( Gambar )pra perkahwinan Nabil dan Zira

Dah ada gambar pra perkahwinan Nabil dan Zira , sangat comel lah diorang ni , kreatif pun ye jugak.. jeles puanbee melihatnya ..kehkehkeh .. (kalau cukup 30 tahun perkahwinan puanbee nak gak wat cam ni leh ???? ) hahah #berangan.

Petang ini, Nabil & Zira dijadualkan akan mengikatkan tali pernikahan mereka di i-City, Shah Alam. OHBULAN! dengan kerjasama Festival Pengantin akan membawa laporan siaran langsung pernikahan mereka secara eksklusif untuk anda.

Petikan : ohbulan

Read More

Pencinta AVON BUTIK !

Ya bee pencinta AVON BUTIK yer..rasanya dah hampir 12 tahun guna produk Avon nih…hish bukan make-up jer tau..bee suka minyak wangi Avon..Bee suka Bra Avon..bee suka … suka .. dan suka lah..macam-macam..hihi,,korang tahu ker Avon ? tipulah kalau tak tahu kan..Bra dia best woo~ antara semua jenama bee pilih Avon..harga pun berpatutan dan berkualiti..

teringat dulu masa sekolah bee simpan duit belanja semata-mata nk beli produk Avon nih..keh keh yang tukang jual pulak cikgu kat sekolah tuh bayar bulan yer kalau sikit beli bayar rm5 sebulan kalau banyak bayar rm10…keh keh alahai lawak lah kalau teringat kenangan2 lama nih…Siap kait pinang , belah , jemur dan juai dapat jer duit pergi butik Avon…dulu lah hihihi…manalah tak dulu kurus sekarang gedempom kan…

Baru-baru nih pergi butik avon ..beli barang sikit.Ynag 2 tu korang tau lah apa kan ???.alaaaa gincu tu “terbeli” lah..tak plan pun…En kay potpet pot pet bebel , dia tak suka bee pakai gincu heee~tak berseri lah tak bergincu…kan kan kan..

Pastu dapat percuma coin purse nih , berebut dengan si kakak ouls..wah pandai anak ibu tu nak pergi sekolah bergaya! tapi bee tak kasi..kakak buat2 merajuk!

Tengok dekat sikit, cantik kan…kakak pujuk dan pujuk untuk dapatkan purse nih , bee pun mengalah lah.. kay dah geleng kepala tengok bini dia gaduh dengan anak haaa! tapi bee bagi bersyarat..di sebab kan kakak nih “Rajin sangat” bilik selalu di susun atur sampai tak lalu dah bee nak memandang nyer jadiiii…bee buat contest kat dia…eh ! korang jgn tak tahu contest blog dah berjangkit ker rumah bee..haahaa ingat blog je ada contest ?..erm syarat-syarat yang bee pertandingkan ialah ..kakak kena kekalkn bilik yang kemas seperti yang ibu dah kemas selama sebulan..kalau kemas tiap-tiap hari boleh lah dapat purse tu…kita tunggu dan lihat lah ok tak bilik dia…hihi.. kakak sahut cabaran tuh ..wah ! bagus anak ibu pantang mengalah…

Tapi contest nih di anjurkan diam2 heheee…nanti una tau kantoi..nanti una pulak kecoh nak benda alah tu…sekali lagi kay geleng kepala…ah ! biarlah bee nak ajar anak2 bee berdikari macam bee dulu2 jer bukan macam kay anak manja! hikss.. peace abang !!!
Dan kali terakhir Kay geleng kepala bila mengenangkan anak dia semua perempuan bukan sorang tapi tiga orang mengikut jejak langkah ibu dengan hati-hati!! waa!! hati-hati yer…kay cakap jenuh lah dia nak beli baju kecik, baju besar, tudung kecik , tudung besar , make-up bagai..hihi
pesanan buat kay..nasiblah abang “terlajak perahu boleh di undur, terlajak beranak tak dapat buat apa-apa”
keh keh keh best tak pantun tu ?
korang suka Avon tak ?

Pilih Hadiah Misteri & Lemang Daun Pisang

Pilih punya pilih untuk membeli hadiah yang bakal diberi kepada pemenang yang sepatutnya menerima hadiah , tapi penaja missing gitu.. so korang … sabar erk.. dah dekat hujung bulan nih, tunggu masuk bulan october lah .. next kempen alang-alang tu .. hehehe …

Aku dan Avon
Aku dan Avon

Dua tiga hari ni sibuk sikit ..kitaorang nak buat makan-makan dengan geng surirumah di sini , saya sorang je yang boleh drive so memang kena jadi driver kepada ahkak-ahkak jiran saya jika mereka hendak beli barang banyak-banyak huwaa.. letih juga jadi driver di kl ni , pepaham sudah jem tu yang tak boleh tahan ..

