Dah Besar Sikit Pandai Memilih

Share

Dah besar sikit mula lah nak bangkang cakap ibu nyer huh ! anak-anak..nasib ko comel jer di mata ibu ekeke…. tengok si baby ni..dah besar sikit kan..tapi still kurus..hobi memanjat tak hilang lagi tu…pergi lah seluruh pelosok dunia pun mesti nak memanjat…kalau ada orang lain tengok baru lah nak pandai malu-malu sopan-sopan sikit kalau idok memang fenin kepala !..

Tengok selipar baby..warna apa ? merah uuuuu…al -kisah nak pilih selipar nih cukuplah susah…ibu pilih pink dia tak mo…dia ambil selipar yang ibu pilih di campak nyer jauh-jauh..tapi tak jauh mana lah budak-budak campak kan…lepas tu bee suruh dia ambil yang mana dia nak…dia pun amil selipar merah tu..tapi saiz besar sikit dari kaki baby..bee pun ambil selipar merah tu nak tunjukkan pada pembantu kedai untuk cari saiz yang sepadan..baby dengan sekuat hati dan tenaga tak nak dah tukar yang lain..main lawan tarik selipar disitu dengan baby..wooohh ..baby jadi perhatian sekejap buat drama lagi..ekeke..

Sekali pembantu kedai tu cakap..selipar merah ada satu jer..kalau pink tu banyak lah lagi.! hurm apa lagi kena lah beli selipar merah ni….biar lah ko baby pakai selipar mcm selipar pinjam jer haha…biarlah lagi pun baby tak pernah lagi pakai selipar free macam tu biasa pakai kasut berikat2 sana sini tu..

Dah beli dia pakai lah..ni gambar di klinik ni sebelah kedai selipar tu tadi…bila baby pakai lepas tu dia rasa susah nak jalan..di ambil nya selipar tu campak lagi..aii baby baran tul lah ko ! sekarang selipar tu jadi hiasan jer…banyak benar dah kasut anak2 kat rumah nih.,..semua perempuan kan..semua pandai nak bergaya…

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

Share

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..

Aerobik !!

Share
OK nak cerita kan semalam kan bee beria-ia nak berjogging..tapi tak jadi sebab terleka mengomel di blog !Dalam nak pergi jogging tu sempat lagi bee join contest ayu di ayujamal.com ! heheh…memang suka terleka kalau dah mula online lappy ni..kelemahan bee ! hehe hari pun dah terang berderang …bee ni pemalu ..karang orang tengok bee jogging tengah panas , orang tegur pulak ..malu wei !!

Tapi dengan semangat waja yang tengah berkobar-kobar maka bee buat jugak senaman lain hehe..jangan tak tahu bee dah lama ada cd aerobik ni..6 bulan lepas bee memang rajin ber aerobik di rumah ! tapi entah tiba-tiba bee jadi malas nak ber aerobik..huhu 6 bulan lepas lah kan..sebab tu kot berat bee asyik naik jer…

kenapa bee malas ? sebab bee terleka seketika … malas ..oh salah diri sendiri jangan salahkan org lain..kalau kita asyik salah kan orang lain tak kemana lah jawabnyer….

Ini lahCD aerobik tu..bee beli di tesco kot ! dah lama tak ingat sangat tapi harga bee ingat cuma Tajuk : pump it up
RM12.00
tak mahal kan..so boleh lah korang beli…goback & practise..keh keh keh..tapi tak tahu lah ada lagi ke tak !
CD ni bagus…ada 5 sesi senaman yang kita boleh pilih…ada jugak tips2 untuk fokoskan di mana kita nak langsing kan dulu…lepas siap buat semua yang di ajarkan peluh mencurah-curah…baju basah lenjun !
sejam berikut nyer..kaki sakit..lengan sakit, peha sakit
pendek kata semua anggota badan lenguh-lenguh lah untuk kali pertama aje..jangan risau !
tapi badan rasa ringan je lepas buat aerobik ni selalu..amalkan setiap hari lagi bagus kan…orang yang berkerja mang tak dapat lah..tapi suri suri rumah macam bee ni ok ! then banyakkan minum air kosong..kurang makanan manis banyakkan makan sayur dan buah…itu aje tips mudah untuk turunkan berat badan yang paling efektif dan murah !
ok dah kepenatan tapi sempat nak bergambar..eiii awat muka buruk gitu ? tanpa make-up,dan berpeluh-peluh!weii tak kan dalam rumah bertudung kan..sajalah dah nak bergambar kena lah bertudung ….besarkan badan bee…korang duk cakap bee tak gemuk! dah gemuk tu…hukss..sedih!
Eh selit sikit ..rumah bee tak bertikar..wakaka ada story di sebalik tikardi rumah bee tu….nanti lah bebila bee story kan !

Rombongan ke Klinik

Share
Suratan atau kebetulan ?
pernah tak korang jadi atau terjebak dalam situasi mcm bee ?
buat rombongan ke klinik berkali-kali dalam sebulan..
mula-mula anak bee yang bongsu..demam campak..seminggu berikutnye una pulak anak ke-2 bee tu, 2 hari berikutnya si kakak pulak…
alih-alih ayah nyer yang pergi kerja hari-hari nampak normal pun pergi klinik tu ,ayahnya lagi lah …darah tinggi..muda-muda dah ada darah tinggi…
dan tak juga ketinggalan laptop bee pun pergi ke klinik panel nya…
kemudian bee pulak ke klinik juga
dalam sebulan berapa kali ke klinik daa~
sampaikan doktor di klinik tu keliru menjadi buntu lah..asyik2 mula famili ni jer yang jadi pelanggan tetap dia..
laptop ku lah yang paling sakit tenat ! huh!
OK sebenarnya nak cakap ..nasiblah ada klinik panel untuk kami sekeluarga kalau tidak pengsan!!
{sapa kata bee tak gemuk ? tengok pipi dan perut tu sudah}
Kelmari semasa nak check up kakak dan dapatkan mc untuk kakak ..kami pergi ke klinik yang sama juga dgn adik-adik nyer..dah nama pun klinik panel kan..so rekod anak beranak di kepil kan satu tempat…part yang paling best…rekod baby atas sekali kedua una dan kakak yang akhir…doktor tu bukak rekod baby dulu..oleh kerana ke tiga2 ank bee ada nurul di depan nyer..so doct tu dah set nama pesakit nye nurul aliya {kakak} ..doktor tengok nama depan jer..ok doktor tu cakap..eh ini nurul baru je datang minggu lepas kan untuk rawatan demam campak juga !..erm bee jawab memang nurul tu ada datang tp itu mungkin nurul laila {baby} dan jumaat lepas nurul husna {una} haha..tengok doktor pun boleh pening..sekarang baru nurul aliya doct…ooooooo si doktor nyer oooo dgn panjang lebar nyer..so kakak skrg tengah MClah..2 minggu pulak tu..erm…pening kalau kakak tak ke sekolah..mengusik , bergadu tu memang selalu lah..tapi kalau kakak tu pergi sekolah agak senang nak handle adik2 nya yg berdua tu…
(gambar curi dari kakak…)
Sekian cerita ibu muda dgn anak 3..kih2…adeilah ….