#18 WW : Anak tak suka sayur ?

hidangan sayur untuk anak-anak

Boleh cuba hidangan ni , memang anak-anak akan suka. Masih lagi ‘Wordless’ bukan ?

WHAT IS WORDLESSS WEDNESDAY ?
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn?t need any description.

(Visited 2 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. puan kutu :

    Aiman mayones pun tak berapa suka.hehe

  2. hihihi mas pun dulu tak layan sayur masa kecik..sejak tercekik sayur sawi.hahah..tapi now allhamdullilah bberapa sayur mas suka dah.

  3. anak saya pulak, tgk lah.. kdg2 de mood, dia nak sayur, kdg2 tak nak langsung.. tapi, leh cuba la buat macam ni.. kot lagi dia nak

  4. aku pun tak suka makan sayur. hehe

  5. Sedap kot sayur. Budak-budak zaman sekarang ni kebanyakannya susah sgt nak makan sayur. huuhuh

  6. memang susah..tapi kita kena pandai bagi sayur tu nampak menarik hehehe…..tapi budak2 sekarang pandai hias camana pun di tau tu sayur.

  7. rebus pastu cecah dengan mayonis ek? menrik idea ni…macam makan keropok plak,,hihi…

  8. sy pengemar sayur sejak kecil. bila tang anak, dia pun suka tp terlebih suka pada ulam ulaman atau pun pecal.

  9. saya sejak kecil x makan sayur.. huhu sampai skang pun sangat anti dengan sayur. hanya salad saje yang boleh masuk dalam mulut. yang lain x dapat =_=

  10. nora danish :

    lagi-lagi kalau kita buat salad siap ada mayonis dengan sos je..
    mesti laju..sebab saya pernah tengok anak makcik saya memang tak suka makan sayur,then makcik saya buat salad,,licin bersih pinggan tu,,salah satu sebab nya,makcik saya lebih kan mayonis,,tu nikmatnya ^_^

  11. tuan tanah :

    memang susah nak ajar anak2 makan sayur nie..:)

  12. mayonis tu memang budak0budak suke bee…tapi tang sayoq tu yang susah skit…banyak memilih…herannya kangkong dia orang telan pulak…jadi bagi mkn kangkung je la…he he

    • kalau makan kangkong tk pe lah jugak , tp masaalah kat sini kangkong , sejemput jek rm2 ringgit , bila masak sorang jek lepas makan kangkong tu haha .. yg brokoli ni murah pulak

  13. diri sendiri memang suka, anak2 susah mau cakap…ikut mood depa

    • satu , tak boleh bg makan sayur sekali dengan nasi diorang tk suka , kena makan main2 cam ni .. sambil2 tengok tv atau tengah main2 lompat2 tu ..

      saya dah kaji dah hehe ..kalau makan dengan nasi , nasi dan lauk je depa makan

  14. wah.. teringat masa kecik2 dulu. Saya pun tak suka makan sayur. Kantoi di situ.. tapi kalo campur mayonis.. mmg semua nak la.. kehkehkeh

  15. rasanya sayur tu kena potong kecil kecil

  16. heee…. mama dia yang makan :)
    sedap

  17. broccoli, ummi suka…
    baguslah kalau anak2 suka bee, pemakanan sihat ni..

  18. ank2 aku hny mkn sayur berdaun kaler hijau..
    hari2 msk baym N kangkung je pun takpe hihihihi!!!

  19. Kena tambahkan lagi sayur-sayuran yang berwarna-warni! 😀

    • warna oren ke , kita buat masakkan lain lak .. hehe budak2 ni , kalau byk sgt diorang tak nak makan , buat sikit2 , dan pelbagai baru sedap depa makan

  20. Dulu2 masa kecik2 aku suka makan sayur ulam. entah kenapa..
    lagi sodap bila makan dgn sambal belacan. agaknya memang tekak
    aku kena masakan kampung kot.. but true till now memang suka
    lauk kg dari bandar..

    budak2 kalau tak makan sayur bg minum horlicks bee.. tapi bagus
    kalau ajar diorang.. gd for them

    • sama lah kita nora , aku suka makanan dan masakakan kampung gak , dah memang org kampung pun hehe..

      cuma anak2 ni macam2 hal depa , tk mcm kita kecik2 dulu ,a pa yang dihulur semua makan ..sebab budak2 sekanarang terbiasa dengan fast food kan

  21. Still have wordless dear.. hik3

    tak kisah ler janji best dapat makan sayur.. kalau tidak pun
    bekalkan mereka horlicks..

    dulu kecik2 aku paling suka makan sayur terutama ulam2.. entah ler kenapa..

  22. boleh ker mcm ni….nampak hijau dah tak mau dah…

Speak Your Mind

*