(Lagu Tema Ustazah Pilihan) Lirik & Video – Warisan Hawa

Share

Salam. Dengarkan lagu tema Ustazah Pilihan, Warisan Hawa nyanyian Farah Anuar (AF2). Lagu dan lirik oleh Edry Abdul Halim. Sedap juga lagu ni .. boleh ler.. sekali dengar dah macam suara dato siti nurhaliza je dah ..

USTAZAH PILIHAN - Lirik - Warisan Hawa (Lagu Tema Ustazah Pilihan)

USTAZAH PILIHAN


Continue reading

( Gambar )pra perkahwinan Nabil dan Zira

Share

Dah ada gambar pra perkahwinan Nabil dan Zira , sangat comel lah diorang ni , kreatif pun ye jugak.. jeles puanbee melihatnya ..kehkehkeh .. (kalau cukup 30 tahun perkahwinan puanbee nak gak wat cam ni leh ???? ) hahah #berangan.

Petang ini, Nabil & Zira dijadualkan akan mengikatkan tali pernikahan mereka di i-City, Shah Alam. OHBULAN! dengan kerjasama Festival Pengantin akan membawa laporan siaran langsung pernikahan mereka secara eksklusif untuk anda.

Petikan : ohbulan

Continue reading

Pencinta AVON BUTIK !

Share

Ya bee pencinta AVON BUTIK yer..rasanya dah hampir 12 tahun guna produk Avon nih…hish bukan make-up jer tau..bee suka minyak wangi Avon..Bee suka Bra Avon..bee suka … suka .. dan suka lah..macam-macam..hihi,,korang tahu ker Avon ? tipulah kalau tak tahu kan..Bra dia best woo~ antara semua jenama bee pilih Avon..harga pun berpatutan dan berkualiti..

teringat dulu masa sekolah bee simpan duit belanja semata-mata nk beli produk Avon nih..keh keh yang tukang jual pulak cikgu kat sekolah tuh bayar bulan yer kalau sikit beli bayar rm5 sebulan kalau banyak bayar rm10…keh keh alahai lawak lah kalau teringat kenangan2 lama nih…Siap kait pinang , belah , jemur dan juai dapat jer duit pergi butik Avon…dulu lah hihihi…manalah tak dulu kurus sekarang gedempom kan…

Baru-baru nih pergi butik avon ..beli barang sikit.Ynag 2 tu korang tau lah apa kan ???.alaaaa gincu tu “terbeli” lah..tak plan pun…En kay potpet pot pet bebel , dia tak suka bee pakai gincu heee~tak berseri lah tak bergincu…kan kan kan..

Pastu dapat percuma coin purse nih , berebut dengan si kakak ouls..wah pandai anak ibu tu nak pergi sekolah bergaya! tapi bee tak kasi..kakak buat2 merajuk!

Tengok dekat sikit, cantik kan…kakak pujuk dan pujuk untuk dapatkan purse nih , bee pun mengalah lah.. kay dah geleng kepala tengok bini dia gaduh dengan anak haaa! tapi bee bagi bersyarat..di sebab kan kakak nih “Rajin sangat” bilik selalu di susun atur sampai tak lalu dah bee nak memandang nyer jadiiii…bee buat contest kat dia…eh ! korang jgn tak tahu contest blog dah berjangkit ker rumah bee..haahaa ingat blog je ada contest ?..erm syarat-syarat yang bee pertandingkan ialah ..kakak kena kekalkn bilik yang kemas seperti yang ibu dah kemas selama sebulan..kalau kemas tiap-tiap hari boleh lah dapat purse tu…kita tunggu dan lihat lah ok tak bilik dia…hihi.. kakak sahut cabaran tuh ..wah ! bagus anak ibu pantang mengalah…

Tapi contest nih di anjurkan diam2 heheee…nanti una tau kantoi..nanti una pulak kecoh nak benda alah tu…sekali lagi kay geleng kepala…ah ! biarlah bee nak ajar anak2 bee berdikari macam bee dulu2 jer bukan macam kay anak manja! hikss.. peace abang !!!
Dan kali terakhir Kay geleng kepala bila mengenangkan anak dia semua perempuan bukan sorang tapi tiga orang mengikut jejak langkah ibu dengan hati-hati!! waa!! hati-hati yer…kay cakap jenuh lah dia nak beli baju kecik, baju besar, tudung kecik , tudung besar , make-up bagai..hihi
pesanan buat kay..nasiblah abang “terlajak perahu boleh di undur, terlajak beranak tak dapat buat apa-apa”
keh keh keh best tak pantun tu ?
korang suka Avon tak ?

Pilih Hadiah Misteri & Lemang Daun Pisang

Share

Pilih punya pilih untuk membeli hadiah yang bakal diberi kepada pemenang yang sepatutnya menerima hadiah , tapi penaja missing gitu.. so korang … sabar erk.. dah dekat hujung bulan nih, tunggu masuk bulan october lah .. next kempen alang-alang tu .. hehehe …

Aku dan Avon

Aku dan Avon

Dua tiga hari ni sibuk sikit ..kitaorang nak buat makan-makan dengan geng surirumah di sini , saya sorang je yang boleh drive so memang kena jadi driver kepada ahkak-ahkak jiran saya jika mereka hendak beli barang banyak-banyak huwaa.. letih juga jadi driver di kl ni , pepaham sudah jem tu yang tak boleh tahan ..

Pernah dengar lemang daun pisang ? saya bercerita dengan ahkak-ahkak disini , mereka tak pernah dengar malahan buat lemang itu .. malam ni juga saya kena lah jadi cikgu sekejap mengajar ahkak-ahkak disini cara-cara buat lemang daun pisang .. esoknya ada jamuan hari raya kitaorang …

Risau pula..sebenarnya lama dah tak buat lemang tu .. tak jadi ke .. naya pulut orang .. hehehee .. cikgu tak bertauliah gini ler ropenya…

So korang layan je ler update cerita serba ringkas di blog puanbee , lalalalala….

sekian ,
Kami dah tanam pokok kunyit , sambut seruan kerajaan gitu …