Master Chef Malaysia Episod 8 : Makanan Kenangan Zaman Kanak-kanak

Semalam baru berpeluang tengok rancangan Master Chef Malaysia Episod 8 , Episod lain memang tak sempat tengok lagi , sibuk ..ye lah sibuk sebab tak bayar bil je pun! Seronok tengok rancangan master chef semalam hahah .. korang rasa lah kalau korang di beri pilihan kan masak makanan kenagan di zaman kanak-kanak dulu , korang akan masak apa ?

Kalau saya lah kan , saya masak lempeng pisang bernyok ! lempeng tu pulak mesti di bakar dengan lapik daun pisang , itu kenangan saya yang selalu mak saya masakkan untuk saya , sebab dulu-dulu di kampung saya banyak sungguh pokok kelapa untuk buat kan lempeng tu mak ambik buah kelapa yang tak tua sangat , dan tak muda sangat , pastu kukur guna pengkukur kelapa bukan mesin ek .. lepas dah kukur tu campur dengan tepung dan air kacak-kacau sikit ?, mak pun bakar .. mula-mula letak daun pisang , letak tepung , dan ambil daun pisang sebelah lagi , katup balik kan .. haa dapat bayangkan tak ?

Read More

mary kay produk

Abang Boleh Pakai Tak Benda tu ?

Ahaaa .. sekali puanbee pun dah terjebak guna produk mary kay tau! aii tak kan promot gedebuk gedebak pastu tak pakai produk tu kan , mesti lah pakai .. dah seminggu dah ni dapat satu set produk Mary Kay , beli dari Juenita sani dari blog tetikus rusak tuuuuu ~ Yang pasti lepas cuba pakai produk mary kay semasa dalam kelas skin care dengan juenita tu saya memang “ter”suka dengan produk mary kay ..

Sebelum ni saya pakai produk carca marba je , pencuci dari jenama tu , pelembab jenama ni , losyen jenama lain pulak , masker jenama lain -lain , haa.. sekali dah tua-tua (tua kerrr ?? ) ni nak cuba pakai satu jenama je lah , lagi pun dah cuba produk jenama Mary Kay memang best!

mary kay produk

Read More

Nak CoolBlog Please !

Sebelum ni baca blog masing-masing cerita pasal cool blog , saya mana lah tahu apa ke benda tu cool blog , tapi kelmarin pergi jalan-jalan di sungai wang plaza sekali terjumpa kedai cool blog ni , memang cool .. berderet orang beratur nak beli cool blog nye pasal ..

Banner kedai cool blog tu ..comel ..Anak-anak lagi lah cepat sangat tertarik dengan kedai yang comel , berwarna -warni dan pink. Lalu ada lah suara sumbang merengek .. ” ibu nak cool blog please !!! “ ” eh eh semua hang pa tengok , hangpa nak “ ..Nak tak nak beli lah sorang satu .. secawan RM3.10 untuk coolblog berperisa biasa tapi untuk saya special sikit mochacool blog RM4.50 harganya ..perghh memang puas menelan bukan ke saya ni peminat kopi , apa-apa spesis kopi pun suka .. memang sedap ..sekali sekala boleh lah ..selalu tak boleh tak sesuai ,jom layan gambar je .. tak tahu nak borak apa pasal kedai orang ni ..

Read More

adam dan hawa novel akan di jadikan drama bersiri

Sinopsis Adam Dan Hawa

adam dan hawa novel akan di jadikan drama bersiri

Adam dan hawa drama novel dan sinopsis drama adam dan hawa mengikut dari novel

Novel Adam dan Hawa akan di jadikan drama bersiri tidak lama lagi , para pelakon utama masih dalam pemilihan ,Selain novel adam dan hawa ada 6 lagi novel yang akan di adaptasi menjadi drama dan juga telefilem , 7 novel yang popular ni merupakan antara 10 novel terbitan Alaf 21 yang mencatat jualan tertinggi melebihi 80 000 unit. Mengenai pemilihan 7 novel ini semestinya berdasarkan populariti selain jalan cerita yang berbeza-beza, menarik dan sarat dengan pengajaran. 7 novel popular yang dimaksudkan antaranya Jauh, Manisnya Cinta, Kau Yang Satu, Tiada Yang Kedua, Kau Untukku, Bayangan Rindu serta Adam dan Hawa. Semuanya akan ditayangkan menerusi saluran Astro Warna dan Astro Citra. Nampaknya kalau nak tengok 7 cerita ni kenalah langgan pakej Mustika.(saya dah!).

Dalam semua 7 novel ini, 6 daripadanya akan diadaptasi kepada telefilem manakala yang satu lagi novel Adam dan Hawa akan diadaptasi kepada drama bersiri. Kumpulan indie Hujanakan menghasilkan lagu tema untuk drama ni nanti. Ada 3 novel Aisya Sofea dan 2 novel Anis Ayuni yang termasuk dalam list ni. Aisya Sofea dan Anis Ayuni merupakan Top 5 Novelis Popular Alaf 21

Read More

Keputusan terengganu vs negeri sembilan dalam merebut Piala Malaysia

Debaran Keputusan Terengganu vs Negeri Sembilan Piala Malaysia

Keputusan Final Piala Malaysia

Berdebar kan tunggu keputusan Terengganu Vs Negeri Sembilan yang akan berentap bagi merebut Piala Malaysia di pusingan akhir pada 29 oktober 2011. Segala teka teki akan terjawab bagi siapa bakal menjuarai Piala Malaysia 2011. Radio dan Televisyen Malaysia (RTM) akan menyiarkan secara langsung aksi perlawanan akhir Piala Malaysia 2011 antara Negeri Sembilan dan Terengganu, Sabtu ini. Siaran langsung di saluran TV1 dari Stadium Shah Alam itu bermula jam 8.40 malam. Tak ketinggalan juga Astro akan menayangkan perlawanan ini secara live dari Astro Arena jam 8 malam .

Keputusan terengganu vs negeri sembilan dalam merebut Piala Malaysia

Walaupun dilanda sedikit kontroversi dengan harga tiket perlawanan Akhir Piala Malaysia yang melonjak naik mencecah RM50 , dan setiausaha FAM menyatakan penyokong berhak memboikot perlawanan akhir Piala Malaysia , diharapkan para penyokong tetap bersemangat untuk datang ke stadium ,untuk memberikan sokongan terhadap pasukan Perlawanan Akhir Piala Malaysia masing2.

Petikan Berita mengenai Harga tiket Piala Malaysia , Laman Web FAM yang di godam serta banggunan FAM disimbah cat.

Read More

Baby , Una , Kakak Di sri pentas

Ubat Pandai Kata Una , DHA dari uncle blog Untuqsemua.com

Kenalkan Uncle blog Untuqsemua.com yang telah baik hati mengirim pelbagai goodies untuk pembaca blog puanbee.com dan memberi sebotol ubat pandai untuk anak-anak saya hehehe .. Ubat pandai ? Kenapa tak ubat kuat ? jeng jeng jeng .. Biasa lah anak-anak diorang kan banyak tanya , so masa DHA ni sampai saya testing lah nak beri pada diorang , masaalah DHA yang berwarna putih ni memang berbau kuat piauuuu kata orang , so jenuh juga pujuk diorang , biasa diorang ambil DHA yang ada perasa oren tu , jangan harap lah diorang nak makan DHA putih.

Baby , Una , Kakak Di sri pentas

Read More

Promo Nilapura Episod 1 (Aksi Tv3)

Nilapura Episod 1 akan mula di tayangkan pada 31 october 2011. Drama Nilapura
akan di tanyangkan menggantikan Drama Supermak dalam slot Aksi di TV3 , Drama Nilapura terbitan KL Motion Pictures ini diarahkan oleh Wan Hasliza Wan Zanuddin dan ia dibintangi oleh barisan pelakon lama dan baru seperti Hilal Azman, Jue Aziz, Zarina Zainuddin, Rosnah Johari, Memey Suhaiza, Ryzal Jaafar, Amar Ashraf dan Ramona Zamzam.

Read More

CHE GAYAH ISMAIL/TIMBALAN KETUA PENGARAH ( RAMALAN ) JABATAN METEOROLOGI

Episod hujan lebat | Monsun Timur Laut

Tadi beriya nak bawak anak-anak pergi main di taman dah janji dari minggu lepas lagi , tapi asal petang je hujan , bukan sikit-sikit hujannya , diselangi petir dan guruh berdentum di langit tu, anak-anak jadi takut , nasib budak-budak faham , tak de merengek-rengek nak ke taman tu tapi haruslah banyak soalan yang keluar …siap keluar ayat

“Ibu hujan ni dasyat kan sampai kereta boleh rosak “

“mana ada , kereta tu yang memang dah nak rosak “

“tapi kenapa tiap kali hujan je kereta akan rosak kat jalan atas tu”

Disebabkan rumah tinggi berhampiran pula MRR2 , jadi boleh nampak banyak kereta , asal hujan je ada kemalangan , kereta rosak dan “jem” dan sebagainya , jadi hati-hati lah jika memandu ketika hujan , malang tak bebau kan. Rupanya sekarang Malaysia tengah mengalami Monsun Timur Laut , Baru terbaca dari website TV3 , Hujan Petir ini akan berakhir hingga bulan Mac tahun hadapan ..fuhhyoo lama tu kan ..

Read More

Ost Ombak Rindu Dan Lirik

Ombak Rindu adalah sebuah Cerita yang membawa tema drama percintaan ini memulakan penggambarannya mulai pertengahan Julai tahun lalu , menggunakan lokasi sekitar Kuala Lumpur, Alor Setar, Yan, Kuala Kerpan, Langkawi, Padang Besar (Perlis) dan Danok (Thailand). Ombak Rindu yang ditangani Osman Ali ini, diterajui oleh Aaron Aziz sambil diapit dua aktres terkenal tanah air, Lisa Surihani dan Maya Karin. Akan menemui penonton dipawagam pada 1 Disember 2011.

Ost Ombak Rindu Dan Lirik nyanyian Hafiz Af dan Adira

Adira :

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tengok video , kalau dengar banyak – banyak kali saya menagis ! Dah memang saya ni jiwang orangnya kadang-kadang tak de menda pun dah sedih bagai nak rak , ermm.. erm.. korang macam saya tak ? tapi ada kadang-kadang tu tak berapa jiwang keras kepala , degil dan sebagainya .. tapi bila duk sesorang , dengar lagi perasaan macam- macam datang .. ombak kot! hehe.. layan je lagu ni ..

Sinopsis Ombak Rindu

Sumber : CThoney

Produk Redianze

Review Redianze Untuk Rawat Mata Dan Kulit

Meh nak review produk Redianze ni untuk kali pertama saya guna dan rasa produk ini. Jujurnya lepas guna produk Redianze collagen ni , saya dapat rasa perubahan ketara pada masaalah sembelit hahah itu masaalah saya sejak lepas melahirkan anak pertama sehingga sekarang anak dah 3 pun , entah lah mengikut kata doktor saya kurang makan makanan serat. mungkin kot! Ala tapi datin – datin dan artis-artis kat luar sana pun ambik collagen tau kalau nak cantik , dan kulit gebus ?haha..cuma diorang tak cakap lah , mana boleh cakap rahsia tu .

Produk Redianze
Produk Redianze

kandungan redianze ni adalah ?:

6,000 kali lebih kuat dari Vitamin C
3,000 kali lebih kuat dari Resveratrol dan Quercitin
800 kali lebih kuat dari CoQ10
560 kali lebih kuat dari Epigallocatechin Gallate
550 kali lebih kuat dari Vitamin E
75 kali lebih kuat dari Asid Alfa-Lipoik

Kehebatan Produk ni

AstaREAL? P2AF – “antioksidan terkuat” dalam dunia dihasilkan dari ekstrak semulajadi mikroalga untuk memusnahkan radikal bebas. Dengan membasmi gejala diakibatkan oleh redikal bebas, ianya dapat menyerlahkan keremajaan kulit secara menegang, menganjal dan mengurangkan kedutan pada kulit. Mengembalikan keseimbangan antioksidan semulajadi kulit yang menlindungi membran sel daripada pengoksidan semulajadi kulit yang melindungi membran sel daripada pengoksidan lipid oleh sinaran UV. Menghalang proses keradangan yang disebabkan oleh pengaruh oksidasi bagi membolehkan penyembuhan struktur kulit berlaku di samping mengekalkan kelembapan pada kulit.

Hydrolyzed Marine Collagen Peptide – Kalogen diperlukan untuk membaikpulih dan membina semula kulit, sendi dan organ dalaman. Ia diuraikan kepada rantaian peptida dan asid amino yang halus melalui proses enzimatik bagi memudahkan penyerapan oleh sel badan. Dengan mensasarkan jaringan kolagen, ia membangun dan menguatkan jaringan ini bagi mengembalikan ciri-ciri keremajaan.

Prunus Persica Extract – Kaya dengan vitamin, fiber, zat besi dan potasium yang mustahak bagi meningkatkan keutuhan dan kecantikan kulit.

Vitamin C – Asid askorbik bagi merangsang penghasilan kolagen.

Redianze rawat mata , katarak , kelesuan
Redianze rawat mata , katarak , kelesuan

Baca semua di atas dulu sebelum beli hehe .. Yang penting rasanya tu , bagi saya boleh tahan , ada rasa mcm jambu batu , macam carrot pun ada , semulajadi lah rasanya , kalau korang biasa minum jus carrot susu tu korang tau rasanya ala-ala gitu lah , dapat tahu redianze collagen ni di buat dari apa.

Produk Redianze
Produk Redianze

Saya sebenarnya nak kan ini je ” Mencegah katarak, kelesuan mata serta kemerosotan akomodasi mata ” Mata saya siyez semakin teruk asyik duk hadap laptop aje .. bila drive rasa macam ade benda duk halang pemandangan , ritu dah buat spek mata ?, malas betul pakai atau letak apa-apa kat mata ni, contact lens lagi ler , ?kita yang rajin menghadap laptop ni memang tak elok untuk mata , mata cepat letih lesu , lama-lama dapat penyakit mata , Kalau korang tengok pun mata saya memang kemerah merahan , sampai satu tahap kadang-kadang boleh migrain hanya kerana mata terlalu letih , kena tidur baru ok ! risau juga sudahlah malas minum jus carrot yang kaya vitamin tuk mata , eh minum ok , nak buat tu payah sikit ..so cuba lah redianze ni untuk dapatkan mata yang cantik , jelas tak de masaalah dan juga kulit yang cantik seolah-olah di botox hahaha .. kemain!

Baru minum 4 paket ! kulit memang rasa lembab dan muka nampak berkilat sikit .. hehe napa saya suka benda cam ni ? ada tak pembaca yang gila sama saya suka benda-benda gini ?

Nak Order ? Pergi sini saya pun order dari situ lah , siap tanya dekat ownernya , kalau minum 6 hari je ade kesan ke ? dia dengan yakinnya jawab , cuba dulu baru tau ! ok .. i try ..