Master Chef Malaysia Episod 8 : Makanan Kenangan Zaman Kanak-kanak

Share

Semalam baru berpeluang tengok rancangan Master Chef Malaysia Episod 8 , Episod lain memang tak sempat tengok lagi , sibuk ..ye lah sibuk sebab tak bayar bil je pun! Seronok tengok rancangan master chef semalam hahah .. korang rasa lah kalau korang di beri pilihan kan masak makanan kenagan di zaman kanak-kanak dulu , korang akan masak apa ?

Kalau saya lah kan , saya masak lempeng pisang bernyok ! lempeng tu pulak mesti di bakar dengan lapik daun pisang , itu kenangan saya yang selalu mak saya masakkan untuk saya , sebab dulu-dulu di kampung saya banyak sungguh pokok kelapa untuk buat kan lempeng tu mak ambik buah kelapa yang tak tua sangat , dan tak muda sangat , pastu kukur guna pengkukur kelapa bukan mesin ek .. lepas dah kukur tu campur dengan tepung dan air kacak-kacau sikit ?, mak pun bakar .. mula-mula letak daun pisang , letak tepung , dan ambil daun pisang sebelah lagi , katup balik kan .. haa dapat bayangkan tak ?

Continue reading

Abang Boleh Pakai Tak Benda tu ?

Share

Ahaaa .. sekali puanbee pun dah terjebak guna produk mary kay tau! aii tak kan promot gedebuk gedebak pastu tak pakai produk tu kan , mesti lah pakai .. dah seminggu dah ni dapat satu set produk Mary Kay , beli dari Juenita sani dari blog tetikus rusak tuuuuu ~ Yang pasti lepas cuba pakai produk mary kay semasa dalam kelas skin care dengan juenita tu saya memang “ter”suka dengan produk mary kay ..

Sebelum ni saya pakai produk carca marba je , pencuci dari jenama tu , pelembab jenama ni , losyen jenama lain pulak , masker jenama lain -lain , haa.. sekali dah tua-tua (tua kerrr ?? ) ni nak cuba pakai satu jenama je lah , lagi pun dah cuba produk jenama Mary Kay memang best!

mary kay produk

Continue reading

Nak CoolBlog Please !

Share

Sebelum ni baca blog masing-masing cerita pasal cool blog , saya mana lah tahu apa ke benda tu cool blog , tapi kelmarin pergi jalan-jalan di sungai wang plaza sekali terjumpa kedai cool blog ni , memang cool .. berderet orang beratur nak beli cool blog nye pasal ..

Banner kedai cool blog tu ..comel ..Anak-anak lagi lah cepat sangat tertarik dengan kedai yang comel , berwarna -warni dan pink. Lalu ada lah suara sumbang merengek .. ” ibu nak cool blog please !!! “ ” eh eh semua hang pa tengok , hangpa nak “ ..Nak tak nak beli lah sorang satu .. secawan RM3.10 untuk coolblog berperisa biasa tapi untuk saya special sikit mochacool blog RM4.50 harganya ..perghh memang puas menelan bukan ke saya ni peminat kopi , apa-apa spesis kopi pun suka .. memang sedap ..sekali sekala boleh lah ..selalu tak boleh tak sesuai ,jom layan gambar je .. tak tahu nak borak apa pasal kedai orang ni ..

Continue reading

Sinopsis Adam Dan Hawa

Share

adam dan hawa novel akan di jadikan drama bersiri

Adam dan hawa drama novel dan sinopsis drama adam dan hawa mengikut dari novel

Novel Adam dan Hawa akan di jadikan drama bersiri tidak lama lagi , para pelakon utama masih dalam pemilihan ,Selain novel adam dan hawa ada 6 lagi novel yang akan di adaptasi menjadi drama dan juga telefilem , 7 novel yang popular ni merupakan antara 10 novel terbitan Alaf 21 yang mencatat jualan tertinggi melebihi 80 000 unit. Mengenai pemilihan 7 novel ini semestinya berdasarkan populariti selain jalan cerita yang berbeza-beza, menarik dan sarat dengan pengajaran. 7 novel popular yang dimaksudkan antaranya Jauh, Manisnya Cinta, Kau Yang Satu, Tiada Yang Kedua, Kau Untukku, Bayangan Rindu serta Adam dan Hawa. Semuanya akan ditayangkan menerusi saluran Astro Warna dan Astro Citra. Nampaknya kalau nak tengok 7 cerita ni kenalah langgan pakej Mustika.(saya dah!).

Dalam semua 7 novel ini, 6 daripadanya akan diadaptasi kepada telefilem manakala yang satu lagi novel Adam dan Hawa akan diadaptasi kepada drama bersiri. Kumpulan indie Hujanakan menghasilkan lagu tema untuk drama ni nanti. Ada 3 novel Aisya Sofea dan 2 novel Anis Ayuni yang termasuk dalam list ni. Aisya Sofea dan Anis Ayuni merupakan Top 5 Novelis Popular Alaf 21

Continue reading