#18 WW : Anak tak suka sayur ?

hidangan sayur untuk anak-anak

Boleh cuba hidangan ni , memang anak-anak akan suka. Masih lagi ‘Wordless’ bukan ?

WHAT IS WORDLESSS WEDNESDAY ?
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn?t need any description.

Comments

  1. puan kutu :

    Aiman mayones pun tak berapa suka.hehe
    puan kutu recently posted..Kerana SihirMy Profile

  2. hihihi mas pun dulu tak layan sayur masa kecik..sejak tercekik sayur sawi.hahah..tapi now allhamdullilah bberapa sayur mas suka dah.
    maya mustwany recently posted..TABUNG COMELMy Profile

  3. anak saya pulak, tgk lah.. kdg2 de mood, dia nak sayur, kdg2 tak nak langsung.. tapi, leh cuba la buat macam ni.. kot lagi dia nak
    fiezaradzi recently posted..Cara Masukkan Google Analytics Dalam BlogMy Profile

  4. aku pun tak suka makan sayur. hehe
    titan recently posted..Komisen ke 33 dari Paid-to-Promote.netMy Profile

  5. Sedap kot sayur. Budak-budak zaman sekarang ni kebanyakannya susah sgt nak makan sayur. huuhuh
    Yus recently posted..Filem Adnan Sempit 2 Buat Orang Pecah Perut Ke?My Profile

  6. memang susah..tapi kita kena pandai bagi sayur tu nampak menarik hehehe…..tapi budak2 sekarang pandai hias camana pun di tau tu sayur.
    mnsar recently posted..21 Kaedah Mendidik Anak CemerlangMy Profile

  7. rebus pastu cecah dengan mayonis ek? menrik idea ni…macam makan keropok plak,,hihi…
    bardboo recently posted..Blog Yang Popular di Malaysia [Part 01]My Profile

  8. sy pengemar sayur sejak kecil. bila tang anak, dia pun suka tp terlebih suka pada ulam ulaman atau pun pecal.
    Jendela Hati recently posted..Terjatuh Dari Bilik Air, Yahya Sulong Dimasukkan Ke ICUMy Profile

  9. saya sejak kecil x makan sayur.. huhu sampai skang pun sangat anti dengan sayur. hanya salad saje yang boleh masuk dalam mulut. yang lain x dapat =_=
    Firdaus recently posted..Masalah Blog Tidak di Index Oleh GoogleMy Profile

  10. nora danish :

    lagi-lagi kalau kita buat salad siap ada mayonis dengan sos je..
    mesti laju..sebab saya pernah tengok anak makcik saya memang tak suka makan sayur,then makcik saya buat salad,,licin bersih pinggan tu,,salah satu sebab nya,makcik saya lebih kan mayonis,,tu nikmatnya ^_^

  11. tuan tanah :

    memang susah nak ajar anak2 makan sayur nie..:)
    tuan tanah recently posted..Minggu yang memenatkanMy Profile

  12. mayonis tu memang budak0budak suke bee…tapi tang sayoq tu yang susah skit…banyak memilih…herannya kangkong dia orang telan pulak…jadi bagi mkn kangkung je la…he he
    apaajanews recently posted..wordless wednesday #06My Profile

  13. diri sendiri memang suka, anak2 susah mau cakap…ikut mood depa
    Denaihati recently posted..Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

    • satu , tak boleh bg makan sayur sekali dengan nasi diorang tk suka , kena makan main2 cam ni .. sambil2 tengok tv atau tengah main2 lompat2 tu ..

      saya dah kaji dah hehe ..kalau makan dengan nasi , nasi dan lauk je depa makan
      puanbee recently posted..#18 WW : Anak tak suka sayur ?My Profile

  14. wah.. teringat masa kecik2 dulu. Saya pun tak suka makan sayur. Kantoi di situ.. tapi kalo campur mayonis.. mmg semua nak la.. kehkehkeh
    muazfaris recently posted..Download – Koleksi Nasyid Naik SemangatMy Profile

  15. rasanya sayur tu kena potong kecil kecil
    Juan recently posted..Berbaris untuk melihat janggut Nabi Muhammad | Beard of Prophet MuhammadMy Profile

  16. heee…. mama dia yang makan :)
    sedap
    mama adam recently posted..Scribble art – Contengan SeniMy Profile

  17. broccoli, ummi suka…
    baguslah kalau anak2 suka bee, pemakanan sihat ni..
    ummiross recently posted..MEL UDARAMy Profile

  18. ank2 aku hny mkn sayur berdaun kaler hijau..
    hari2 msk baym N kangkung je pun takpe hihihihi!!!
    kakngah recently posted..Nursing ButterMy Profile

  19. Kena tambahkan lagi sayur-sayuran yang berwarna-warni! :D
    anif recently posted..Version 2.0 – Wordless Wednesday #27My Profile

  20. Dulu2 masa kecik2 aku suka makan sayur ulam. entah kenapa..
    lagi sodap bila makan dgn sambal belacan. agaknya memang tekak
    aku kena masakan kampung kot.. but true till now memang suka
    lauk kg dari bandar..

    budak2 kalau tak makan sayur bg minum horlicks bee.. tapi bagus
    kalau ajar diorang.. gd for them
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #33My Profile

    • sama lah kita nora , aku suka makanan dan masakakan kampung gak , dah memang org kampung pun hehe..

      cuma anak2 ni macam2 hal depa , tk mcm kita kecik2 dulu ,a pa yang dihulur semua makan ..sebab budak2 sekanarang terbiasa dengan fast food kan
      puanbee recently posted..#18 WW : Anak tak suka sayur ?My Profile

  21. Still have wordless dear.. hik3

    tak kisah ler janji best dapat makan sayur.. kalau tidak pun
    bekalkan mereka horlicks..

    dulu kecik2 aku paling suka makan sayur terutama ulam2.. entah ler kenapa..
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #33My Profile

  22. boleh ker mcm ni….nampak hijau dah tak mau dah…
    yahaya recently posted..Cara pasang widget add me on googleMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: