Kasih Alia Sinopsis Drama Tv3

Drama kasih alia akan menggantikan drama dewa cintaku ye , ermm dewa cintaku pun tk berapa layan sangat . sebab waktu tayangan nya tu jan 7 malam kan..Drama 26 episod ini akan diayangkan sepanjang bulan ramadhan kelak.


Lirik lagu dan download link Teriakan Kalbu nyanyian fida ibrahim [link]
sinopsis

sila ke sini .. malas taip daa~ ok esok sambung cerita PB kemana erkk.. malam ni rehat dulu …

Ost Laila Manja | Lirik Lagu Perpisahan Ini

Ost laila manja

nyayian aizat , ermm suka aizat so saya share sini hehe.. banyak dah koleksi aizat di blog ini sebenarnya .. sedap sungguh suara aizat ni sebenarnya … tapi tak leh lawan chipsmorelah , chipsmore lagi sedap dimakan..

Lirik Lagu Perpisahan Ini

kredit to lirik lagu.biz
Read More

jalan-jalan dgn ayah

Mesin Mogok ..

Pergi jalan-jalan kelmarin , ingat nak survey mesin basuh baru .. tipah tertipu lah .. sekali jalan hanya untuk survey tengok-tengok dan en suami ku cakap …” tak pe lah nanti abang tengok dulu mesin tu ”

alamak sungguh tak bestlah ….

Kononn… haha .. ingat tak saya pernah cerita kan mesin basuh rosak .. last-last selepas 2-3 hari tak ” on ” mesin tu , mesin dah pun boleh berfungsi semula sendiri ..ceh .. agaknya mesin basuh tu mogok kot..tak sempat si en suami saya nak repair.. adoi punah harapan nak mesin basuh baru ..
Read More

Tempat Untuk Lihat Anak Bulan Puasa 2011

Salam , sebelum ni saya pernah buat artikle bertajuk tarikh tengok anak bulan , tapi tiada tempat yang di nyatakan , so sekarang saya senaraikan nama

tempat untuk melihat anak bulan puasa bagi tahun 2011

Tarikh melihat anak bulan bagi menentukan permulaan puasa bagi umat Islam di seluruh Malaysia ialah pada petang Ahad ini, 31 Julai bersamaan 29 Syaaban 1432 Hijrah.

Menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, tempat melihat anak bulan adalah

Pontian Kecil di Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara (Melaka); Teluk Kemang (Negeri Sembilan); Bukit Melawati (Selangor); Pulau Angsa (Selangor); Bukit Jugra (Selangor), Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam (Selangor); Pantai Pasir Panjang (Perak); Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh (Pulau Pinang); Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda (Kedah); Pemandangan Indah, Pulau Langkawi (Kedah); Menara Alor Setar (Kedah).
Read More

myglobalnetwork

Myglobalnetworks.com Blog IT Berkenaan Komputer Dalam Bahasa Melayu

Artikle penghargaan buat penaja kontest hari raya 🙂

Hai semua ,

kalau korang mencari cara untuk format laptop sendiri ,
Kalau korang nak tahu dan sentiasa update dengan dunia teknologi ,
Kalau korang nak tahu tentang virus-virus komputer apa yang mengganas ,
Kalau korang nak buang virus di komputer korang ,
Kalau korang mencari seorang yang pakar mengenai komputer ,
kalau korang nak laptop percuma …

Read More

OST Ramadhan Terakhir | Lagu Tema Ramadhan Terakhir

Saat tengok drama ramdahn terakhir tu memang tertarik dengan lagu temanya , sangat sedap pulak telinga ni mendengar.. oh nama penyayinya pun saya tak pernah dengar..

