai 2011

Email

  • comellote.corner@gmail.com

Website

Facebook

Ok dah macam sponsor post je kan ? bukan ya , saya masuk contest ni bukan sponsor post , jom join ramai-ramai dengan klik ?SINI

 

Trailer Biar Mimpi Sampai Ke Bintang Lakonan Randy Pangalila & Elfira Loy

Share

Biar mimpi sampai ke bintang lakonan Randy Pangalila dan Elfira Loy akan di tayangkan di Astro Ria pada 22 December 2011 , Jam 9 malam , pasti menarik ni , kerana salah seorang pelakon hebat dari Indonesia bergandingan pelakon remaja hebat dari Malaysia.

randy ,elfira dan didie biar mimpi sampai ke  bintang

Trailer for Astro Ria tele movie BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG starring Randy Pangalila, Elfira Loy, Sharifah Sakina, Sharifah Shahora, Didie Alias, Ezreen Loy
Category: Film & Animation
Upload by : michaelang38

Jom Baca : Biodata Randy Pangalila dan Biodata Elfira Loy Pelakon Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Tarikh Keputusan PMR 2011 dikeluarkan | Result PMR 2011

Share

Tiba-tiba je puanbee buat entri tarikh keputusan PMR 2011 dikeluarkan begini , sebenarnya ini adalah info untuk anak kepada kawan puanbee , beliau tanya di facebook , ok ini adalah jangkaan sahaja , tarikh keputusan PMR 2011 akan di keluarkan sebenar masih belum di ketahui.

UPDATE : 20/12/2011

Info Keputusan PMR 2011 – Khamis 22 Disember 2011

tarikh keputusan pmr 2011 akan di keluarkan

Tarikh keputusan PMR 2011 dijangka diumumkan keluar pada 22 atau 23 Disember 2011. Walau bagaimanapun, tarikh tersebut juga akan dipinda dan tertakhluk kepada keadaan. Apapun, tarikh rasmi keputusan PMR 2011 akan diumumkan disini dari masa ke semasa. Sememangnya menunggu keputusan PMR 2011 bagi setiap calon merupakan detik yang sangat mendebarkan dan bakal penentuan sama ada impian mereka untuk memasuki sekolah menengah sains dan MRSM tercapai. Diharapkan semua calon PMR 2011 berjaya mendapat keputusan yang cemerlang setanding dengan daya usaha yang dilakukan selama ni.Sumber : Melvister.com

Saya tanya dia ..

” kenapa tanya saya tarikh keputusan PMR pula ? saya bukan ada anak yang ambil PMR , tiba-tiba sahaja “

Kawan menjawab ..

“Sebab ko ada blog , blogger biasanya alert dengan info semasa “

saya ..

” ye ke ? “

sebelum ni kawan saya tanya macam mana nak daftar SPR Online , saya tak tahu belum kaji lagi 🙂 hikss..

apa pun semoga pelajar yang hendak ambil keputusan PMR tu mendapat keputusan yang membanggakan , anak jiran saya pun sibuk dah nak masuk asrama , seronok pula tengok keadaan begitu ..