SMALL GIVEAWAY DARI PUANBEE.COM-Sticky Post-

Share

Sticky Post sehingga giveaway tamat entri baru sila tengok di bawah ..nak komen klik tajuk dulu yer

Nak buat small giveaway buat korang ni kongsi rezeki ..ada sikit kita buat sikit-sikit je lah , ada banyak buat banyak-banyak insyallah ..moga rezeki bertambah …kali ni puanbee malas nak letak banyak – banyak syarat , buat yang simple-simple je sudah…

maka wujudlah “SMALL GIVEAWAY DARI PUANBEE.COM” Semua di jemput memeriahkan acara majlis !

Continue reading

Plan Lain Buat Lain

Share

Saya plan pagi-pagi buta nak pergi pasar pagi , kalau ke pasar sambil jalan-jalan beli barang dapur boleh juga keluarkan peluh , tapi sebaliknya terjadi , saya bangun mandi ..kejutkan baby ..bagi baby minum susu kemudian kejutkan kakak untuk bangun bersiap …then turn una di kejut kan…susahnya una nak bangun dan bersiap ..mak ehhh….kejut punya kejut sampai lah saya tak mampu kejut dia ..last-last layan blog , tengok-tengok dah jam 10 am…mana de lauk-lauk lagi di pasar tu ..peniaga pun tahu letih …ermm

Last-last petang kena juga beli lauk , stok lauk dah habis ..terpaksa lah ke carefour sebelah..dah pergi ke carefour tu faham-faham jo lah ..peluh sogan je nak keluarnya heheh!..apo laie….pantang ke sana mesti kena pau KFC ..hahah…eh KFC ada produk baru kan ? kami tak try pun , tak suka ….yang kakak tahu nya burger saja , una pulak ayam …baby kentang putar , sayur cubis tu dan roti ..ibunya tau nak snack plate..tak de makna nya kami nih nak beralih ke sajian lain..kenapalah KFC tak bg BE ke blog puanbee.com selaku peminat KFC ni ? muahaha…sebulan 4-5 kali melabur ke KFC tu…

ternak lemak di KFC

ternak lemak di KFC

Mahal tau makan di kfc tu ..huhu kopak ler mcm nih ..ayahnya gaji kecik-kecik , selera anak pula besar-besar ..kesian …ibu tersepit di tengah …ayah dan anak ….nak buat cam mana anak lebih lagi kot…

ternak lemak di KFC

ternak lemak di KFC

Tapi biasa jugak , selalu je makan tak habis budak-budak ni , kena tapau bawak balik..so sehari nih makan ayam je tanpa nasi ler.ibu memang pantang buang-buang makanan nih..dulu saya kecik-kecik nak makan KFC setahun sekali pun susah tau , bukan KFC je ayam pun ta dapat sebulan sekali..sebab tu saya tak suka anak-anak membazir dan buang makanan…tak baik…

ternak lemak di KFC

ternak lemak di KFC

Tambah-tambah zaman la nih barang mahal kan , lepas makan-makan pergi beli lauk dan sedikit buah – buahan …melayang-layang RM ..lecehnya kalau bawak anak-anak ..mesti kena bawak duit lebih juga..misallan kalau pergi sorang rm50 dah cukup lauk 2-3 hari tapi dengan mereka kena spend lebih , makan lah , mainan , buku-buku…so tadi ibu melabur…yang nak bebel kat sini …hujung bulan maaa~

ternak lemak di KFC

ternak lemak di KFC

Tapi tengok wajah kegembiraan anak-anak nih , memang tak kisah lah ..duit boleh cari kan kan kan..ayah kerja lah lebih kuat ..chaiyokk !!…Kakak ..makin besar makin kurus melidi , kuat makan , tidur ikut time ..tapi badan kurus makin hari ke hari sampai kan ada jiran-jiran tegur …”tak makan ke anak ko bee ?” “ni mesti tak cukup tidur nih aliya ..” erm entah tak tahu nak kata apa…saya senyum dengan sopan suntun ja …

ternak lemak di KFC

ternak lemak di KFC

Una pun dah mula nak kurus , kalau sebelum nih ..di antara deme bertiga una lah paling chubby dan bersemangat ..milo sebulan 2-3 kilo tuk dia..tapi dah nak kurus dah ..nanti ada ler orang menegur lagi…malas nak layan huhuhu…Lepas makan una cakap ..soooo goooodd ! manyak lah good ko una…!

So alkisahnya ..yang mana dah tinggal komen tu bee akan balas ..stay tune! hee dah nak dekat 100 komen tu bee kena rajin balas komen , dah janji kat diri sendiri mesti balas komen haa..apa daa puanbee ni kan…korang mesti rasa bee ngok ngek sikit…tapi itu lah semangat puanbee.com…

Gambar Majlis Perkahwinan Zed Zaidi

Share

Salam bahagia 🙂 Nak komen klik tajuk yer …

Baru je tengok gambar perkahwinan zed zaidi itu pun ada sekeping je..eh tak de ke orang nak tayang gambar mereka nih teringin jugak nak tengok ! huhuhu , Bagus lah kenai di facebook dan kahwin ramai orang yang cintanya kecundang jika kenal dari laman sosial nih ..apa-apa pun tahniah di ucapkan dan di doakan zed zaidi kekal bahagia sehingga ke akhir hayat bersama isteri …

Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil telahpun menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.

Gambar perkahwinan zed zaidi dan Natalia

Gambar perkahwinan zed zaidi dan Natalia

Majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, di sini dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.

Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.