Lagu tema untuk ramadhan terakhir ini di nyanyikan oleh Pompa Bensi , nak dengar layan you tube ni dulu , lagu ni memang susah nak cari , yang full version tak jumpa lagi . layan mana ada , nanti dah jumpa kita share disini ..

atau boleh layan

sinopsis ramadhan terakhir

link disini
Read More

Penaja Bertambah , Kriteria Pemenang Pun Di Tambah …

Salam .. Hai .. buat semua blogger.. saya tak tahu nak tulis bagaimana perasaan saya kerana .. saya rasakan selepas saya buat artikle cari penaja tu .. saya memang tak mengharapkan lebih , niat saya kalau ada rezeki tu adalah kan.. tapi allhamdulillah , penaja semakin ramai yang sudi menaja hadiah .. sangat-sangat berterima kasih kepada penaja semua .. saya dah janji jika anda menjadi penaja saya akan buat promosi , apa saja .. samaada blog penaja atau perniagaan penaja secara percuma , tapi itulah ada penaja yang juga tidak mahu dikenali .. terharu sangat .. tak tahu nak kata apa lagi ..

Sehingga ke hari ini , senarai hadiah makin bertambah .. saya akan pastikan setiap hadiah di beri seorang satu peserta , biar lebih ramai peserta yang membawa pulang hadiah , tak kiralah sikit atau banyak jumlah hadiah tersebut .. rugi siapa-siapa yang tak join kontest kali ini..

sebelum ni saya tak beritahu secara tepatkan bagaimana kriteria pemilihan ..ok sekarang saya senaraikan lagi kriteria yang akan ,menjadikan korang pemenang hehe..
Read More

Info : 10 Orang Terkaya Di Malaysia

Ini senarai 10 orang terkaya Di Malaysia .. amboi kayanya mereka ..sampai ku rasakan .. “Antara langit dengan bumi”

  1. Robert Kuok, 88. RM32,400 juta
  2. Ananda Krishnan, 68. RM19,723 juta 
  3. Tan Sri Quek leng Chan, 64. RM10,300 juta
  4. Tan Sri Lim Goh Tong, 89. RM9,670 juta
  5. Tan Sri Teh Hong Piow, 77. RM7,554 juta
  6. Tan Sri Lee Shin Cheng, 68. RM6,620 juta
  7. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, 56. RM4,289 juta 
  8. Tan Sri Lim Kok Thay, 55. RM2,600 juta 
  9. Tan Sri Tion Hiew King, 70. RM2,420 juta
  10. Tan Sri Yeoh Tiong lay, 77. RM1,552 juta

Banyaknya kan , juta-juta tuuu…senarai di atas diambil dari Majalah Malaysian Business “40 Richest Malaysians”.

Tapi bila melihat kekayaan Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, kita kena tahu kisahnya ketika beliau masih kecil. Di besarkan di rumah kayu yang tidak mempunyai kerusi, meja dan katil. Kini, menjadi bumiputera terkaya di Malaysia.. siapa sangka kan ?

hurmm.. PB nak verangan ..

Layan Sinopsis Drama Ramadhan Terakhir DiTv3

Layan Sinopsis Drama Ramadhan Terakhir DiTv3 Drama ini telah pun mula di tayangkan di tv3 mulai 26 julai , saya terlepas episod pertama .. biasalah semua pun terlepas 🙂 saya seorang ibu yang sibuk agaknya..Drama ini adalah pengganti kepada drama anissa kan .. harap2 best ..

Tajuk Drama : Ramadhan Terakhir
Siaran : TV3 – Slot Samarinda
Tarikh Siaran : 26 Julai 2011
Waktu Siaran : Selasa Hingga Khamis 10:30 Malam

Sinopsis Drama Ramadhan Terakhir DiTv3
Ramadan Terakhir mengisahkan Hisham seorang usahawan yang berjaya berusaha membimbing isteri dan anak-anaknya untuk kembali ke jalan yang benar di sisi agama Islam. Dia disahkan mengidap kanser kronik dan mempu untuk bertahan beberapa bulan saja lalu bertekad untuk membetulkan semula haluan hidup beliau yang begitu tercemar dengan pelbagai dosa sepanjang hidupnya.
Read More