Pernah dengar lemang daun pisang ? saya bercerita dengan ahkak-ahkak disini , mereka tak pernah dengar malahan buat lemang itu .. malam ni juga saya kena lah jadi cikgu sekejap mengajar ahkak-ahkak disini cara-cara buat lemang daun pisang .. esoknya ada jamuan hari raya kitaorang …

Risau pula..sebenarnya lama dah tak buat lemang tu .. tak jadi ke .. naya pulut orang .. hehehee .. cikgu tak bertauliah gini ler ropenya…

So korang layan je ler update cerita serba ringkas di blog puanbee , lalalalala….

sekian ,
Kami dah tanam pokok kunyit , sambut seruan kerajaan gitu …

Poster Putri yang Ditukar tv3

Sinopsis Sinetron Putri Yang Di Tukar

Sinetron Puteri Yang DiTukar ini baru sahaja ditayangkan di TV3 bermula pada 27 September 2011 setiap hari isnin hingga khamis pada pukul 2 petang. Sinetron ini dilakonkan oleh barisan pelakon terkenal indonesia seperti Rezky Aditya, Nikita Willy, Yasmine Wildblood, Glenn Alinskie, Citra Kirana, Marini Zumarni. Terdapat alternatif lain jika anda ingin menyaksikannya juga, anda boleh menonton secara online di youtube.

Poster Putri yang Ditukar tv3
Poster Putri yang Ditukar tv3

Sinopsis Putri Yang DiTukar

Amira dan Zahira memiliki kehidupan yang berbeda. Amira hidup sederhana bersama kedua orang tuanya, Ihsan dan Utari. Sedangkan Zahira hidup mewah bersama kedua orang tuanya, Prabu dan Aini, serta ibu tiri Selena dan kakak tiri Meisya.

Tidak seperti Amira yang hidup penuh cinta dalam keluarganya. Sedangkan Zahira, walaupun mendapatkan kasih sayang yang berlimpah dari kedua orang tuanya, tetapi ia selalu mendapat perlakuan tidak baik dari Selena dan Meisya. Arman lah, supir pribadinya, satu-satunya orang di rumah yang tahu perihal itu, dan selalu membuat Zahira tegar.

Tanpa seorang pun tahu, Zahira sebenarnya adalah anak Ihsan dan Utari. Sedangkan Amira adalah anak Prabu dan Aini. Wisnu yang dendam pada Prabu karena telah membuatnya cacat, menukarkan kedua bayi tersebut yang lahir bersamaan. Wisnu ingin memberi Prabu pelajaran, karena ia mengasuh anak dari musuh bubuyutannya, Ihsan, yang adalah cinta sejati istri keduanya, Aini. Wisnu pun yang pernah berjanji untuk menjodohkan anaknya dengan anak Ihsan dan Utari pun menitipkan anaknya ke Surti, pembantu di keluarga Prabu. Dan anaknya itu adalah Arman.

Kerumitan terjadi saat masing-masing keduanya dipertemukan, Amira dan Zahira. Amira pun bertemu secara tidak sengaja dengan Prabu dan Aini. Amira pun bertemu dan berkenalan dengan Zahira dan Arman, saat ia mengalami kecelakaan karena hampir ditabrak oleh pemuda kaya bernama Rizqi.

Amira semakin bingung ketika Prabu, Aini & Zahira datang ke pemakaman ayahnya, Ihsan. Amira yang sedang bersedih langsung shock ketika Prabu mengenalkan namanya, karena Amira mendengar bahwa Prabu lah yang menyebabkan ayahnya meninggal dunia.

Waktu pun terus bergulir, dan mereka semua seperi hidup dalam lingkaran yang tidak terputus. Akankah kebenaran akan terungkap? Bagaimanakah reaksi Amira dan Zahira ketika tahu kebenarannya?

Kepada peminat sinetron tu boleh lah ikuti sinetron ini setiap hari ya ibuk ibuk sekalin 🙂

Kredit gambar : Time to time

Lirik Lagu Tema Solehah Program Realiti Tv AL-Hijrah

SOLEHAH merupakan sebuah program realiti yang berusaha mencari pendakwah wanita. Disamping mempunyai ciri keibuan, mereka yang terpilih adalah merupakan seorang pemidato yang baik serta berupaya menyampaikan ilmu didada dengan berkesan kepada masyarakat.

