Month: February 2011

Dah Besar Sikit Pandai Memilih

Dah besar sikit mula lah nak bangkang cakap ibu nyer huh ! anak-anak..nasib ko comel jer di mata ibu ekeke…. tengok si baby ni..dah besar sikit kan..tapi still kurus..hobi memanjat tak hilang lagi tu…pergi lah seluruh pelosok dunia pun mesti nak memanjat…kalau ada orang lain tengok baru lah nak pandai malu-malu sopan-sopan sikit kalau idok …

Dah Besar Sikit Pandai MemilihRead More »

Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂 Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” …

Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar DomainRead More »

Aerobik !!

OK nak cerita kan semalam kan bee beria-ia nak berjogging..tapi tak jadi sebab terleka mengomel di blog !Dalam nak pergi jogging tu sempat lagi bee join contest ayu di ayujamal.com ! heheh…memang suka terleka kalau dah mula online lappy ni..kelemahan bee ! hehe hari pun dah terang berderang …bee ni pemalu ..karang orang tengok bee …

Aerobik !!Read More »

Rombongan ke Klinik

Suratan atau kebetulan ? pernah tak korang jadi atau terjebak dalam situasi mcm bee ? buat rombongan ke klinik berkali-kali dalam sebulan.. mula-mula anak bee yang bongsu..demam campak..seminggu berikutnye una pulak anak ke-2 bee tu, 2 hari berikutnya si kakak pulak… alih-alih ayah nyer yang pergi kerja hari-hari nampak normal pun pergi klinik tu ,ayahnya …

Rombongan ke KlinikRead More »

Video Menggedik ! enjoy !

Seperti di janjikan bee nak curi-curi rakam gambar baby tengah menari kan..so dah dapat..ahaks…memang kelakar bebudak ni….kalau depan orang jangan harap ler nak dapat tengok baby menari..yang lagi 2 tu toksah cakap lah……

morning jom diet !

Morning semua…hehe bangun pagi-pagi kena aktif bukan sahaja aktif untuk melakukan kerja sehari-harian tapi aktif kan jari untuk menaip…aktifkan otak untuk berfikir..bagus kan jadi blogger ni…ok kita kan nak diet…so menu diet kita pagi ini apa ? opsss…lepas bee buat entry ni bee nk pergi bergedik panjat turun tangga buat permulaan…semangat.. Beberapa pilihan menu diet …

morning jom diet !Read More »

3 kilo lagi setiap 3 bulan..ini dah kronik…

OK..pertama-tama nak bagi tahu cerita ni memalukan uwwaaa….bee baru balik dari klinik untuk lawatan setiap 3 bulan ke klinik bagi mengambil suntikkan untuk perancangan keluarga…berat akan naik setiap 3 bulan..bermakna sebulan 1 kilo…walaupun 1 kilo tapi lagi beberapa jer nak mencapai 90 kg dan seterusnya 100 kg..wawawawa tak mau tak mau! kay pun dah selalu …

3 kilo lagi setiap 3 bulan..ini dah kronik…Read More »