Month: September 2010

Una nak minum milo..

Maafkan ibu yea una. .tadi lepas ibu minum ubat batok ibu ngantuk sangat. .haha. .bila ibu bangun ibu nampak bekas gula terbuka , bekas milo pun duk kat bawah. .ibu pun tanya pada una. . “sapa bancuh milo niii, “ una yang tadi kat sebelah ibu belari ke depan sambil ambil cawan atas meja una …

Una nak minum milo..Read More »

Jangan besedih kawan. . .

Dalam kita meniti kehidupan seharian, ada kalanya kita bersedih . Sedih adalah sifat manusia . Sedih adalah sifat semula jadi yang dicipta Allah SWT. Mustahil ada manusia tidak pernah bersedih,sedih suka duka bahagia derita adalah merupakan sunnatullah dlm kehidupan ini. .bukankah Allah mencipta tiap sesuatu itu bepasang-pasangan ? Sedih lawannya gembira, ataupun sedih pasanganya adalah …

Jangan besedih kawan. . .Read More »

Kanser Pangkal Rahim Pembunuh No2 Paling Tinggi

Tahukah anda ?? Kanser pangkal rahim adalah kanser ke-2 paling tinggi dihidapi oleh wanita di Malaysia.Di Asia Pasifik seorang wanita meninggal dunia setiap 4 minit akibat kanser pangkal rahim.Kanser pangkal rahim di sebabkan oleh sejenis virus.Ia boleh menjangkiti mana-mana wanita,tidak mengira umur ataupun gaya hidup. WALAU BAGAIMANAPUN KANSER PANGKAL RAHIM BOLEH DI ELAKKAN. FAKTOR-FAKTOR RISIKO MENGHIDAP …

Kanser Pangkal Rahim Pembunuh No2 Paling TinggiRead More »

Lakukan Terapi Air Untuk Menguatkan Sistem Petahanan Tubuh Melawan Penyakit.

Kehilangan 4 % air dalam tubuh akan meletihkan dan menurunkan tahap kecergasan seseorang. Kehilangan melebihi 7 % air dalam tubuh akan membuatkan seseorang itu mudah berasa lesu,lemah,dan pusing-pusing.Sesiapa sahaja digalakkan untuk minum air sebelum berasa haus. Suhu dan keadaan sekitar mempengaruhi keperluan seseorang tehadap air. Berkerja dalam pejabat yang mempunyai penghawa dingin akan membuat kan …

Lakukan Terapi Air Untuk Menguatkan Sistem Petahanan Tubuh Melawan Penyakit.Read More »

Kemaafan yang tertangguh

Drama di tv3 Mengisahkan Hartina yang telah berkahwin selama sepuluh tahun,buat pertama kalinya mendapat kebenaran daripada ibu mertuanya menyambut Hari Raya bersama ibunya tetapi dgn beberapa syarat. . . jom layannn. . Ei geram nye. .rasa nak tonyoh-tonyoh muka mak mentua dia. .sombong , kejam dan mementingkan diri  . Emosi wanita turur terganggu apabila menonton …

Kemaafan yang tertangguhRead More »

Tindakan pencegahan malware! Ucapkan selamat tinggal malware!

Bagi yang telah terkena jangkitan malware ini pastikan anda membersihkan “cookies” daripada browser-browser anda. Pastikan portal dan blog anda TIDAK memasang iklan daripada Innity dan manggaonline. Bagi iklan pop-up dari widgeo.net yang mengganggu pelayaran blog, buang widget yang memaparkan data pengunjung. Sekalipun cantik dan maklumatnya bermakna, tetapi iklan popup yang diterbitkan terlalu menganggu sehinggakan pengunjung …

Tindakan pencegahan malware! Ucapkan selamat tinggal malware!Read More »

BAHAYANYA VIRUS MALWARE NI…amaran kpd semua blogger!

Apa malware tu? Malware merupakan perisian yang direka bentuk untuk memasuki ke dalam sistem komputer dan menyebabkan risiko kerosakan komputer tanpa disedari oleh pengguna. Nama Malware wujud daripada gabungan ‘malicious’ yang membawa maksud niat jahat dan ‘software’ pula bermaksud perisian. Perisian ini dicipta oleh individu yang mempunyai kepakaran berkenaan kod program pelbagai perisian. Tujuan golongan ini …

BAHAYANYA VIRUS MALWARE NI…amaran kpd semua blogger!Read More »