Sedap juga lagu tema Solehah ni ..siapa tengok rancangan ni ? baru 3 episod ..

Lagu Tema Solehah.
Nyanyian: Badri Ibrahim
Lagu: Farihin Abd Fatah

Dialah pasangan
Pengaruh kelembutan
Bimbanglah dengan bimbingan
Cetusan membahgiakan
Kau wanita terbilang
Tabah, cekal, bertandang
Kerna kau
Lahirkan penerus jasa
Kau solehah
Bahkan nyawa kau pertaruhkan
Agar nur iman terpelihara

( Video ) Lagu Tema Solehah
Read More

(Gambar) Punca Subang Empire Meletup | Empire Subang Explode

Baru je tengok berita terkini tv3 jam 12 tengah hari , baru tahu malam tadi subang empire nih meletup , adoi ketinggalan zaman , tapi tengok macam di bom je kan .. tapi tak jangan risau …Menurut laporan berita terkini tv3 kejadian berpunca dari letupan tangki gas bawah tanah di bangunan tersebut, 4 orang tercedera dan manakala 300 orang yang lain diselamatkan dan dipindahkan

Letupan kuat yang menggegarkan pusat membeli belah Empire Gallery Subang

empire-subang-meletup
empire-subang-meletup
Sumber dari Twitter @NazihaKhan dan yanmieonline

Petikan berita harian

SUBANG: Polis sebentar tadi mengesahkan kejadian letupan kuat yang menggegarkan pusat membeli belah Empire Gallery pada jam 3.30 pagi tadi sehingga mencederakan empat individu.
Ketua Polis Daerah Subang, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar, berkata punca kejadian Letupan di pusat membeli belah Empire Gallery Subang masih disiasat dan laporan terkini akan dikeluarkan pasukan bomba serta Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (DOSH).
Letupan di bahagian bawah bangunan Empire Gallery Subang itu mengakibatkan cermin bangunan pecah membabitkan tiga kedai makan.”Dua daripada mangsa adalah warga asing yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di situ manakala dua lagi warga tempatan.”Semua mangsa dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Read More

Jadual Cuti Umum 2012 & Cuti Sekolah 2012 | Malaysia School Holidays & Public Holidays 2012 Calendar.

Salam Jadual Cuti Umum tahun 2012 telah pun di keluarkan , pejam celik pejam celik dah pun sampai ke penghujung tahun 2011 , dengan berakhirnya tahun 2011 ni , apa perancangan anada untuk tahun 2012 pula ? melancong kah ? ermm bagi saya merancang sekolah anak-anak je .. bagi tahun 2012 dah dua orang anak saya bersekolah ..Jadual Cuti Umum Dan cuti sekolah di Malaysia mengikut Negeri 2011 – Boleh didapati Disini
Update on 09-09-2011: School Holidays for both Malaysia and Singapore have been updated.

Malaysia School Holiday:
10.03.2012 – 18.03.2012
26.05.2012 – 10.06.2012
18.08.2012 – 26.08.2012
10.11.2012 – 01.01.2013
* In Kedah, Kelantan and Terengganu, holidays start and end a day earlier

Holidays

Date Holiday Applicable to
1 Jan (Sun) New Year All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu
14 Jan (Sat) Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
15 Jan (Sun) Sultan of Kedah’s Birthday Kedah only
23 Jan (Mon) Chinese New Year National
24 Jan (Tue) Chinese New Year (2nd Day) National except Kelantan and Terengganu
1 Feb (Wed) Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
5 Feb (Sun) Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
National
7 Feb (Tue) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
4 Mar (Sun) Anniversary of Installation
of Sultan of Terengganu
Terengganu only
6 Apr (Fri) Good Friday Sabah & Sarawak only
15 Apr (Sun) Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 Apr (Thu) Sultan of Perak’s Birthday Perak only
1 May (Tue) Labour Day National
5 May (Sat) Vesak Day National
7 May (Mon) Hari Hol Pahang Pahang only
17 May (Thu) Raja Perlis’ Birthday Perlis only
30 May (Wed) Harvest Festival Sabah & Labuan only
31 May (Thu) Harvest Festival Sabah & Labuan only
1 Jun (Fri) Hari Gawai Sarawak only
2 Jun (Sat) Hari Gawai Sarawak only
2 Jun (Sat) Agong’s Birthday National
17 Jun (Sun) Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 Jul (Sat) Georgetown World Heritage City Day Penang only
14 Jul (Sat) Penang Governor’s Birthday Penang only
20 Jul (Fri) Sultan of Terengganu’s Birthday Terengganu only
21 Jul (Sat) Awal Ramadan * Johor, Kedah & Malacca only
6 Aug (Mon) Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only
19 Aug (Sun) Hari Raya Puasa * National
20 Aug (Mon) Hari Raya Puasa * National
31 Aug (Fri) National Day National
8 Sep (Sat) Sarawak Governor’s Birthday Sarawak only
16 Sep (Sun) Malaysia Day National
6 Oct (Sat) Sabah Governor’s Birthday Sabah only
13 Oct (Sat) Malacca Governor’s Birthday Malacca only
24 Oct (Wed) Sultan of Pahang’s Birthday Pahang only
26 Oct (Fri) Hari Raya Haji * National
27 Oct (Sat) Hari Raya Haji (2nd Day) * Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu Only
11 Nov (Sun) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
12 Nov (Mon) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
13 Nov (Tue) Deepavali National
15 Nov (Thu) Awal Muharram (Maal Hijrah) National
22 Nov (Thu) Sultan of Johor’s Birthday Johor only
11 Dec (Tue) Sultan of Selangor’s Birthday Selangor only
20 Dec (Thu) Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
25 Dec (Tue) Christmas National

