Sekadar renungan lah yea. .kalau ada pendapat ok jugak. . Kawan saya perempuan Nor (bukan nama sebenar) selalu membuat keputusan salah , entah kenapa dia selalu begitu , Dulu Nor becinta dgn seorang pemuda yang sangat baik ,kemudian Nor tinggalkan pemuda tu ,dan bekawan dengan orang lain , Becinta sehingga ditangkap ‘basah’ umurnya pada waktu itu baru 18 thn. .kemudian Tak lama kemudian Nor mengandung , setelah mengandung 4 bln baru Nor berkahwin , sepanjang perkahwinannya. Nor di kurniakan 4 Org cahaya mata , suami Nor seorang yg malas berkerja ,buaya darat , dan suka pula belagak kaya ..Nor cantik. …
Pertama kali di langgar. .sepanjang umur kakak. .ibu catatkan kat sini semuga kakak dapat tengok di kemudian hari. .manalah tau kot2 umur ibu pendek. . .12/10/2010 = niat hati nak bagi kakak dan adik2 beriadah. .dah lame sy tak bawa adik beradik ni main2 di luar. .jam 5.30pm tepat sy bawa kakak n adik2 turun. .sy pun apalagi terus buka katalog vantage memang pantang jumpe org mesti tunjuk catalog. .tak kira la ape pun yg sempat sy bwk kan. . .smbil duk pot pet pot pet . .bla bla bla itu ini. .kakak mcm biasalah pantang jumpa tanah mesti dia …
Tengah sedap tidur ,di buai mimpi. .tiba-tiba terdengar bunyi alarm. .riuh rendah. .apa tidaknya ada 4 biji telefon. .semua dah set alarm pada waktu yang sama. .ye ye je kan nak bangun pukul 5 pagi. . kemudian dah bunyi-bunyi tangan pun gapai telefon. .meraba-raba then tekan snooze. .sambung tidur balik. . lagi 10 minit dengar lagi alarmkemudian snooze lagi. . .dan lagi dan lagi. . .pastu kedengaran kakak membebel ” ayah lambt lah ,kakak nk pergi sekolah awal. .nanti cikgu marah ,kakak dah mandi siap ni. .” akibat tak tahan leteran kakak , ( sejak kakak 5 tahun ,dia yang …
Apabila baby di lepas kan seorang diri ini lah aktivti nya untuk menarik perhatian , keletah bayi berumur 1 tahun memang amat menghiburkan . tengoklah step by step , baby mempraktikkan skil untuk memanjat tempat tinggi. Baby belum nampak ibu snap gambar dia,maka dia buat aktiviti tanpa rasa besalah ok! pada ketika ini baby dah terasa kantoi, maka dia menari sambil ketawa tanda bodek dan cover perbuatan tersebut. . Yeay .. baby pandai ..clap! clap! clap!