Menurut Zed, dia tidak melakukan upacara pertunangan sebaliknya terus melangsungkan acara ijab kabul.

“Acara pernikahan nanti akan dibuat secara sederhana sahaja dengan dihadiri keluarga kami sahaja. Mereka minta agar dibuat secara tertutup manakala majlis resepsi baru kami menjemput rakan-rakan dan media,” ujarnya.

Bercerita tentang detik perkenalannya dengan wanita tersebut yang juga ahli perniagaan, Zed memberitahu mereka bermula sebagai rakan Facebook sehinggalah kemudian bertukar menjadi rakan perniagaan sebelum hadirnya bibit-bibit cinta.

kad jemputan kahwin zed zaidi  yang unik

kad jemputan kahwin zed zaidi yang unik

“Kami kenal di laman sosial Facebook sejak tahun 2008. Selepas itu saya tolong dia usahakan perniagaan dalam talian miliknya.

“Pada asalnya kami hanya rakan biasa sahaja sehinggalah selepas menunaikan umrah tahun lalu, saya mendapat petunjuk dialah calon yang paling sesuai untuk saya,” katanya.

Tambah Zed, Natalia merupakan seorang gadis yang memahami dan sentiasa setia dengannya.

“Dia sangat memahami kerjaya saya sebagai pelakon kerana dia pun dahulu pernah bekerja di TV3.

“Lagipun dia antara kawan yang sentiasa ada di sisi saya serta sanggup mendengar masalah saya,” ujarnya.

Ditanya tentang persiapan perkahwinan, Zed berkata, dia sedang dalam beberapa fasa terakhir untuk majlis tersebut.

“Semuanya keluarga sudah uruskan, saya sudah bercuti sejak 15 April lalu untuk urusan perkahwinan. Sekarang hanya tinggal beberapa perkara sahaja lagi yang belum selesai. Insya-Allah semua akan berjalan lancar,” ujarnya yang akan memberi tujuh dulang hantaran kepada pihak perempuan.

Zed turut merancang untuk membuka sebuah francais makanan bersama isterinya selepas bergelar suami isteri nanti.

Kad jemputan perkahwinan menyerupai facebook / unik dari zed zaidi

Kad jemputan perkahwinan menyerupai facebook / unik dari zed zaidi

Harap-harap zed zaidi baca nih haha…weekk tak semenggah yer puanbee!

Tolong Awek Aku Pontianak ! Trailer Dan Sinopsis

Share

salam bahagia 🙂

erm …sekarang nih banyak bebenor cerita hantu nya ,sekarang dah keluar pula cerita berunsur seram bertajuk tolong awek aku pontianak yang akan di tayangkan pada 7 julai , bee suka tapi kena tengok curi-curi sebab anak-anak kecil tak sesuai untuk tengok cerita berunsur seram , nanti diorang jadi penakut sapa nak tanggung ? ibu jugak yang susahnya hehee…kalau dulu bee agak susah nak follow filem2 nih , tapi sekarang dah senang kan ada astro first boleh je langgan lambat sikit dari orang lain tapi tak per…

Sinopsis Filem Tolong Awek Aku Pontianak

Percintaan dua dunia berbeza… Sebuah filem komedi seram yang mengisahkan Bob, berperwatakan lurus bendul dan baik hati yang bekerja di sebuah syarikat periklanan, di bawah penyeliaan Faizal. Selepas berpisah dengan teman wanitanya (Ina), Bob dan kawannya, Pian berpindah ke sebuah apartment lain. Kehidupan baru Bob bermula selepas berpindah dan bertemu dengan dua beradik iaitu Maya dan Liyana. Pada mulanya Liyana tidak menyenangi kehadiran Bob dan Pian kerana takut identiti mereka terbongkar.

Namun selepas menguji Bob, mereka mengakui bahawa Bob tidaklah seperti yang mereka sangkakan. Sejak itu, mereka berempat menjadi kawan baik. Hubungan Bob dan Maya pula bertambah rapat selepas insiden beg Maya diragut. Selepas bertemu Maya di rumah Bob, Faizal melamar Maya untuk bekerja di syarikatnya. Faizal cuba memikat Maya, namun hampa. Kemudian Faizal berpakat dengan Kamal untuk menakutkan Maya. Tetapi berlaku sebaliknya, Faizal dan Kamal pula yang ketakutan setelah dikacau oleh pontianak. Faizal mula curiga dengan kehadiran Maya dan menyuruh Kamal mencari bomoh untuk menyiasat kehadiran pontianak dipejabatnya.

Faizal menyatakan keraguannya tentang Maya kepada Pian dan mereka berpakat untuk membongkar identiti Maya dan Liyana. Di parti yang diadakan oleh Faizal, mereka melakukan pelbagai cara untuk membuktikan Maya dan Liyana adalah pontianak. Benarkah Maya dan Liyana pontianak? Dan apa pula hubungan Nadia dengan dua beradik itu? Semuanya akan terjawab dalam filem `Tolong! Awek Aku Pontianak!’.

Senarai Pelakon

Zahiril Adzim, Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Sufian Mohamed, Rashidi Ishak, Yus Waisar, Nurul Wahab, Syanie, Ameerul, Datuk Jalaludin Hassan, Harun Salim Bachik, Afdlin Shauki, Ruminah Sidek, Jehan Miskin, Bell Ngasri. kebanyakkan pelakon nih bee suka …lagi-lagi bell ngasri dan sazzy falak

Pengarah

James Lee

Tarikh Tayangan

7 Julai 2011