Sekian harap boleh lah merancang apa-apa aktiviti untuk tahun 2012 nanti dengan adanya kalendar 2012 ?ini kan ..

 

foundation mary kay yang best!

Ada Beza Tak Foundation Mary Kay dengan Foundation Lain ?

Saya dapat foundation free , korang ada ?? jangan jeles na.. oleh kerana saya dah lama teringin nak tengok a.k.a membelek-belek dulu sebelum membeli foundation jenama Mary Kay dari puan Juenita , so puan Juenita datang memberi terus foundation tu kat saya ..perghhh .. ” jue ko memang terbaikkkk ”

Masa jue datang punyalah seronok berborak dan melayan anak-anak sampai kitaorang lupa untuk bergambar .. hukhuk sedih ..tak pe next time kita jumpa lagi ..

foundation mary kay yang best!
foundation mary kay yang best!

Kulit saya jenis kuat berpeluh , bila pakai make-up , apa-apa make-up lah mesti tak kekal lama , so benda paling nak nampak kan kulit cantik adalah foundation , lain-lain tu tak ler kisah sangat heheheh .. kulit dah lincin okey ye! tapi tetap nampak tak serata, gelap , kusam dan sebagainya ..

Eh suri rumah tak perlu lah berfoundation bagai ..

Sapa kata ? Perempuan tetap perempuan walaupun suri rumah , kalau perempuan tak buat semua ni seolah-olah hidup tak meriah ..setuju tak ? heheheh …

Setakat ni saya hanya sesuai pakai satu je jenis foundation , iaitu jenama Mustika ratu , jenis stick … itu je yang sesuai dan selesa pun tak boleh pakai lama-lama sebab foundation itu jenis menutup liang pori-pori , bila pakai lama sikit mula rasa ada benda menebal di muka ni ..

Saya memang dah selalu mencuba foundation , kebanyakkannya buang je tak pun bagi kat adik-adik sebab tak sesuai ..sayang duit weiii ..

sebelum pakai apa-apa
sebelum pakai apa-apa

Tapi lepas cuba foundation mary kay ni best juga , tubenya kecik je korang .. tapi nak pakai nya hanya ambil sedikit , picitkan dihujung jari ..titikkan di muka dan sapu rata ..

Mula-mula saya punyalah picit dan tenyeh banyak-banyak macam foundation lama saya .. sudahnya dah rupa opera cina , basuh sekali guna sabun tak tanggal pula tu .. lepas basuh berkali-kali ..saya cuba sapu lagi ..ambil sedikit je ..dan sapu rata ..lepas tu muka saya berpeluh balik macam biasa .. dan foundatin Mary Kay tak tanggal dan tetap selesa dimuka saya .. itu yang penting ..

selepas pakai foundation Mary Kay
selepas pakai foundation Mary Kay

Korang boleh tengok sendiri lah muka saya tanpa foundation dan dengan foundation .. hahah .. tudia siap tunjuk bukti lagi uh… bukan nak bodek-bodek ke apa , Mary Kay memang best lah korang .

Saya walaupun duk rumah je , tapi saya malu kalau muka tak berbedak depan suami .. korang cam mana ?

Sekian
Nak beli foundation marykay leh ler email je pada Juenita ( juanitaasani@yahoo.com ) atau telefon beliau di 019-3049345

Dan satu lagi , kita rancang nak buat perjumpaan KSRS termasuk buat aktiviti yang menarik , kita buat hand spa , lips spa , eye care , facial session , make-up session .. dan banyak lagi ..korang nak tak join ????